Uusimmat

Vuosien odotus päättyy: Hämmentävän kallis ja epäonninen Atari VCS -retrokonsoli on vihdoin julkaistu

01.10.2020 19:41 Muropaketin toimitus

Atari VCS -retrokonsolin toimitukset ovat käynnistyneet.

Atari VCS -retrokonsoli julkistettiin yli kolme vuotta sitten, ja se on rahoitettu joukkorahoituksen voimin, ja jotkut siihen osallistuneet ovat tilanneet konsolin ennakkoon jo yli kaksi vuotta sitten. Tällä hetkellä konsolit ovat matkalla Kiinassa sijaitsevalta tehtaalta kohti Yhdysvaltoja, ja niitä ryhdytään pian toimittamaan ennakkotilaajille.

Ei ole ollut täysin varmaa, tuleeko konsoli koskaan markkinoille, sillä sen tie on ollut vähintäänkin kivinen. Projekti myöhästyi toistuvasti, ja lisäksi pelikoneen pääsuunnittelija Rob Wyatt jätti hankkeen, koska hänelle ei omien sanojensa mukaan maksettu palkkaa työstään.

Atari ei ole suhtautunut konsolin saamaan kritiikkiin kovin rakentavasti, sillä se on kuvaillut esimerkiksi The Register -sivuston toimittajia vastuuttomiksi trolleiksi.

Atari CVS ei ole sieltä halvimmasta päästä, sillä erilaisista myyntiversiosta riippuen siitä joutuu maksamaan noin 330 euroa. Hinta on suuri, kun ottaa huomioon, että Microsoftin Xbox Series S -konsoli on varustettu 310 euron hintalapulla.

Tarkempia tietoja pelikonsolista löytyy sen nettisivuilta.