Women in Games Finland ajaa suomalaisen pelialan monimuotoisuutta

03.06.2019 10:21 | Muropaketin toimitus

Toukokuussa virallisesti yhdistykseksi rekisteröitynyt Women in Games Finland ry pyrkii ajamaan suomalaisen pelialan monimuotoisuutta. 

Nimestään huolimatta Women in Games Finland ei puolusta ainoastaan naisten oikeuksia suomalaisella pelialalla, vaan sen sijaan yhdistys pyrkii edistämään kaikkien vähemmistöjen työskentelyä. Yhdistyksen verkkosivujen mukaan kansainvälisesti pelialan työntekijöistä 74 prosenttia on cismiehiä, 61 prosenttia valkoihoisia, eurooppalaisia tai kaukaasialaisia ja 81 prosenttia heteroseksuaaleja.

Women in Games Finland haluaisikin parantaa erityisesti naisten ja transsukupuolisten, seksuaalivähemmistöjen ja eri etnisyyksien työllistymismahdollisuuksia suomalaisella pelialalla sekä tukea pelialan yritysten monimuotoisuutta. Yhdistys aikoo järjestää aihetta koskevia verkostoitumistilaisuuksia, erilaisia työpajoja ja koulutusta.

Aiemmin kerroimme, kuinka Game Makers of Finlandin palkkaselvityksen mukaan sukupuolten väliset palkkaerot ovat Suomessa pelialalla keskimääräistä pienemmät. Pohdimme pelialaa koskevaa etiikkaa myös aiemmassa toimittajan puheenvuorossa.