World of Warcraft -kehittäjät huolissaan boikotista: “Emme voi muuttaa asioita työttöminä”

11.08.2021 15:18 | Muropaketin toimitus

Activision-Blizzardin työntekijät ovat huolissaan siitä, millaisia vaikutuksia pelaajayhteisön toimilla oikein on.

Activision-Blizzardin toksinen työkulttuuri kävi ilmi viime kuussa, kun yhtiötä vastaan nostettiin kanne. Kanteessa väitetään, että yhtiössä on laajamittaista syrjintää ja seksuaalista häirintää hyväksyvä ilmapiiri. Sen seurauksena on keskusteltu, miten peliteollisuudesta saadaan kehitettyä ala, jossa kunnioitetaan jokaista työntekijää.

Activision-Blizzardin kohdalla War of Warcraftin pelaajayhteisö on päätynyt yhtiön boikotointiin, jolla saattaa olla negatiivinen vaikutus työntekijöitä kohtaan. Asiasta kertoo Massively OP -sivusto.

LUE MYÖS: Activision Blizzardin oikeuskanteen laajakantoiset seuraukset: World of Warcraftin kehitys on käytännössä pysähtynyt

Kaikki Activision-Blizzardin työntekijät eivät ole pelaajakunnan toimista mielissään, sillä he eivät koe boikotin olevan toimiva ratkaisu.

“Activision-Blizzardin tuotteiden boikotointi vaikuttaa negatiivisesti yhtiön työntekijöihin, jotka haluavat korjata Activision-Blizzardin lisäksi myös muiden pelialan toimijoiden työkulttuuria parempaan suuntaan. Emme voi muuttaa asioita työttöminä”, kertoi eräs Activisionin-Blizzardin työntekijä haastattelussa.