UUSIMMAT

Xbox ”arvosteli” PlayStationin viime vuoden hittipelin – ”lajinsa huippu jokaisessa asiassa”

06.05.2021 14:40 | Muropaketin toimitus

Naughty Dogin hittipeli teki valtavan vaikutuksen myös kilpailevan konsolin leirissä.

Epic Gamesin ja Applen välinen oikeusjuttu on tuonut pintaan erikoisia paljastuksia pelimaailmasta, ja nyt IGN kertoo yhdestä yllättävimmistä. Oikeudessa on nimittäin esitetty Xboxin sisäinen muistio, joka on käytännössä arvostelu PlayStation 4:n viime vuoden suurimmasta pelijulkaisusta The Last of Us Part II:sta.

”The Last of Us Part II on äärimmäisen harvinainen videopeli siinä suhteessa, kuinka se edistää kerronnan taidetta peleissä tavalla, joka menee pidemmälle kuin se, ’pitävätkö’ kaikki siitä tai onko heillä ’hauskaa’ pelatessaan”, muistiossa kerrotaan.

LUE MYÖS: Arvostelu: Karmiva ja surullinen The Last of Us Part II on ehkä aikansa merkittävin pelijulkaisu [ei juonipaljastuksia]

Xboxin sisäinen arvio käytännössä hehkuttaa The Last of Us Part II:ta täysin estoissa, ja siinä todetaan esimerkiksi yksityiskohtien olevan ”lajinsa huippua jokaisella saralla”.

”Olimme usein ällikällä lyötyjä pelin grafiikoista, mitä tapahtuu harmittavan harvoin nykyään”, testaajat kertovat.

Käytännössä ainoat kritiikin aiheet, mitä Xboxin testaajat pelistä löysivät, olivat ampumismekaniikat, sekä se, kuinka pelin keskellä ei ole tapaa vaihtaa varusteita nopeasti. Eivätpä nuo suuria valituksia ole, kun peli muuten on saanut osakseen pelkkää ylistystä.

LUE MYÖS: Testasimme PS4:n tehosyöpöt PS5:llä – kaksi ominaisuutta tekevät pelikokemuksesta entistä paremman

The Last of Us Part II herätti ilmestyessään jonkin verran meteliä ja se näyttää jakaneen mielipiteitä pelaajien keskuudessa. Peliarvostelijat ovat kuitenkin olleet yksimielisiä pelin ylivertaisuudesta, ja se nousikin Metacriticissä viime vuoden parhaiden julkaisujen kärkikahinoihin. Toisaalta myös Muropaketin lukijaäänestyksessä ylivoimainen enemmistö pelaajista antoi pelille positiivisen arvosanan.