Xbox Game Pass on laatupelejä täynnä – Nämä 10 peliä kannattaa ottaa heti haltuun Xboxilla tai PC:llä

02.05.2021 12:07 Muropaketin toimitus

Xbox Game Pass -palvelun valikoimassa ei ole laadusta tingitty. Listasimme kymmenen palvelun kehuttua peliä, jotka olet ehkä missannut.

Xbox Game Pass -pelipalvelu on avautumisestaan asti muuttunut koko ajan laadukkaammaksi, eikä Xboxilla ole todellakaan tyydytty pelkkiin jämäpeleihin. Palveluun saapuvat jo monet uutuuspelit heti julkaisupäivänä, ja lisäksi sen valikoimasta löytyy pitkä lista klassikoita ja vähemmälle huomiolle jääneitä pikkupelejä.

Palvelussa on tarjolla Xbox-konsoleille 375 nimikettä ja PC:llekin lähes 260 nimikettä, joten valikoimaa todellakin löytyy. Valintoja helpottaaksemme listasimme kymmenen laatupeliä, joita voimme varauksetta suositella Xbox Game Passin valikoimasta.

LUE MYÖS: Mitäpä sitä pelaisi PlayStationilla tänään? Esittelyssä 10 laatupeliä, jotka löytyvät PS Now -palvelusta nyt

Vältimme kuitenkin kaikkein ilmeisimpiä pelivinkkejä, joten Halo-sarjaa, Sea of Thievesiä tai Fallout 76:tta et tältä listalta löydä. Sen sijaan vinkkaamme pelejä, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle ja joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Kaikki listan pelin ovat tarjolla Xbox Game Passissa sekä PC:lle että konsoleille, ellei toisin mainita.

1) GreedFall

Toimintaroolipeli GreedFall oli vuoden 2019 uutuuksia, mutta erinomaisista arvioista huolimatta se jäi suurempien kilpailijoiden jalkoihin. Omaperäiseen pelimaailman sijoittuva roolipeli ei saanut aivan täysiä pisteitä Muropaketin arviossa, mutta kriitikkomme totesi kuitenkin: ”Mikäli hyvä tarinavetoinen roolipeli on hakusessa, saattaa GreedFall juurikin vastata odotuksia.”

LUE MYÖS:  Arvostelu: GreedFall on neljän tähden roolipeli, jossa Dragon Age kohtaa The Witcherin

2) Outer Wilds

Outer Wilds, jota ei pidä sekoittaa The Outer Worldsiin, oli vuonna 2019 yksi vuoden suurimmista yllättäjistä. Kekseliäässä pelissä tutkitaan arvoituksellista pientä aurinkokuntaa, joka tuhoutuu 22 minuutin välein aikaloopissa, jonka pelaaja pyrkii pysäyttämään. Mikään helppo peli Outer Wilds ei ole, mutta sitäkin palkitsevampi ja tunnelmallisempi on lopputulos, joka sai Muropaketin arviossa täydet pisteet.

Outer Wilds on valitettavasti saatavilla Game Passissa vain konsoleille.

LUE MYÖS: Arvostelu: Outer Wilds on viiden tähden avaruusseikkailu, joka vaatii pelaajalta omistautumista

3) Tetris Effect Connected

Jos et vielä ole kokenut Tetris Effectiä, kannattaa ihmeessä tarttua ohjaimeen ja kokeilla, vaikket edes olisi Tetriksen suuri ystävä. Resonair-studion kehittämä peli on visuaalisesti hämmästyttävä, rytmipelimäinen ja yllättävän taiteellinen Tetris-versio, joka ei kuitenkaan menetä mitään alkuperäisen peliklassikon kilpailullisuudesta ja taitoa vaativasta pelityylistä. Connected-version lisämausteena on monipeli, joka vie pelityylin aivan uudelle tasolle.

LUE MYÖS:  Arvostelu | Tetris Effect Connected on yhä mestariteos – Kunpa vain pelin uutta ominaisuutta olisi hiottu vielä lisää

4) Tell Me Why

Laadukasta tarinapeliä kaipaavien kannattaa ottaa kokeiluun Dontnod Entertainmentin kehuttu Tell Me Why. Kolmiosainen kertomus sai hyvän vastaanoton Muropaketin kriitikolta, joka totesi pelistä: ”Upeasti rakennettu maailma, moniulotteiset hahmot ja ajankohtaiset aiheet yhdistyvät jälleen hienoksi seikkailuksi.”

LUE MYÖS: Arvostelu | Tell Me Why on Dontnodin korkeatasoinen seikkailupeli, jonka tarina ja hahmot erottuvat massasta edukseen

5) Carrion

Viime vuosien ehdottomasti hurmeisimpiin peleihin lukeutuva Carrion tarjoilee herkkua ainakin kauhu- ja retropelien ystäville. Tässä pelissä pelaaja ei kamppailekaan avaruushirviötä vastaan, vaan asettuu itse lonkeromörkin rooliin ja ryhtyy tekemään avuttomista ihmisistä veripalttua. Omaperäinen ja näyttävä peli sai myös Muropaketin arviossa lähes täydet pisteet.

LUE MYÖS: Arvostelu: Carrion on vuoden parhaita indie-julkaisuja – Ihmisiä vainoavan lonkerohirviön ohjaaminen on hauskaa ja härskiä puuhaa

6) Eastshade

Kuvankaunis fantasiaseikkailu Eastshade on aivan toisesta maailmasta kuin useimmat kilpailijansa. Näyttävälle, eläinhahmojen kansoittamalle saarelle sijoittuva peli on nimittäin täysin väkivallaton seikkailu, jossa tehtäviä suoritetaan puhumalla ja pelimaailmaa tutkimalla. Taistelun sijaan peli tarjoaa lumoavan maailman pulmineen ja hahmoineen, joiden parissa viihtyisi pidempäänkin. Ilmestyessään peli oli harmittavan buginen, mutta kehittäjillä on ollut hyvin aikaa korjata kauneusvirheet mainiosta pelistä.

LUE MYÖS: Arvostelu: Eastshade on kiehtova ja kaunis seikkailu, jossa ei veri lennä – Valitettavasti peli on myös pahasti bugien rampauttama

7) Void Bastards

Muun muassa BioShockin jalanjäljissä seurannut taktinen räiskintäpeli Void Bastards jäi harmittavan vähälle huomiolle ilmestyessään, mutta syyttä suotta. Peli sai kriitikoilta lämpimän vastaanoton, ja vielä enemmän siitä ovat pitäneet pelaajat, sillä Steamissa peräti 88 prosenttia pelin käyttäjäarvioista on positiivisia. Näyttävän sarjakuvatyylisessä pelissä on kehuttu etenkin hiottua pelattavuutta ja omaperäistä FPS-räiskinnän ja roguelike-pelin yhdistelmää.

8) Celeste

Yksi viime vuosien kehutuimmista peleistä, useita palkintojakin niittänyt Celeste on haastava tasohyppely erinomaisella tarinalla. Yksinkertaisista perusteista käynnistyvä seikkailu vaatii lopulta todellista pelitaitoa, keskittymistä ja aina vain uusia yrityksiä. Tiukkaa tasohyppelyä korkeammalle pelin nostaa tarina, jossa nuori Madeline joutuu kohtaamaan oman pimeän puolensa. Pelin keskiarvo Metacriticissä on ansaitusti 94, mikä jo kertoo, minkä tasoisesta huippupelistä on kyse.

9) Genesis Noir

Taiteellisesti kunnianhimoinen Genesis Noir on listan tuorein julkaisu, sillä se ilmestyi vasta maaliskuun lopussa. Ja samaan hengenvetoon on todettava, että se on varmasti listan kummallisin peli, joka yhdistää surrealistisen tarinan omaperäiseen pulmanratkontaan. Muropaketin arviossa pelille irtosi lähes viisi tähteä, mutta ihan joka pelaajan makuun tämä ei varmasti ole.

LUE MYÖS: Arvostelu | Kosminen seikkailu Genesis Noir on ehdottomasti oudoimpia pelaamiamme pelejä ja melkein viiden tähden teos

10) Fallout: New Vegas

Xbox Game Passiin lisättiin hiljattain suuri joukko Bethesdan julkaisemia pelejä, joten niiden joukosta voidaan nostaa listan loppuun vielä vuosien takainen laatupeli. Fallout-sarjan ystäville vuonna 2010 ilmestynyt Fallout: New Vegas ei paljon esittelyjä kaipaa, mutta Xbox Game Pass antaa oivallisen tekosyyn palata roolipeliin, joka monen pelaajan kirjoissa on vieläkin koko Fallout-sarjan paras julkaisu.

Valitettavasti Fallout: New Vegas on tarjolla Game Passin kautta vain konsoleille.

Loppuun on hyvä huomauttaa, että Xbox Game Passin valikoima elää kuukausittain, eli uusia pelejä tulee ja vanhoja menee. Listan pelit ovat saatavilla kirjoitushetkellä, mutta jos löysit artikkelin paljon myöhemmin, ne eivät välttämättä ole enää saatavilla.

Xbox Game Passin pelikirjastoa voit selata pelipalvelun virallisella sivustolla.