Xbox-hittipelin kehittäjä haukkuu Cyberpunk 2077:n ja No Man’s Skyn kaltaiset julkaisut – ”Kaikki tämä hype on pelkkiä valheita”

05.02.2021 12:20 | Muropaketin toimitus

Moon Studiosin johtaja ei sanojaan säästele tylyttäessään tyhjiin lupauksiin perustuvaa markkinointia.

Ylistetyistä Ori and the Blind Forest ja Ori and the Will of the Wisps -peleistä tunnetun pelistudion johtaja Thomas Mahler on heittäytynyt hyvin avoimeksi tuoreessa foorumipostauksessaan pelimarkkinoinnista. Tekstissään hän vertaa Cyberpunk 2077 ja No Man’s Sky -pelien kehittäjiä ihmelääkkeitä kauppaaviin puoskareihin.

Mahler muistelee, kuinka aikanaan vuonna 2014 No Man’s Sky nostettiin pelilehden kanteen Ori and the Blind Forestin sijaan, koska se oli suuremman profiilin julkaisu. Kuten monet muistavat, No Man’s Sky ei sitten kuitenkaan lunastanut moniakaan niistä lupauksista, joita etukäteen tehtiin.

”Tunsin oloni huijatuksi kun No Man’s Sky ilmestyi ja kävi selväksi, että kaikki se hype perustui vain valheisiin”, Mahler kertoi PC Gamerin mukaan. ”Rehellinen tyyppi, joka näytti oikean tuotteensa, sai vain potkun munille, koska valehteleva tyyppi keksi sopivia kalavaleita, joissa ei ollut mitään perää.”

LUE MYÖS: Arvostelu: Ori and the Will of the Wisps on uskomaton seikkailupeli – ”Viisi tähteä bugeista huolimatta”

Mahler näkee samaa epärehellisyyttä myös CD Projekt Redin Cyberpunk-markkinoinnissa. Hänen avautumisensa on luonnollisesti herättänyt paljon keskustelua siitä, millainen hype on onnistunutta, ja esiin on nostettu myös pelaajien kohtuuton raivo kehittäjiä kohtaan silloin kun lupaukset petetään.

Mahler on luonnollisesti tuominnut kehittäjien ahdistelun, mutta hän näkee rehellisyyden parhaana strategiana.

”Älä myy ominaisuuksia, joita ei ole. Älä maalaa sellaista kuvaa, jota et pysty toteuttamaan. Älä vaan valehtele minulle”, hän summaa.