Xbox-johtaja: Uudet konsolit ovat uhka peleille – yhteensopivuus tärkeä säilyttää

04.10.2017 12:54 | Muropaketin toimitus

Xbox-johtaja Phil Spencer on kommentoinut Xbox Onen takaperin yhteensopivuuden tärkeyttä yhtiölle. Spencer korostaa, että tavoitteena on säilyttää vanhat pelit tulevaisuudelle.

Kun Xbox One sai backwards compatible -ominaisuuden, eli monet Xbox 360 -konsolin pelit alkoivat toimia myös uudella konsolilla, sai Microsoft runsaasti kiitosta pelaajilta. Ars Technican kesäkuussa julkaisema tutkimus kuitenkin osoitti, että vain 1,5 prosenttia Xbox One -pelaajista pelaa vanhempia pelejä konsolillaan.

Xboxin takaperin yhteensopivuutta ollaan juuri laajentamassa myös alkuperäisen Xbox-konsolin peleihin. Tuoreessa haastattelussa Xbox-johtaja Phil Spencer kertookin, miksi ominaisuus on hänelle tärkeä.

”Näen pelit taidemuotona”, Spencer kommentoi GameSpotin mukaan. ”Konsolipelit voivat kadota kun hardware-sukupolvet vaihtuvat. Menneisyytemme pelien pelaamisesta voi tulla paljon haastavampaa.”

Spencerin mukaan lapsuuden pelikokemuksiin palaamisesta voi myös oppia.

”Siinä on hyvä bisnesmahdollisuus sisältöjen omistajille, mutta pelaajien on mukavaa päästä kokemaan, kuinka taidemuotomme on edistynyt.”

Hiljattain muun muassa vanhempia Halo-pelejä on lisätty Xbox Onen takaperin yhteensopivien pelien listalle. Täydellisen listan näet Xboxin sivuilta.