Xbox One -ohjaimet toimivat Xbox Series X:n kanssa – Lisäksi Xbox Series X:n ohjaimet ovat yhteensopivia Xbox Onen kanssa

04.08.2020 20:08 | Muropaketin toimitus

Sony vahvisti aiemmin, että PlayStation 4 -ohjaimet toimivat PlayStation 5:llä vain osittain. Nyt Microsoft on laittanut paremmaksi, sillä Xbox One -ohjaimet toimivat Xbox Series X:n kanssa, jonka lisäksi Xbox Series X:n ohjaimet ovat yhteensopivia Xbox Onen kanssa.

Sonyn tapauksessa PlayStation 5:llä voi käyttää PlayStation 4 -ohjaimia vain silloin kun pelataan taaksepäin yhteensopivasti PlayStation 4 -pelejä. Aiemmassa äänestyksessä kuitenkin vain noin joka viides aikoi käyttää nykyisiä PlayStation 4 -ohjaimiaan myös PlayStation 5:n kanssa.

Xbox One -pelaajat pääsevät kuitenkin hyödyntämään omia ohjaimiaan laajemmin, sillä Xbox One -ohjaimet toimivat suoraan Xbox Series X:n kanssa. Erityisesti tämä miellyttänee niitä, jotka ovat hankkineet vaikkapa kalliimpia Xbox Elite Wireless tai SCUF -ohjaimia. Toisaalta jos vanhallakin konsolilla haluaa jatkaa pelaamista, voi Xbox Series X:n ohjaimia käyttää Xbox Onen kanssa.