Xbox-pelaaja haastoi Microsoftin oikeuteen – syyttää yhtiötä tunnetun ohjainvian salaamisesta

04.05.2020 13:29 | Muropaketin toimitus

Microsoft on joutunut vastaavan oikeuskanteen kohteeksi kuin Nintendo joutui jo viime vuonna.

Analogiohjainten drift-ongelmat ovat tunnettu vika, jonka vuoksi moni pelaaja joutuu luopumaan ohjaimestaan tai kokeilemaan erilaisia korjausohjeita. Viime vuonna Nintendo Switch -pelaajat nostivat kuitenkin joukkokanteen Joy-Con -ohjainten drift-ongelman vuoksi, ja nyt samanlaisen oikeushaasteen kohteeksi on joutunut Microsoft.

LUE MYÖS: Nintendon oikeusjuttu laajenee: nyt myös Switch Liten ostajat mukaan kanteeseen

Eurogamer kertoo, että muuan yhdysvaltalainen pelaaja on nostanut kanteen Xbox One -ohjainten drift-vian vuoksi. Pelaajan mukaan Microsoft on tietoinen ongelmasta, jota kanteessa kutsutaan suunnitteluvirheeksi, mutta yhtiö kieltäytyy toistuvasti korjaamasta vikaa 90 päivän takuun jälkeen.

Pelaajan mukaan esimerkiksi hänen Xbox Elite -ohjaimensa alkoi kärsiä ongelmasta ”kolme tai neljä kuukautta ostamisen jälkeen”, mutta Microsoft ei suostunut huoltamaan sitä. Xbox Elite -peliohjain on suunniteltu vaativalle pelajaalle, ja hintaa erikoisohjaimelta löytyy noin 170 euroa.

Jää nähtäväksi, kuinka Microsoft reagoi oikeushaasteeseen. Eurogamerin mukaan kyseessä on ryhmäkanne, eli samasta ongelmasta kärsineet pelaajat voisivat ainakin periaatteessa liittyä mukaan kanteeseen.