UUSIMMAT

Xbox-peleille ei tarvitse kohta konsolia lainkaan – Microsoft aikeissa tuoda Xbox Game Passin suoraan televisioihin

25.11.2020 09:33 | Muropaketin toimitus

Microsoft on aikeissa tuoda yhtiön Xbox Game Passin ja ennen kaikkea siihen integroidun pilvipalvelu xCloudin seuraavan vuoden aikana älytelevisioihin.

Näin ainakin väittää Xbox-pomo Phil Spencer, joka kertoo The Vergen haastattelussa yhtiön uusista suunnitelmista Xbox-sovelluksen laajennusten suhteen:

”Uskon, että näette sen seuraavan 12 kuukauden sisällä. En näe mitään estettä sille, ettemmekö voisi tehdä näin”, Spencer sanailee.

Xbox Game Pass Ultimate tuotiin muutama kuukausi sitten Android-laitteille juurkin xCloud-palvelun kautta, minkä lisäksi yhtiö on lupaillut etsivänsä keinoja lisätä vastaava toiminallisuus myös iOS-laitteille. Aiemmin Spencer vihjaili myös mahdollisista Xbox-suoratoistotikuista, jotka voisi liittää laitteisiin, mutta nyt näemmä ajatuksissa on integroida palvelu itsessään suoraan älytelevisioihin.

Siirtymän myötä käyttäjät voisivat pelata Xbox Series -konsoleille julkaistavia pelejä ilman konsolia, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että Microsoft olisi aikeissa luopua konsolituotannostaan. Spencer ei ainakaan näe todennäköisenä, että juuri julkaistut konsolit jäisivät yhtiön viimeisiksi.

Muropaketin uusimmat