Xbox-pomo Phil Spencer: Xboxin ja PlayStationin yhteinen monipeli ei välttämättä toteudu koskaan

12.10.2017 17:02 | Muropaketin toimitus

Microsoftin ja Sonyn pelikonsoleiden paljon puhuttanut yhteinen moninpeli ei välttämättä toteutu koskaan, toteaa Xbox-johtaja Phil Spencer. Neuvottelut Sonyn kanssa eivät ole edenneet.

Xbox ja PlayStation -konsoleiden välinen yhteinen moninpeli olisi teknisesti mahdollista, mutta sen toteutuminen vaikuttaa yhä epätodennäköiseltä. Microsoft on tehnyt jo aiemmin selväksi, että ongelma on Sonyn päässä, ja Xbox-johtaja Phil Spencerin uudet kommentit vahvistavat asian.

”En ikinä sanoisi mitään menetetyksi tapaukseksi, mutta luulen, että osa perimmäisistä syistä ei ole katoamassa mihinkään”, kuvailee Spencer Sonyn moninpelivastustelua GameSpotin mukaan. ”En tiedä mikä siinä muuttuisi.”

Microsoft on Spencerin mukaan halukas yhteiseen moninpeliin eri alustojen kanssa, ja hän kehuu yhteistyötä Nintendon kanssa. Sony ei kuitenkaan ole vieläkään innostunut yhteisen moninpelin mahdollisuudesta, missä on Spencerin mukaan osittain kyse kilpailusta: jos ystävälläsi on PlayStation ja haluat pelata hänen kanssaan, hankit todennäköisemmin PlayStationin, jos yhteispeli on mahdollista vain sillä alustalla.

Spencer kuitenkin uskoo, että konsoleiden välinen moninpeli olisi pelaajien kannalta parempi vaihtoehto.

”Jos se on parempi pelaajille, en oikein näe miksi emme tekisi sitä, etenkin kun yritämme kasvattaa peliteollisuutta suuremmaksi”, toteaa Spencer.

Lisää aiheesta:

E3: Sony suojelee lapsia – Estää PS4:llä Minecraftin eri alustojen välisen moninpelin

Pelikehittäjät: Sony jarruttelee alustojen välistä yhteispeliä, teknisesti hoituisi parissa päivässä

Fortniten kehittäjät mahdollistivat vahingossa konsoleiden välisen moninpelauksen – korjasivat ”vian” nopeasti