UUSIMMAT

Xbox-pomo sanoo suorat sanat konsolisodan myrkyllisyydestä: ”Yksi tämän alan karmeimmista puolista”

25.11.2020 11:10 | Muropaketin toimitus

Xbox-pomo Phil Spencer ei juuri lämpene konsolisodalle ja omille kuppikunnille, joissa toista osapuolta poljetaan kilvan kanveesiin.

The Vergelle antamassaan haastattelussa Spencer kertoo myrkyllisen brändiuskollisuuden olevan hänen mielestään vastenmielistä, ja hän inhoaa ajatusta siitä, että Microsoftin tai Sonyn kaltaiset yhtiöt joutuisivat ”katsomaan toisen epäonnistuvan” tavoittaakseen omat suunnitelmansa.

”Me olemme viihdealalla. Suurin kilpailijamme on välinpitämättömyys tuotteitamme, palveluja sekä kehittämiämme pelejä kohtaan”, Spencer lataa.

Spencerin mukaan on tärkeämpää katsoa, kuinka alalla menee yleisesti sen sijaan, että ilkuttaisiin toisten epäonnistumisille. Hän ei usko sen edistävän alaa millään tapaa, ja hän näkeekin muun muassa alustojen välisen pelaamisen olevan yksi uusi hyvä esimerkki tavasta, jolla yhtiöt ovat alkaneet muuttaa kuppikuntaisuuttaan.

”Mutta on olemassa ydinporukka, joka todella vihaa sitä toista kuluttajatuotetta. Se on minusta todella vastenmielistä… Se on yksi tämän alan karmeimmista puolista”, Spencer toteaa.