Xbox Series S on muuttumassa käteväksi matkakonsoliksi, kiitos epävirallisen lisänäytön

10.07.2021 22:09 | Muropaketin toimitus

Start-up-yhtiö UPspec Gaming on onnistunut rahoittamaan xScreenin, joka tekee Microsoftin Xbox Series S -konsolista entistä kannettavamman.

xScreen on irrotettava 11,6 tuuman näyttö pienessä laatikossa, jonka voi kietoa Xbox Series S:n ympärille. Sen avulla konsoli toimii matkavariaationa, jolla pelejä voi pelata esimerkiksi automatkalla tai missä tahansa ilman tarvetta erilliselle näytölle.

Näyttö liitetään suoraan tarvittaviin liittimiin konsolin takana ja se saa virran suoraan USB-liittimestä. Konsoli itsessään vaatii virran oman verkkokaapelinsa kautta. Näyttö itsessään yltää 1080p-resoluutioon ja sen virkistystaajuus on 60 Hz. Hintaa näytölle kertyy silti huikeat 200 dollaria.

Projektille haettiin rahoitusta Kickstarterin avulla, jossa se sai tarvittavan rahoituksen välittömästi. Pyydetty hinta oli tosin noin 10 000 dollaria, joten saavutus ei ollut järin suuri.

Toisekseen Xbox Game Pass Ultimate laajensi Xbox Cloud Gamingin hiljattain Androidin ohella iOS-laitteille sekä selaimiin, joten käytännössä Xbox-pelejä voi pelata nykyään millä tahansa ruudulla ilman tarvetta konsolille, mikä heikentää hieman xScreenin tarpeellisuutta.