UUSIMMAT

Xbox Series X kärsii suoritusongelmista kilpakumppaninsa rinnalla – Microsoft lupaa tutkia asiaa

26.11.2020 09:25 | Muropaketin toimitus

Microsoft on ilmoittanut tutkivansa syitä, miksi Xbox Series X -konsoli ei pärjää pelien vertailutesteissa aivan konsolin odottamalla tavalla.

Molempien seuraavan sukupolven konsoleiden julkaisun myötä ensimmäiset pelien vertailuvideot ovat ilmestyneet verkkoon, mutta maailman tehokkaimmaksi konsoliksi mainostettu Xbox Series X ei tunnu pärjäävän aivan mainospuheiden mukaisesti näissä PlayStation 5:een verrattuna.

Useimmiten laadukkaista analyyseista tunnetun Digital Foundryn tekemissä testeissä molemmat konsolit ovat pärjänneet loistavasti, mutta monissa tapauksissa PS5 tuntuu pärjäävän joissain osa-alueissa Microsoftin konsolia paremmin. Muun muassa Assassin’s Creed Valhallassa on havaittavissa lukuisia ruudun repeämisiä, minkä lisäksi ruudunpäivitys ei pysy tasaisessa 60 ruudun kuvataajuudessa Xbox Series X:llä, kun taas PS5:llä ei nähty vastaavia ongelmia.

The Vergelle antamassaan kommentissa Microsoftin edustaja on kertonut olevansa tietoinen näistä ongelmista ja ryhtyneen tutkimaan asiaan kehittäjien kanssa turvatakseen optimaalisen pelikokemuksen.

”Uuden konsolisukupolven kynnyksellä yhteistyökumppanimme on vasta raapaissut uuden sukupolven konsoleiden pintaa ja pienet bugikorjaukset ovat odotettavissa, kun he opettelevat hyödyntämään meidän uutta alustaa. Jatkamme innolla yhteistyötä kehittäjien kanssa hyödyntääkseen Xbox Series X/S -mallien mahdollisuuksia tulevaisuudessa”, edustaja kertoo.

The Verge itse epäilee, että yksi mahdollinen syy suoritusongelmille saattaa olla siinä, että kehittäjille tarkoitetut Xbox Series X -devkitit lähetettiin paljon myöhemmin kuin PS5:n vastaavat. Pelejä ei myöskään saanut lähettää sertifioitavaksi ennen kuin kesäkuussa.

Muropaketin uusimmat