UUSIMMAT

Xbox Series X:n käyttöliittymä nappaa ison siivun kiintolevystä – tilanpuute on seuraavassa konsolisukupolvessa yhteinen riippa

29.09.2020 13:16 | Muropaketin toimitus

Xbox Series X:n maailmalla julkaistut ensitestit paljastavat uuden karun faktan: konsolin lupailemasta teran tallennuskapasiteetista on oikeasti käytössä vain 802 gigaa.

Puuttuva 200 gigaa ei suinkaan ole kadonnut maagisesti, vaan Xbox Series X:n käyttöliittymä ja muut kriittiset tiedostot nappaavat konsolin sisäänrakennetusta tilasta 198 gigan siivun. Tällöin pelien ja sovellusten lataukseen on käytettävissä ainoastaan hieman reilu 802 gigaa, uutisoi GameSpot. Lehti kuitenkin huomauttaa, että tilantarve voi muuttua vielä ennen konsolin julkaisua, kun sovelluksia ja käyttöliittymää hiotaan entisestään.

Erityisen huolestuttavaksi lukema näyttäytyy Series X -mallin rinnalla julkaistavan Series S:n suhteen, sillä kyseistä mallia tuodaan alkuun markkinoille ainoastaan 512-gigaisen kiintolevyn kera. Vaikka edullisemman mallin perustoimintojen kiintolevytarve voi olla pienempi, näillä näkymin Xbox Series S:n peleillä jäävä tila olisi näillä perusteilla vaivaiset 314 gigaa.

Kumpaankin konsoliin voi tosin ostaa lisätilaa, mutta se ei tule halvaksi. Suomessa Microsoftin virallinen yhden teran lisätallennuspalikka maksaa 250 euroa.

Tilanpuute ei ole myöskään ainoastaan Microsoftin ongelma, vaan myös PlayStation 5:n käyttöliittymälle ja muille toiminnolle joudutaan todennäköisesti siunaamaan oma siivu Sonyn konsolin 825 gigan tallennuskapasiteetista. Nykyisten pelien tiedostokokojen kasvaessa ja pyöriessä pahimmillaan 100-200 gigan tuntumissa, lisätilalle nousee kysyntää loppuvuodesta alkaen.

Muropaketin uusimmat