Yksi syksyn 2020 odotetuimmista videopeleistä myöhästyy ensi vuoteen – Alun perin julkaisun piti olla samaan aikaan uuden Xbox-konsolin kanssa

12.08.2020 09:15 | Muropaketin toimitus

343 Industries on ilmoittanut joutuneensa siirtämään Xbox Series X:n julkaisupeliksi tarkoitetun Halo Infiniten julkaisun ensi vuoteen.

Viivästyksen syynä on kehittäjän mukaan useita tapahtumia, jotka ovat haitanneet kehitystä. Näihin lukeutuu muun muassa Covid-19:n aiheuttamat haasteet, jotka eivät ole tehneet alkuperäisessä julkaisuikkunassa pidättäytymisestä kannattavaa tiimin hyvinvoinnin tai pelin menestyksen kannalta.

”Tiedämme, että uutinen tulee monille pettymyksenä ja jaamme tunteen kanssanne. Yhteisön osoittama intohimo ja tuki vuosien varrella on ollut mieletöntä ja inspiroivaa. Emme olisi halunneet mitään muuta kuin päästä pelaamaan peliämme yhteisön kanssa joulupyhinä. Ylimääräinen aika antaa meille kuitenkin mahdollisuuden viimeistellä kriittisiä osia pelistä, jotta voimme tarjota faneillemme kaikkein kunnianhimoisimman Halo-pelin koskaan.”

Halo Infinitestä pari viikkoa sitten julkaistu pelivideo ei aiheuttanut fanien keskuudessa suuria riemunkiljahduksia pelin graafisen annin osalta, mikä saikin kehittäjät lupaamaan parantamaan pelin ilmettä ennen julkaisua. Vaikka tähän ei viitata tuoreessa tiedotteessa, saattaa myöhästymisen taustalla olla myös tämä.