Uusimmat

Xboxin kehittäjä paljasti – Microsoftilla käytiin rajua sisäistä taistelua Xboxin käyttöjärjestelmästä: “Halusin tappaa kaikki Microsoftin johtajat”

29.10.2020 17:01 Muropaketin toimitus

Eräs olennainen Xbox-kehittäjä on kertonut, kuinka Microsoft halusi luoda Windows-pelikonsolin, ja millaista sisäistä taistelua se aiheutti.

Seamus Blackley oli avainasemassa silloin, kun Microsoft oli lähdössä kilpailemaan konsolimarkkinoille. Blackleyllä oli alkuperäinen visio Xboxista, ja hän päätyi johtamaan X-Box Advanced Technology -tiimiä, ja nyt on käynyt ilmi, millaista konsolin kehitystyö oli. Microsoft kävi varsin tunteikasta sisäistä keskustelua esimerkiksi siitä, millainen Xboxin käyttöjärjestelmä tulisi olemaan.

Blackleyn tiimi onnistui vakuuttamaan petollisesti Bill Gatesin siitä, että Windows olisi paras käyttöjärjestelmä Xboxille. Windows ei ollut koskaan Blackleyn mielestä paras valinta, mutta tiimin oli saatava Microsoft panostamaan pelikonsolin kehittämiseen.

“Huijasimme Bill Gatesia tarkoituksella, ja kerroin hänelle lukuisia kertoja, että Windows on valintamme käyttöjärjestelmäksi. Microsoft ei tuolloin ymmärtänyt peleistä mitään, ja sama koski pelikonsoleita. Meidän oli saatava Microsoft omistautumaan konsolin kehitystyöhön, ja ainoa tapa onnistua tässä oli sanoa, että konsolista tulisi Windows-pohjainen pelikone”, Blackley kertoi.

“Microsoftilla ajateltiin, että Windows olisi paras valinta, sillä se tarjoaa niin monia ominaisuuksia. Totuus on, että tämä ei pidä lainkaan paikkaansa. Yksikään pelaaja ei välitä paskan vertaa Windowsin ominaisuuksista. Mutta Microsoft oli eri mieltä, eikä johtokuntaa ollut helppo vakuuttaa, ettei Windows ole hyvä valinta”, Blackley jatkoi.

Blackey sanoi, että hän joutui tiiminsä kanssa kehittämään Windows-pohjaista konsolia kahden vuoden ajan, kunnes Microsoft ymmärsi, että valinta oli huono.

“Olin puhunut jo kahden vuoden ajan mielipiteestäni, kunnes minua alettiin kuunnella. Halusin tappaa kaikki Microsoftin johtajat, koska olin jatkuvasti tuonut ajatukseni julki, ja nyt he teeskentelivät, että idea Windowsin hylkäämisestä oli heidän”, Blackley paljasti.

Asiasta kertoo PC Gamer -sivusto.