UUSIMMAT

Xboxin uudet studiot voivat tehdä pelejä myös muille alustoille

13.08.2019 14:35 | Muropaketin toimitus

Xbox Game Studiosin johtaja Matt Booty antaa Microsoftin ostamille pelistudioilla vapautta julkaista pelejään muillakin alustoilla, jos se sopii kyseiselle pelille ja pelisarjalle.

Xbox on lähiaikoina ostanut useita pienempiä studioita, muun muassa Hellblade: Senua’s Sacrificesta tunnetun Ninja Theoryn, sekä odotettua The Outer Worlds -roolipeliä (kuvassa) kehittävän Obsidian Entertainmentin. VG24/7:n mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita, että nämä studiot tekisivät jatkossa pelejä vain Xbox-konsoleille ja Windows PC:lle.

Xbox Game Studiosin varajohtaja Matt Booty on nimittäin tuoreessa haastattelussa kertonut, että pelien julkaisua voidaan peli- ja sarjakohtaisesti harkita muillekin alustoille.

”Toisin sanoen pitää kysyä hyötyykö peli siitä, että se julkaistaan useille eri alustoille”, Booty selittää, ”vai tukisimmeko sitä parhaiten keskittämällä resurssit omille alustoillemme.”

Booty selventää, että esimerkiksi Halo- ja Forza -pelisarjat on suunniteltu lähtökohtaisesti Microsoftin omille alustoille, eikä niitä tulla laajentamaan muille konsoleille. Kommenteista voi kuitenkin päätellä, että Xbox Game Studiosin alle siirtyneet uudet kehittäjät voivat jatkossakin julkaista uusia pelejään myös esimerkiksi PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille.