Yhdysvalloissa opettajia koulutetaan pian selviytymään kouluammuskeluista simulaattorilla

06.01.2018 18:03 | Muropaketin toimitus

Yhdysvalloissa opettajille on pian tarjolla kouluammuskelusimulaattori, jonka avulla he voivat opetella toimimaan todellisissa vaaratilanteissa. Simulaattorin pohjalla on USA:n armeijan ja Homeland Securityn käyttämä EDGE-ohjelma.

Videopelejä ja pelimäisiä simulaattoreita käytetään jo paljon koulutuksessa, ja nyt Yhdysvalloissa valmistellaan todella huomiota herättävää oppimissovellusta opettajille. Eurogamer kertoo, että keväällä pitäisi valmistua opettajille suunnattu koulusurmasimulaattori, jonka avulla opettajat voivat oppia toimimaan älykkäästi mahdollisessa kriisitilanteessa.

Kouluammuskeluun keskittyvä simulaattori on kehitetty Yhdysvaltain amerijan ja Homeland Securityn suunnittelemalla EDGE-työkalulla, jolla kehitettyjä ”pelipohjaisia koulutusohjelmia” käytetään muun muassa poliisien ja palomiesten opetuksessa. Simulaatio kuvaa fiktiivistä kouluammuskelua, mutta sen kehittäjät ovat perehtyneet tarkasti Virginia Techin vuoden 2007 ammuskeluun sekä Sandy Hookin vuoden 2012 kouluammuskeluun, joissa molemmissa kuoli kymmeniä ihmisiä.

Eurogamerin mukaan simulaattorissa pelataan joko opettajan, poliisin tai itse ampujan roolissa. Sen tavoitteena on kouluttaa opettajia toimimaan älykkäästi, mihin toistuvat yritykset antavat kehittäjien mukaan parhaan mahdollisuuden.

”Mitä enemmän kokemusta sinulla on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on selvitä”, selittää Tamara Griffith, yksi EDGE:n pääsuunnittelijoista.

Alla olevalla Gizmodon videolla esitetään näytteitä simulaattorin toiminnasta.