Yhteisö raivoissaan – Epic Games puolustaa huijariksi syytettyä Fortnite-ammattilaista

22.07.2018 11:43 | Muropaketin toimitus

Fortnite Battle Royale -yhteisö syytti Epic Gamesin Summer Skirmish -liigan toisen viikon voittajaa huijariksi. Epic Gamesin mukaan iDropz_bodies on kuitenkin syytön.

Epic Gamesin järjestämän Summer Skirmish -liiga on epäonnistunut moneltakin osin. Pisteenä i:n päälle Fortnite Battle Royale -yhteisö otti raivonsa kohteeksi toisen viikon voittajan, iDropz_bodiesin, jota epäiltiin huijariksi.

Summer Skirmish -liigan toinen viikko oli siinä mielessä erikoinen, etteivät siinä kilpailleet pelaajat pelanneet varsinaisesti toisiaan vastaan. Sen sijaan pelaajille annettiin tehtäväksi pelata 10 tavallista solo-peliä ja raportoida niiden tulokset Epic Gamesille. Erän voitosta palkittiin viidellä pisteellä, jokaisesta taposta yhdellä pisteellä ja yhden pelin aikana kerätyistä yli 20 taposta kymmenellä lisäpisteellä.

Destiny-streamaajana kuuluisampi iDropz_bodies on melko tuntematon pelaaja Fortnite-yhteisön keskuudessa. iDropz_bodies ottikin kilpailuun hieman erilaisen lähestymistavan, pelaten PlayStation 4:llä, siinä missä suurin osa muista pelaajista pelasi PC:llä.

Valtavan määrän huomiota keränneessä Reddit-ketjussa iDropz_bodiesia syytettiin muun muassa tuttujen pelaajien kanssa samaan aikaan pelaamisesta, jolloin iDropz_bodiesin kaverit olisitvat voineet kuolla tahallaan tämän luoteihin. Muita syytöksiä olivat peleistä poistuminen mikäli erä ei ollut aivan täynnä ja bussi optimaalisella reitillä, ja että iDropz_bodies olisi pelannut PlayStation 4:llä mutta käyttänyt hiirtä ja näppäimistöä.

Nyt Epic Games on julkaissut iDropz_bodiesia puolustavan virallisen tiedotteen. Epic Gamesin mukaan kaikki iDropz_bodiesin tappamat viholliset tulivat uniikeista IP-osoitteista ja eri konsoleilta, eikä Summer Skirmishin voittaja poistunut yhdestäkään pelistä sääntöjen vastaisesti. Epic Gamesin mukaan on myös epätodennäköistä, että iDropz_bodies olisi käyttänyt hiirtä ja näppäimistöä, vaikkei vaihtoehtoisten ohjaimien käyttäminen ei ole todellisuudessa edes kiellettyä.