Uusimmat

Yksi kaikkien aikojen pidetyimmistä urheilupeleistä vajosi viime vuonna pohjamutiin – vuoden alimmat arvosanat

04.01.2022 14:56 Muropaketin toimitus

Entinen PES-pelisarja on nimivaihdoksen saattelemana ajautunut kauas kukoistuksen päivistään. Konamin tuorein julkaisu on saanut viime vuoden surkeimmat peliarvostelut.

Oli aika, jolloin Pro Evolution Soccer, eli tuttavallisesti PES, oli yksi markkinoiden parhaista urheilupeleistä. Nyt tuo aika on kaukana takana päin.

Metacriticissä Konamin pelisarjan tuorein osa eFootball 2022 on viime vuoden alimman keskiarvon saanut peli. Sen PC-version arvosana on säälittävät 25/100, eikä muilla alustoilla mene paljon paremmin. (Metacritic ei tosin laske listalleen pelejä, joille on rekisteröity alle seitsemän arvostelua, eli ehkä jotain vähälle huomiolle jääneitä turjakkeita löytyy tätäkin julkaisua alemmista arvosanoista.)

Pelisarjan historiassa asiat olivat todellakin toisin: aiemmin PES-pelit saavuttivat tasaisesti 80-90 pisteen keskiarvon. Sarja on siis pudonnut todella alas ja nopeasti.

Ja kun aiemmin oli niin, että PES:ää pidettiin kilpailijaansa FIFAa parempana pelinä, nyt on sekin kääntynyt päälaelleen. Kukaan ei väitä FIFA 22:n olevan erityisen timanttinen jalkapallopeli, mutta silläkin on sentään Metacriticissä 73 pisteen keskiarvo.

Kuten aiemmin kerroimme, joutui Konami jopa pahoittelemaan pelin kuntoa pian sen julkaisun jälkeen. Kun julkaisija joutuu pyytämään anteeksi pelinsä takia, ei todellakaan mene hyvin.

Saa nähdä, tuleeko ilmaispelattavasta eFootball 2022:sta vielä pelikelpoista julkaisua ja saadaanko edes käyttäjäarviot kohoamaan.