UUSIMMAT

Yksi parhaista Warhammer-peleistä katosi historiaan – 10 vuotta julkaisun jälkeen ei pelattavissa yhdelläkään nykykonsolilla

02.03.2021 13:10 | Muropaketin toimitus

Warhammer 40K: Space Marine on fanien suosikkeja, mutta sitä voi pelata vain vanhoilla konsoleilla ja PC:llä.

Games Workshopin suositusta Warhammer-universumista on tehtailtu myös digitaalisia pelejä pilvin pimein, ja ikävä kyllä monet niistä jäävät arvosteluissa heikoille pisteille. Yleisesti parhaana pidetään vuoden 2004 menestynyttä RTS-peliä Warhammer 40K: Dawn of War, joka on sekä Steamin käyttäjäarvioissa että PC Gamerin tuoreehkolla listalla kaikkien aikojen pidetyin Warhammer-peli.

Kärkikahinoissa on myös kymmenen vuotta sitten ilmestynyt räiskintäpeli, joka ei ihme kyllä ole pelattavissa yhdelläkään nykyisistä konsoleista, sen paremmin uusilla kuin kahdeksannen sukupolven alustoilla. Kyseessä on vuonna 2011 ilmestynyt Warhammer 40K: Space Marine, joka on mainitun PC Gamerin listan kolmannella sijalla ja jonka Steam-keskiarvo on 93.

PC:n ohella PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle ilmestynyt Space Marine sai aikanaan kehuja erityisesti räiskinnän ja melee-taistelun yhdistämisestä, sekä perusteellisesta uppoutumisesta Warhammerin universumiin. Peli on vieläkin hyvässä maineessa, mutta uudemmilla alustoilla siitä ei päästä nauttimaan.

Hieman yllättäen Relic Entertainmentin kehittämää peliä ei ole tuotu uudemmille Xboxeille takaperin yhteensopivuuden kautta, eikä se sisälly myöskään PlayStation Now -palvelun valikoimaan. Space Marinea voi siis pelata enää vain PC:llä tai alkuperäisillä alustoilla. Tämä on erityisen ikävää siksi, että Warhammer-maailmasta on tehty lähinnä erilaisia taktiikka- ja strategiapelejä, joten räiskinnälle olisi yhä kysyntää.

Alta näet pelin muinaisen trailerin.

Päivitetty 3.3. klo. 8.40. Painotettu, että peli toimii alkuperäisillä alustoilla, mutta ei uudemmilla. Otsikon muotoilu muutettu.