Yksi pelimaailman legenda on kuopattu: kukaan ei oikeasti muuttanut nimeään Turok-pelien takia

24.06.2020 15:34 | Muropaketin toimitus

Turok: Evolution -pelin kuuluisa julkisuustemppu olikin sumutusta.

Yksi pelihistorian kuuluisimmista ja yliampuvimmista promotempuista oli kampanja, jossa edesmennyt Acclaim Entertainment lupasi palkita intohimoiset fanit, jos he muuttaisivat nimensä Turokiksi. Kampanja järjestettiin Turok: Evolution -pelin julkaisun kynnyksellä vuonna 2002, ja hakemuksia tuli tiettävästi yli 6 000.

Virallinen tarina kertoo, että viisi onnekasta valittiin voittajiksi ja he todella ottivat nimekseen Turok. Tämäpä vain ei ole totta.

VG24/7:n toimittaja päätti nimittäin jäljittää nämä viisi Isossa-Britanniassa asuvaa Turokia. Pitkässä artikkelissaan hän selittää kaikki etsinnän vaiheet, joiden lopputuloksena hän onnistui lopulta tavoittamaan kaksi asianosaista henkilöä.

Totuus nimittäin on, että viisi ”Turokia” olivat kaikki tempausta varten palkattuja näyttelijöitä. He eivät koskaan oikeasti vaihtaneet nimeään virallisia kanavia myöten, eivätkä koskaan käyttäneet Turok-nimeä Acclaimin promotapahtumien ulkopuolella.

Virallisesti Acclaim lupasi kilpailun voittajille 500 puntaa ja Xbox-konsolin. VG24/7:n tavoittama näyttelijä sai kyllä palkan hommastaan, mutta hän ei muista, saivatko näyttelijät koskaan luvattuna Xboxeja.

Muropaketin uusimmat