Uusimmat

Ylipainoinen pelaaja laihdutti 56 kiloa ja välttyi sydänsiirrolta – kiitos kuuluu tälle videopelille

08.10.2018 11:10 Muropaketin toimitus

Dance Dance Revolution -peli auttoi ylipainoista pelaajaa voittamaan terveysongelmansa.

Kliseisesti ajatellaan usein vieläkin, että pelaaminen on pelkkää sohvalla istumista. Digitaalisista peleistä voi kuitenkin olla paljon hyötyä terveydelle, kuten yhdysvaltalaispelaaja Xopherin tapaus osoittaa.

Kotaku raportoi pelaajasta, joka sai vuonna 2012 lääkäriltä kovan tuomion: jos hän ei laihduttaisi tuntuvasti, hän tulisi tarvitsemaan sydänsiirron ennen kuin hän täyttää 50 vuotta. Xopher-nimimerkillä tunnettu pelaaja painoi tuolloin lähes 150 kiloa, mutta Dance Dance Revolution -tanssimattopelin ympärille rakennettu kunto-ohjelma pelasti hänen henkensä.

Tavallinen kuntosalilla käyminen ei tuottanut tulosta ja menetetty paino palasi pian takaisin, mutta Xopherille käännekohta tuli, kun hän onnistui ostamaan eBaysta edullisen Dance Dance Revolution -koneen omaan kotiinsa. Hän oli pitänyt tanssipelistä jo vuosia, mutta päässyt pelaamaan sitä vain pelihallissa.

Neljän vuoden kuntoilun aikana Xopher onnistui tanssipelin avulla pudottamaan yli 56 kiloa. Hän kertoo leposykkeensä olleen pahimmillaan lähempänä 80, mutta nykyään se on vain 45-50.

”Olin saavuttanut tavoitteeni. Olin terve ensi kertaa elämässäni”, pelaaja kertoo Kotakulle.

Xopherin pelaamista voi seurata esimerkiksi Intagramissa ja Twitchissä.