Uusimmat

Ylistetty L.A. Noire täytti 10 vuotta – pääosanesittäjä muistelee haastavia kuvauksia

19.05.2021 12:51 Muropaketin toimitus

Team Bondin ja Rockstar Gamesin vaikuttava dekkaripeli pisti Mad Menistä tutun näyttelijän koetukselle.

L.A. Noire on nyt 10-vuotias, sillä peli julkaistiin alun perin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle 17. toukokuuta 2011. Hollywood Reporter onkin julkaissut laajan retrospektiivin, jossa useat uraauurtavan pelin näyttelijöistä muistelevat kokemustaan Team Bondin pelissä.

Kovimman urakan suoritti tietysti Aaron Staton päähenkilö Cole Phelpsin roolissa. Mad Men -sarjasta tunnettu Staton muistelee, kuinka kuvaukset jakautuivat kahteen osaan: motion capture -kuvauksissa taltioitiin liikkeitä, MotionScan-kuvauksissa kasvojen ja dialogia.

”Siinä ollaan valkoisessa huoneessa, ja luin jokaisen repliikin”, Staton muistelee. ”Minulla oli 5000 riviä tekstiä, jotka luin katsoen suoraan edessäni olevaa punaista X:ää. Saatoin liikuttaa päätäni 45 astetta joka suuntaan sekä ylös ja alas. Mutta he halusivat minun istuvan aivan aloillani. Ja teimme puolentoista tunnin sessioita. Luin jokaisen repliikin kolmella eri tavalla ja sitten etenimme seuraavan ottoon.”

Staton oli innokas pelaaja kun häntä pyydettiin mukaan L.A. Noireen, ja hän muistelee pelailleensa esimerkiksi Halo- ja Call of Duty -pelejä. Itse tähdittämänsä pelin pelaamisesta ei kuitenkaan tullut mitään.

”Pelasin läpi vain pelin ensimmäisen osan, koska oma esiintymiseni häiritsi minua – ja olin aivan surkea pelissä. Se turhautti minua paljon. En tajunnut sitä”, Staton myöntää. ”Ja tiesin, että tarinallisesti peli menee todella intensiiviseksi.”

Valitettavasti kehuttu dekkaripeli ei koskaan saanut jatkoa, ja Team Bondi -studiokin lakkautettiin puolisen vuotta L.A. Noiren ilmestymisen jälkeen. Rockstarin julkaisema peli on kuitenkin jäänyt elämään klassikon maineessa, ja muutama vuosi sitten se remasteroitiin myös uudemmille alustoille.

L.A. Noire on saatavilla nykyään myös PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS: Arvostelu: L.A. Noire Remasteredin etsiväseikkailu on yhä puhdasta kultaa