Uusimmat

Yllättävä paljastus: Sega kehitti kulttipeli Shenmuesta todellista remake-versiota, joka hyllytettiin vasta vuosi sitten

16.10.2018 09:45 Muropaketin toimitus

Shenmue ilmestyi äskettäin HD-käännöksenä, mutta Segalla kerrotaan olleen tekeillä ensin paljon kunnianhimoisempi remasterointi.

Segan kulttipelit Shenmue (1999) ja Shenmue II (2001) ilmestyivät elokuussa HD-päivitettyinä versioina PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Kyse ei kuitenkaan ollut HD-käännöstä kattavammasta remasteroinnista, mutta nyt on paljastunut, että Shenmuesta oli tekeillä myös kokonainen remake-versio.

Eurogamer kertoo, että Sega oli tekemässä uusintaversiota täysin päivitetyillä grafiikoilla, mutta projekti hyllytettiin ilmeisesti viime vuonna ja kehittäjät siirtyivät tekemään HD-käännöstä. Väite on helppo uskoa, sillä alla olevalla Digital Foundryn videolla nähdään jopa vuotanutta videokuvaa Shenmuen tekeillä olleesta versiosta.

Nopea vaihdos kunnianhimoisemmasta versiosta pelkkään HD-päivitykseen saattaa selittää, miksi elokuussa julkaistu pelikokoelma kärsi niin monista bugeista ja teknisistä ongelmista ilmestyessään.

Alta näet Digital Foundryn videon, ja voit myös lukea arviomme Shenmue HD -kokoelmasta.

Arvostelu: ”Kaikkien aikojen videopeli” Shenmue ei ole kestänyt aikaa hyvin – jatko-osan HD-versio on sentään parempi