Yllättävä paljastus: Tätä et tiennyt Wolfesteinin ja Doomin sankareiden sukujuurista

31.01.2018 10:23 | Muropaketin toimitus

Id Softwaren perustajat kertovat, että kolmessa yhtiön pelisarjassa seikkailevat hahmot ovat kaikki sukua toisilleen.

Id Software tunnetaan paitsi Doom-sarjasta, myös alkuperäisten Wolfenstein-pelien kehittäjänä. Nyt studion perustajat John Romero ja Tom Hall ovat vahvistaneet kiinnostavan teorian: hittipelien sankarit ovat toisilleen sukua.

Ajatus lähti Game Informerin mukaan liikkeelle Romeron joulukuisesta twiitistä, jossa hän kertoi, että Wolfensteinin BJ Blazkowicz perustui heidän varhaisemman tasohyppelynsä Commander Keenin (1990) nimikkohahmoon. Kun muuan pelaaja kysyi vahvistusta tämän pohjalta syntyneelle teorialle, Hall vastasi.

”Sukupuu ei ole teoria. Se on fakta”, Hall totesi Twitterissä.

Pelihahmojen sukupuu menee siis näin: BJ Blazkowicz on Commander Keenin isoisä, joka puolestaan on Doom-pelien sankarin isä.

Romero ja Hall twiittailivat asiasta toisilleen, ja kehittivät enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassa myös taustakertomuksen Blazkowiczin ja Keenin väliin jäävälle sukupolvelle. Asiaan voi suhtautua vahvistettuna faniteoriana tai vain kehittäjien keskinäisenä hauskanpitona.

Hiljattain Romero paljasti, että Doomin (1993) ikonista kansikuvaa varten poseerasi alunperin hän itse. Viime vuonna legendaarinen kehittäjä myös huutokauppasi alkuperäiset Doom 2 -levykkeensä.