Yllättävä vertailu: 11-vuotias Gears of War 2 mallintaa fysiikkaa aidommin kuin uunituore Gears 5

10.09.2019 09:00 | Muropaketin toimitus

Gears of War 2:ssa on vertailun perusteella enemmän painoa ja aidon liikkeen tuntua, kuin viime viikolla ilmestyneessä Gears 5:ssä.

Pelit ovat kehittyneet graafisesti yhä aidompaan suuntaan, ja viimeisen vuosikymmenen aikana muutos on ollut huomattava. Uunituore Gears 5 näyttääkin tietysti paljon paremmalta kuin pelisarjan ensimmäiset pelit, mutta yhdellä saralla se häviää edeltäjilleen.

Kuten VG24/7 kertoo, näyttää vuonna 2008 ilmestyneen Gears of War 2:n fysiikanmallinnus nimittäin paljon aidommalta kuin Gears 5:n. Tämän osoittaa kouriintuntuvasti alla oleva vertailuvideo.

VG24/7:n mukaan kyse on pelikehityksen painotuksista. Aidontuntuisella fysiikalla ei yksinkertaisesti ole tämänhetkisessä pelikehityksessä yhtä suurta painoarvoa kuin vuosikymmen sitten. Siksi lopputulos voi tuntua paljon kevyemmältä ja yksinkertaisemmalta, vaikka grafiikat ja visuaalinen ilme ovatkin kehittyneet.

Gears 5 on saatavilla PC:lle ja Xbox Onelle. Gears of War 2 puolestaan julkaistiin aikanaan Xbox 360:lle, mutta se toimii nykyään myös PC:llä ja Xbox Onella.