Uusimmat

Yllätyshitti Valheimin yhteisölliset ulottuvuudet alkavat jo kukkia – peliin on muodostunut viikinkisotureiden joukko, joka auttaa muita pelaajia takaisin ruumiilleen

06.03.2021 15:12 Muropaketin toimitus

Iron Gate Studion yllätyshitiksi noussut Valheim ei ole vain erinomainen selviytymispeli, vaan myös upea tila luoda pitkäkantoisia ja yhteisöllisiä kokemuksia.

Yksi loistava esimerkki on innokkaiden pelaajien muodostama Body Recovery Squad -tiimi, jonka ainoa tehtävä on auttaa pelissä kuolleita viikinkejä, eli toisia pelaajia, palaamaan takaisin ruumiilleen, jotta he saavat menettämänsä varusteensa takaisin. Porukan koitoksista laajemmin kirjoitti Eurogamer.

BRS on luonut palveluaan varten oman Discord-kanavan, jossa kuka tahansa voi pyytää apua oman ruumiinsa luokse pääsemisessä. SOS-viestin heidän kanavalleen lähettämällä joku ryhmän jäsenistä ottaa ennen pitkään henkilöön yhteyttä, jonka jälkeen he alkavat järjestellä aikatauluja yhteistä ruumiinpalautusreissua varten kuolleen pelaajan serverille.

Innostus muodostaa auttava ruumistukipalvelu syntyi porukan muodostaneen Rim Jaynorin mukaan omasta kokemuksesta, jossa he kuolivat ystäviensä kanssa pelin loppualueella olevaan viholliseen. Heidän onnekseen ruumiille pääsy oli verrattain lyhyen matkan päässä, mutta se sai heidät miettimään, entä jos tilanne olisi ollut toinen:

”Me olisimme palanneet takaisin kiviaikaan!”

Siksi Body Recovery Squad, joka auttaa ketä tahansa poloista hankkimaan ruumiinsa ja varusteet takaisin, ettei kaikkea tarvitse aloittaa alusta asti uusiksi. Raynorin laajemman haastattelun voi lukea Eurogamerin sivuilta. Ryhmä muistuttaa hieman Elite Dangerousiin muodostunutta Fuel Rats -ryhmittymää, joka auttaa vastaavanlaisesti pelaajia, joiden avaruusaluksista loppuu löpö kesken matkan.

Valheimin kohdalla kyseessä on vain erinomainen merkki pelin yhteisöllisistä ulottuvuuksista, joita kehuimme myös pelin ennakossamme.

Lue myös: Testasimme vuoden ensimmäisen hittipelin – Valheim on ruma, mutta upea selviytymispeli viikinkien maailmassa jo nyt