UUSIMMAT

Zelda-pelaajat löysivät bugin, joka laittaa Ocarina of Timen ja Majora’s Maskin speedrunit uusiksi

18.08.2017 22:25 | Muropaketin toimitus

Vanhoista The Legend of Zelda -peleistä on löydetty bugi, jonka avulla voi käyttää mitä tahansa esinettä Linkin iästä huolimatta.

Speedrun-pelaamisessa on usein kyse bugien löytämisestä ja hyväksikäyttämisestä, kuten esimerkiksi silloin, kun Portalia (2007) pelataan käyttämättä ollenkaan portaaleja. Nyt kahdesta vanhemmasta The Legend of Zelda -pelistä on löydetty bugi, joka on Polygonin mukaan muuttanut pelien pikapelaamisen pysyvästi.

Uusi bugi on löydetty Nintendo 64:n klassikkopeleistä Ocarina of Time (1998) ja Majora’s Mask (2000). Ocarina of Timessa Link voi bugin avulla käyttää mitä tahansa varustetta huolimatta siitä, minkä ikäinen hän sattuu olemaan. Esimerkiksi aikuinen Link voi käyttää Deku Stickiä ja nuori Link voi käyttää Hammeria. Tämän pitäisi avata runsaasti uusia keinoja edetä pelissä nopeammin.

Majora’s Maskissa temppua käytetään Zora Eggien monistamiseen, mikä säästää speedrun-pelaajien mukaan runsaasti keräilyyn kuluvaa aikaa. Polygonin mukaan bugia käyttämällä onkin jo tehty uusia Majora’s Maskin speedrun-ennätyksiä.

Alta näet videon, jossa esitellään tuoretta bugilöytöä. (Videon äänenlaatu ei valitettavasti ole kaksinen.)

Hiljattain haastattelimme kotimaisia pikapelaajia speedrun-ilmiöstä ja alan tapahtumista Suomessa:

Haastattelu: Mitä on speedrun-pelaaminen ja mikä siinä viehättää?