Prosessoritoimitukset kasvussa, AMD:n osuus laskussa

  Q2 / 2008 Q1 / 2009 Q2 / 2009
Intel 80,0 % 78,2 % 80,5 %
AMD 18,8 % 20,9 % 18,7 %
VIA 1,3 % 0,8 % 0,9 %

Uutisoimme viime viikolla, kuinka grafiikkapiirimarkkinat piristyivät toisella vuosineljänneksellä Jon Peddie Research -tutkimusyrityksen mukaan peräti 31,1 prosentilla ensimmäiseen neljännekseen nähden. Sama näyttää pätevän myös prosessoreihin, sillä Mercury Research on julkaissut raportin, jonka mukaan x86-prosessoritoimitukset kasvoivat edeltävästä vuosineljänneksestä 13,8 prosentilla, mutta olivat edelleen 2,9 prosenttia perässä vuoden 2008 vastaavan vuosineljänneksen tuloksesta.

eWeek-sivuston uutisoinnin perusteella toisen vuosineljänneksen hyvään tulokseen päästiin prosessorivalmistajien varastojen tyhjennyksellä. Intel, AMD ja VIA kykenivät kukin nostamaan toimitusmääriään, mutta eniten tulosta teki Intel, jonka osuus prosessorimarkkinoilla nousi edeltävän neljänneksen 78,2 prosentista 80,5 prosenttiin. VIAn osuus nousi niin ikään, 0,8 prosentista 0,9 prosenttiin, mikä väistämättä tarkoittaa AMD:n osuuden laskua 20,9 prosentista 18,7 prosenttiin. Vuoden takaiseen nähden Intel kykeni kasvattamaan osuuttaan 0,5 prosenttiyksikköä, mutta AMD:n osuus laski 0,1 ja VIAn 0,4 prosenttiyksikköä.

eWeek, Intel, AMD and VIA All Saw CPU Shipments Rise in Q2

Ville Suvanto

Kommentit

2.

amd going down–>
intel > amd < nvidia

Vastaa tähän
3.

@ Phenom II:stakin saisi vielä tehoa irti. 3,5Ghz vaan vakiokelloja, ja suurentaisivat välimuisteja. Sitten se kyllä olisikin varmaan Phenom III.

Vastaa tähän
4.

Tuossa ekassa laatikossa menee prosentit yli 100%…

Vastaa tähän
5.

Siis AMD:n OSUUS laski, mutta TOIMITUSMÄÄRÄT kasvoivat. Tämähän vaan meinaa sitä, että kaikilla meni hyvin mutta Intelillä ja VIA:lla meni osuuksia katsoessa paremmin.

Vastaa tähän
6.

AMD:n osuus laskee, koska se oli tätä ennen kohollaan sen takia, kun AMD julkaisi pitkästä aikaa hyvän prossun. Toki Intelin osuuden kasvu selittyy myös noilla minikannettavilla. Varmaan suurin osa tuosta 13,8 %:n noususta on nimenomaan noita.

Vastaa tähän
7.

Pitää ottaa huomioon myös että Applen koneet käyttävät nykyään Intelin prossuja. Aijai heikolta näyttää AMD:n kohdalla.

Vastaa tähän
8.

Paljokohan tuohon osuuteen on vaikuttanut atom-prossat. Vai kuuluuko ne gategoriaan desktop & notebook sales?

Vastaa tähän
9.

@3

Itsellä ollu noita VIA:n piirisarjoja aiemmin ja niissä oli jotain epäkohtia(USB-ongelmia) joiden kanssa tuli silti toimeen, nyt on AMD:n piirisarja josta en ole löytänyt mitään ongelmaa.
En tiedä johtuuko piirisarjasta mutta kaverilla on emolevyn ja näytönohjaimen välinen yhteensopivuusongelma, sama näytönohjain toimii minun koneessani. Emolevyssä on Intelin piirisarja.

Vastaa tähän
10.

@2.

Ei ne pelkkää kellotaajuutta nostele. Ainakin Sampsa totesi, jos oikein muistan, että sitä arkkitehtuuria kehitetään koko ajan vaikka näyttää, että pelkät taajuudet kasvaa.

Vastaa tähän
11.

En tiedä muista, mutta minä ainakin luotan tällä hetkellä paljon enemmän Intellin emolevypiirisarjoihin. Jo sen perusteella valintani on Intel, ei siinä paljon auta jos AMD:n prossa on ihan kohtuullinen.

Vastaa tähän
12.

Aika erikoista että AMD:n osuus laskee, vaikka Phenom II on hyvä prosessori.

Tosin pelkään että Core i5/i3 syövät entisestään AMD:n osuutta….
Ja kun tuo 965 BE julkaistiin, ei niitä kelloja voi paljoa enää korotella, joten loppuuko Phenom II:sta paukut?

Vastaa tähän
13.

Intel vie vähän liian hyvin, kohta Mikisoftan luvuissa.

Vastaa tähän

Kommentointi on suljettu.