Radeon HD 7970:n hintaa ei olla laskemassa lähiaikoina

29.03.2012 23:46 | Ville Suvanto

AMD julkaisi 22. joulukuuta Tahiti-koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvan Radeon HD 7970 -näytönohjaimen, jonka se hinnoitteli 549 dollariin. Näytönohjaimet saapuivat myyntiin tammikuun puolella ja se oli markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjaimen siihen asti, kun NVIDIA julkaisi viime viikolla Kepler-arkkitehtuuriin perustuvan GeForce GTX 680:n.

GeForce GTX 680:n suositushinta on 499 dollaria ja se on alemmalla tehonkulutuksella selvästi suorituskykyisempi kuin Radeon HD 7970. Tämä on nostanut spekulaatioita siitä, että AMD laskisi Radeon HD 7970:n hintaa, mutta HardwareCanucks-sivuston lähteiden mukaan näin ei tule käymään.

AMD ei voi laskea Radeon HD 7970:n hintaa ilman, että se vaikuttaisi Radeon HD 7950:n, 7870:n ja 7850:n hintaan. Se voi ainakin toistaiseksi pitää hinnat nykyisellään, koska näytönohjaimet tarjoavat suhteessa hyvän suorituskyvyn. Tilanne voi kuitenkin muuttua, kun NVIDIA julkaisee lisää, edullisempia Kepleriin perustuvia näytönohjaimia ja kun GeForce GTX 680 -näytönohjaimien saatavuus paranee reilusti.

HardwareCanucks, HD 7970 Price Cuts? Don’t Count on it.

Keskustelu

@34:

” @33 Nvidialla markkinointi osataan näköjään hoitaa amd:tä paremmin, tosin amd:llä on AINA oikeasti saanto ongelmia ;)”

Aika syvillä vesillä mennään kun ei uskota edes uutisia.

Yksi syy siihen miksi 680 gtx:ää kaupan hyllyiltä voi löytyä, on lähinnä se että AMD kerki markkinoille reippaasti ennen Nvidiaa, jonka 8% olematon suorituskyky ja liian kallis hinta johti 7970 omistajien pidättäytymiseen kortissaan. Ei ole 680 gtx noilla hinnoilla paljon mitään ostoryntäystä aiheuttanut.

8% nopeampi ei ole ”reilusti nopeampi”, ellei yritä vain trollata. Aika vihreät lasit sinulla vaikka lunta sataa vielä pitkään.

Saattaa hyvin olla, että uutinen on vain taktikointia.
Markkinat luonnollisesti odottavat tässä tilanteessa hintojen alennusta ja kortit uhkaavat jäädä hyllyille. Odotuksien manipuloinnilla voitaisiin aktivoida ainakin merkkiuskollisia.

Luulisi noin kovassa hintapyynnössä olevan todella paljon neuvotteluvaraa firman ja markkinoiden välillä.

Tai sitten ne vaan on niin syvässä kusessa…

Vaikea uskoa tätä uutista. En usko että menee kauan kun hinnat tippuu.

@34

Palitteja löytyy tosiaan. Muita ei ainokaistakaan jos oikein näin.

@32 ”7970 ja 7950 varasto saldot sen sijaan on aika kohillaan eikä mikään ihme kun kortti on ollut jo 4kk myynnissä ennen Nvidiaa.”

Sun nvidia ja amd faktat on /c:stä, ensinnäkin 7970 (muutama kappale) tuli myyntiin 12.1 mutta reilusti tehokkaammat Keplerit oli kaupoissa heti julkaisupäivänä 22.3, tälläkin hetkellä Jimm’sin GTX 680 varastosaldo on hyvä. Esim. Palitin GTX 680 kortteja on varastossa yli 25kpl. Toisekseen tuhnuja, äänekkäitä ja virtasyöppöjä dinosaurus 7950 ja 7970 lappusia on kauppojen hyllyt väärällään syystä että ne ei kelpaa enää kenellekään, moni fanaatikkokin on jo kääntänyt takkinsa ja jopa Kaokao kehuu keplerin suorituskykyä.

@33
Nvidialla markkinointi osataan näköjään hoitaa amd:tä paremmin, tosin amd:llä on AINA oikeasti saanto ongelmia ;)

@13:

AMD:llä ei ole saanto ongelmia, mutta Nvidialla sen sijaan on. Onko faktat mennyt sekaisin?

Pixmaniasta 500:n euron gainwardia ei saa, ja toisen 519 euron kortin saatavuus heiluu nollan ja ykkösen välillä.

7970 ja 7950 varasto saldot sen sijaan on aika kohillaan eikä mikään ihme kun kortti on ollut jo 4kk myynnissä ennen Nvidiaa.

@30 Sama syys miksi Nvidia ei voinut tiputella mahottomasti 580:n hintoja aikoinaan. Ja onhan siinä, kuten artikkelissakin sanottiin, että kilpaa ei ole vielä keskihintaisten luokassa ja ilmeisesti 7900 sarja taitaa myydä tälläkin hetkellä ihan riittävän hyvin… Luultavasti siihen nähden mitä niitä tehtaalta saadaan ulos meinaan. 680:lla alkaa olla vissiin kai kohta lopussa joten ei ole senkään suhteen kilpailua, kunnes seuraavia eriä aletaan saada ulos… Eli TMCS on ilmeisen pahasti tulppana kaikille osapuolille toistaiseksi. No eikähän noita jouluksi ala taas saada :-)

En kyllä vieläkään ymmärrä miksi kukaan ostaisi 7970 eikä 680 ja miksi ei amd:llä ole tarvetta pudottaa hintoja, mutta ilmeisesti olen liian tyhmä. Itselle ainankin olisi kovin helppo valinta.

@26. Onhan noita pelejä paljonkin, mitkä ei pyöri GTX 570:lla tarpeeks hyvin (yli 60fps) edes 1080p resolla, kun vääntää vähän karkkiasetuksia ylös. Se on hyvä, jos sulle riittää low-med asetukset ja 40fps. Mulle se ei riitä.

Muistetaanpa vielä että bensan hinta on suurimmaksi osaksi veroa.
Tienaako ne Nipponissa myös ”euron vuodessa”?

Kävin eilen Tallinnassa. 95 oli satamassa 1,45 litralta.

Koitin etukäteen etsiä sieltä ja täältä tietoa Tallinnan ATK-hinnoista. En vaan osannut, mutta juotavaa sentään meni pussiin.
500 ekeä kortista on melko kallista. Referenssi ja yhdellä piirillä. Huhhuh.

”kun NVIDIA julkaisee lisää, edullisempia Kepleriin perustuvia näytönohjaimia”

Eipä niistä ole kuulunut edes sen kuuluisan pierun saharassa verran. Nvidialla ei ole näköjään laittaa kun yksi 28nm kortti peliin ja siksi AMD:n ei tarvitse laskea hintoja.

22.) Miksi pitäisi edes päivittää jos omistaa GTX570? Mikä ei pyöri tarpeeksi nopeasti? Markit?

Tällä hetkellä en itse päivitä kun 6870 jaksaa ihan riittävästi näillä peleillä FullHD resoilla. Peleistä kun ottaa tiettyjä namiskoita pois, niin ulkoasussa ei huomaa kummosta eroa ja fps tuplaantuu…

Tällä hetkellä esim. semmoinen joka haluaa kellotella korttiaan niin suosittelisin enemminkin AMD 7970 kuin Nvidian GTX 680, koska ainakin tähän asti en ole nähnyt Nvidian tuotoksen olevan mikään mukava kellotettava.

@23 Sehän on tehoton virtasyöppö monsteri Kepleriin verrattuna :p

Nämä suhteelliseti laskelmat voi työntää perseeseen varsinkin kun vertaillaan jotain Thaimaan hintaa suomihintoihin. Polttoaine on suomessa kallista toki suhteessa thaimaalaisilla jopa kalliimpaa mutta kaikki muu on suhteessakin suomessa monikertaisesti kalliimpaa, asuminen jne.

Jaha! Nytkö se on Tahiti jättikokoinen plevan mielestä…Heh!

Ei mene kursori tilausnapin päälle näillä hinta/teho-suhteilla. 350€:n hintaluokassa ei ole oikeastaan mitään uutta. GTX 570:n omistajana kun ei kannata päivittää 7870:nkaan, kun tehoero on niin pieni. On vähän tämmönen ”lukkotilanne” päällä.

@6

Kyllä se on niin että se pieni veitikka löytyy juuri niiltä jotka jaksaa tuota kliseetä laukoa ilmoille! Sinä ja kaltaisesi muut ”pikkupojat” oikeasti sen bemarin haluaisi,mutta mutta….

Mä voin ainaki iha surutta lyödä meisselin käteen niille sen kokoa epäileville ja sanoa ” ihaile sitä”.

T: Bemari ja iso ”kone”

Venezuelasta soutuveneellä pensaa alle 0.04c litralta. Valitaahan ne yhdysvalloissakin löpön kalleudesta, mutta kyllä minulle kelpaisi heidän hinnoilla. Sahaan sitä itänaapuristakin samaan hintaan ladyboy maan kanssa. Tai sitten lahden yli viinareissulle, ja tankki + jerry kannu täyteen, säästyy pilettiin kulunut raha pensan erotuksella, eikä tarvi muiden väistellä liukuportaissa kartonkista ulos kieriviä, ja ruiskuvia koffi tölökkejä.

@16 Mutta kaikki olisi vielä halvempaa.jos ei väkisin ylläpidettäisi hyvinvointi yhteiskuntaa.Mutta sitten esim.kouluruoka olisi maksullista,vaikka verorahoista ne otetaan,mutta joutuisi maksamaan itse.Terveydenhullosta maksettaisin myös,eli ne joilla ei ole varaa, niin ei kannata sairastella.

Näytä kaikki kommentit

Vielä kun 7870 ja 7850 kortteja saisi suomesta voitas puhua siitä midrangesta.

[Edit] Thaikku tyyppi saakin vain vähän päälle 4 litraa polttoainetta.

@11 Suomessa ylihintaa. Kaikki esimerkiksi valittaa että polttoaine on täällä kallista. Itse olin juuri thaimaassa ja polttoaine maksoi siellä noin 70 senttia litralta mutta täällä maksaa n.1,6 € litra. Palkkaa saa thaimaassa raksa jannu 5-6€ päivä (10-12 tunnin päiviä) miinus vero ja täällä raksa jannu saa 10-12€ tunnilta miinus vero. Thaikku tyyppi saa päivän palkalla polttoainetta 7,14 litraa (veroja ei huomioitu) ja suomi tyyppi saa päivän palkalla polttoainetta 62,5 litraa (veroja ei huomioitu). Kummassa maassa on suhteellisesti kalliimpaa?

Toki täälläkin kaikki maksaisi vähemmän jos jokainen tekisi alle euron tuntipalkalla töitä. Joten on turha valittaa että on kallista.

hinnat taitaa laskea vasta kun nvidia saa 660/670 kauppojen hyllyille, jos amd:lla ei ole sen kummempia saatavuus ongelmia nois kiekois

Kaikki vaan puhuu noista high endistä. Ja unohtaa täysin noi midranget, mitkä pieksee 570 ja pärjää 580:lle.
Niinkuin uutisessakin sanottiin, AMD ei kannata lähtee leikkaan huippumallin hintaa kun se vaikuttaa midrangen hintaan. Mikä on kuitenkin _SE_ kategoria missä myynnit suurimmat ja siten eniten rahaa sisään.

Etenkin kun 570/580 ostoa ei enää pysty mitenkään perustella. Jos nyt joku kysyis että mitä näyttistä kannattais ostaa, olis se amd:n 78×0 sarja. Ekäpä 560ti siihen lisäksi.

plevahan on se expertti piirien saannoissa, onko todisteita?

Toisekseen, AMD:llä ei ole VARAA laskea hintaa koska velkarahalla suunnitellun kalliin ja jättikokoisen piirin saannot on huonoja

@4. ”Ennemmin kuin ettei VOISI laskea hintoja, on kyse siitä ettei TARVITSE laskea hintoja. ”

Tiedä häntä, amd:llä on aina niitä saanto ja ties mitä ”seliseli”ongelmia. NVidian 680 saatavuus näyttää olevan hyvä ottaen huomioon että kortti julkaistiin viikko sitten, lisäksi tuote on asiallisesti hinnoiteltu ottaen huomioon sen suorituskyvyn ja muut ominaisuudet vs.ylihintaiset 7970 & 7950 monsterit.

@6 ”te ainaki ottaisin noilta urpoilta rahat pois.
Jep, AMD yrittää kupata tyhmien rahat :D

En osta muutenkaan enää täältä kun kaveri asuu Japaniassa ja sieltä saa ihan eri hintaan tavaraa. Kerran kuussa käy täällä ja aina on jotain tuomista sieltä ja hinta on ihan eri tasolla kun täällä. Paras esimerkki on Hello Kitty kello jonka ostin joululahjaksi kummitytölle. Hinta Japanissa 9$ ja suomessa 49€. Jostain oli täällä taikoutunut tuohon hintaa 40€ lisää! Ei se suomessakaan maahantuoja siitä maksa 9 dollaria siitä mutta toki kuljetus kulujahan siihen tulee mutta ei sen tuominen tänne 40€ maksa. Suomessa on vaan totuttu kaikesta maksamaan ylihintaa ja ihmiset maksavat kiltisti sen. Tietokone romppeissa kannattaa kyllä katella vähän muualtakin ja varsinkin EU:n sisällä on paikkoja josta kannattaa ostaa ja se on turvallista. Toki takuu vaihdot on aina hankalampia jos vaikka saksasta on ostanut mutta itsellä ainakin onnistunut vaihto helpommin saksasta kun suomesta.

Lisäksi jos laskisivat hintaa se olisi tappion myöntäminen – tässä erässä. ei se joka pyytää jne….

kyllä se 499€ on tolkuton summa pelkästä näyttiksestä.

@1,2:

” ja kun GeForce GTX 680 -näytönohjaimien saatavuus paranee reilusti.”

Suosittelen lukemaan uutisen ajatuksella. Pähkinänkuoressa AMD:llä ei ole kiirettä laskea hintoja, kun kilpailijalla ei ole kuin vasta ensimmäinen uuden sukupolven näytönohjain markkinoilla.

Ilmeisesti 680 gtx ei myy tarpeeksi (ainakaan suomessa) kun spekuloidaan nvidian toimitusmäärien olevan matalia.

8% keskimääräinen ero korttien välillä ja hintaeroa pitäis olla 100e? Ymmärtäisin toki, jos se 100e olis 8%, mutta en nykyhinnoilla. Sitäpaitsi 7970 irtoaa jo muutaman kympin halvemmalla.

Minä ainakin osallistun boikottiin Amd:n ylikorkeita hintoja vastaan,enkä osta ennenkun on ainakin satasta halvempia kilpailijoihin nähden. Ainakin tämän sarjan ajan. NV: n kortteja en osta muutenkaan.

niin jos 10% ameriikan noobeista on mallia jarfin, mdr, pleva ja van, saa hintaero olla vaikka 100 egee gtx680 ja hd7970:n välillä.
Ite ainaki ottaisin noilta urpoilta rahat pois.
Halvemassa segmentissä taas hinta ratkaisee enemmän kuin vihreet tai punaiset lasit.

ps. en minäkään bemaria huoli ilmankaan ku akat luulee pian pienimunaiseksi LOL

Gah. Jäädytänpä näytönohjain ostoni toistaiseksi. Muidenkin kannattaa vielä odotella Nvidian middle end kortteja.

@ 1. Ennemmin kuin ettei VOISI laskea hintoja, on kyse siitä ettei TARVITSE laskea hintoja.
Toki tämä on vain ameriikasta otettua statistiikkaa, mutta siellä korttien myyntejä seuranneet ovat todenneet että vaikka nyt tilanne on päässyt siihen että kortteja on käytännössä aina saatavilla, ne liikkuvat edelleen hyvään tahtiin ja aina merkki tai pari on out of stock isoiltakin myyjiltä.

Eiköhän ne hinnat laske sitten kun myynti laskee tarpeeksi, ei niitä jätetä hyllyille homehtumaan. Eiköhän ne hinnat ala tippumaan viimeistään GTX 670 Ti:n julkaisun jälkeen.

Tai siis kun ei voida vastata hinnalla kuten amd:llä on ollut tapana.
Suomessa ja Saksassakin noitten(nvidian) ohjaimien hintakin ei kauheasti ole laskenu. Myyntitorilta saa halvalla jos uskaltaa ostaa.

Tai sitten Amd:llä on saneeraus edessä. Tuota en toki toivo ikinä. Kuten näkyy intel vs Faildozer casessa.

Taitaa olla kalliita kiekkoja, kun ei voi hintaa laskea. Joten ainut vaihtoehto kilpailla korkeimmilla kelloilla. Hemmetin TMCS, sekoilut. Vois joku muukin noita ruveta tekemään.

Muropaketin uusimmat