Radeon HD 7970:n hintaa ei olla laskemassa lähiaikoina

AMD julkaisi 22. joulukuuta Tahiti-koodinimelliseen grafiikkapiiriin perustuvan Radeon HD 7970 -näytönohjaimen, jonka se hinnoitteli 549 dollariin. Näytönohjaimet saapuivat myyntiin tammikuun puolella ja se oli markkinoiden suorituskykyisin yhden grafiikkapiirin näytönohjaimen siihen asti, kun NVIDIA julkaisi viime viikolla Kepler-arkkitehtuuriin perustuvan GeForce GTX 680:n.

GeForce GTX 680:n suositushinta on 499 dollaria ja se on alemmalla tehonkulutuksella selvästi suorituskykyisempi kuin Radeon HD 7970. Tämä on nostanut spekulaatioita siitä, että AMD laskisi Radeon HD 7970:n hintaa, mutta HardwareCanucks-sivuston lähteiden mukaan näin ei tule käymään.

AMD ei voi laskea Radeon HD 7970:n hintaa ilman, että se vaikuttaisi Radeon HD 7950:n, 7870:n ja 7850:n hintaan. Se voi ainakin toistaiseksi pitää hinnat nykyisellään, koska näytönohjaimet tarjoavat suhteessa hyvän suorituskyvyn. Tilanne voi kuitenkin muuttua, kun NVIDIA julkaisee lisää, edullisempia Kepleriin perustuvia näytönohjaimia ja kun GeForce GTX 680 -näytönohjaimien saatavuus paranee reilusti.

HardwareCanucks, HD 7970 Price Cuts? Don’t Count on it.

Ville Suvanto

Kommentit

2.

@34:

” @33 Nvidialla markkinointi osataan näköjään hoitaa amd:tä paremmin, tosin amd:llä on AINA oikeasti saanto ongelmia ;)”

Aika syvillä vesillä mennään kun ei uskota edes uutisia.

Yksi syy siihen miksi 680 gtx:ää kaupan hyllyiltä voi löytyä, on lähinnä se että AMD kerki markkinoille reippaasti ennen Nvidiaa, jonka 8% olematon suorituskyky ja liian kallis hinta johti 7970 omistajien pidättäytymiseen kortissaan. Ei ole 680 gtx noilla hinnoilla paljon mitään ostoryntäystä aiheuttanut.

8% nopeampi ei ole “reilusti nopeampi”, ellei yritä vain trollata. Aika vihreät lasit sinulla vaikka lunta sataa vielä pitkään.

Vastaa tähän
3.

Saattaa hyvin olla, että uutinen on vain taktikointia.
Markkinat luonnollisesti odottavat tässä tilanteessa hintojen alennusta ja kortit uhkaavat jäädä hyllyille. Odotuksien manipuloinnilla voitaisiin aktivoida ainakin merkkiuskollisia.

Luulisi noin kovassa hintapyynnössä olevan todella paljon neuvotteluvaraa firman ja markkinoiden välillä.

Tai sitten ne vaan on niin syvässä kusessa…

Vastaa tähän
4.

Vaikea uskoa tätä uutista. En usko että menee kauan kun hinnat tippuu.

Vastaa tähän
5.

@34

Palitteja löytyy tosiaan. Muita ei ainokaistakaan jos oikein näin.

Vastaa tähän
6.

@32 “7970 ja 7950 varasto saldot sen sijaan on aika kohillaan eikä mikään ihme kun kortti on ollut jo 4kk myynnissä ennen Nvidiaa.”

Sun nvidia ja amd faktat on /c:stä, ensinnäkin 7970 (muutama kappale) tuli myyntiin 12.1 mutta reilusti tehokkaammat Keplerit oli kaupoissa heti julkaisupäivänä 22.3, tälläkin hetkellä Jimm’sin GTX 680 varastosaldo on hyvä. Esim. Palitin GTX 680 kortteja on varastossa yli 25kpl. Toisekseen tuhnuja, äänekkäitä ja virtasyöppöjä dinosaurus 7950 ja 7970 lappusia on kauppojen hyllyt väärällään syystä että ne ei kelpaa enää kenellekään, moni fanaatikkokin on jo kääntänyt takkinsa ja jopa Kaokao kehuu keplerin suorituskykyä.

@33
Nvidialla markkinointi osataan näköjään hoitaa amd:tä paremmin, tosin amd:llä on AINA oikeasti saanto ongelmia 😉

Vastaa tähän
8.

@13:

AMD:llä ei ole saanto ongelmia, mutta Nvidialla sen sijaan on. Onko faktat mennyt sekaisin?

Pixmaniasta 500:n euron gainwardia ei saa, ja toisen 519 euron kortin saatavuus heiluu nollan ja ykkösen välillä.

7970 ja 7950 varasto saldot sen sijaan on aika kohillaan eikä mikään ihme kun kortti on ollut jo 4kk myynnissä ennen Nvidiaa.

Vastaa tähän
9.

@30 Sama syys miksi Nvidia ei voinut tiputella mahottomasti 580:n hintoja aikoinaan. Ja onhan siinä, kuten artikkelissakin sanottiin, että kilpaa ei ole vielä keskihintaisten luokassa ja ilmeisesti 7900 sarja taitaa myydä tälläkin hetkellä ihan riittävän hyvin… Luultavasti siihen nähden mitä niitä tehtaalta saadaan ulos meinaan. 680:lla alkaa olla vissiin kai kohta lopussa joten ei ole senkään suhteen kilpailua, kunnes seuraavia eriä aletaan saada ulos… Eli TMCS on ilmeisen pahasti tulppana kaikille osapuolille toistaiseksi. No eikähän noita jouluksi ala taas saada 🙂

Vastaa tähän
10.

En kyllä vieläkään ymmärrä miksi kukaan ostaisi 7970 eikä 680 ja miksi ei amd:llä ole tarvetta pudottaa hintoja, mutta ilmeisesti olen liian tyhmä. Itselle ainankin olisi kovin helppo valinta.

Vastaa tähän
11.

@26. Onhan noita pelejä paljonkin, mitkä ei pyöri GTX 570:lla tarpeeks hyvin (yli 60fps) edes 1080p resolla, kun vääntää vähän karkkiasetuksia ylös. Se on hyvä, jos sulle riittää low-med asetukset ja 40fps. Mulle se ei riitä.

Vastaa tähän
12.

Muistetaanpa vielä että bensan hinta on suurimmaksi osaksi veroa.
Tienaako ne Nipponissa myös “euron vuodessa”?

Kävin eilen Tallinnassa. 95 oli satamassa 1,45 litralta.

Koitin etukäteen etsiä sieltä ja täältä tietoa Tallinnan ATK-hinnoista. En vaan osannut, mutta juotavaa sentään meni pussiin.
500 ekeä kortista on melko kallista. Referenssi ja yhdellä piirillä. Huhhuh.

Vastaa tähän
13.

“kun NVIDIA julkaisee lisää, edullisempia Kepleriin perustuvia näytönohjaimia”

Eipä niistä ole kuulunut edes sen kuuluisan pierun saharassa verran. Nvidialla ei ole näköjään laittaa kun yksi 28nm kortti peliin ja siksi AMD:n ei tarvitse laskea hintoja.

Vastaa tähän
14.

22.) Miksi pitäisi edes päivittää jos omistaa GTX570? Mikä ei pyöri tarpeeksi nopeasti? Markit?

Tällä hetkellä en itse päivitä kun 6870 jaksaa ihan riittävästi näillä peleillä FullHD resoilla. Peleistä kun ottaa tiettyjä namiskoita pois, niin ulkoasussa ei huomaa kummosta eroa ja fps tuplaantuu…

Tällä hetkellä esim. semmoinen joka haluaa kellotella korttiaan niin suosittelisin enemminkin AMD 7970 kuin Nvidian GTX 680, koska ainakin tähän asti en ole nähnyt Nvidian tuotoksen olevan mikään mukava kellotettava.

Vastaa tähän
15.

@23 Sehän on tehoton virtasyöppö monsteri Kepleriin verrattuna :p

Vastaa tähän
16.

Nämä suhteelliseti laskelmat voi työntää perseeseen varsinkin kun vertaillaan jotain Thaimaan hintaa suomihintoihin. Polttoaine on suomessa kallista toki suhteessa thaimaalaisilla jopa kalliimpaa mutta kaikki muu on suhteessakin suomessa monikertaisesti kalliimpaa, asuminen jne.

Vastaa tähän
17.

Jaha! Nytkö se on Tahiti jättikokoinen plevan mielestä…Heh!

Vastaa tähän
18.

Ei mene kursori tilausnapin päälle näillä hinta/teho-suhteilla. 350€:n hintaluokassa ei ole oikeastaan mitään uutta. GTX 570:n omistajana kun ei kannata päivittää 7870:nkaan, kun tehoero on niin pieni. On vähän tämmönen “lukkotilanne” päällä.

Vastaa tähän
19.

@6

Kyllä se on niin että se pieni veitikka löytyy juuri niiltä jotka jaksaa tuota kliseetä laukoa ilmoille! Sinä ja kaltaisesi muut “pikkupojat” oikeasti sen bemarin haluaisi,mutta mutta….

Mä voin ainaki iha surutta lyödä meisselin käteen niille sen kokoa epäileville ja sanoa ” ihaile sitä”.

T: Bemari ja iso “kone”

Vastaa tähän
20.

Venezuelasta soutuveneellä pensaa alle 0.04c litralta. Valitaahan ne yhdysvalloissakin löpön kalleudesta, mutta kyllä minulle kelpaisi heidän hinnoilla. Sahaan sitä itänaapuristakin samaan hintaan ladyboy maan kanssa. Tai sitten lahden yli viinareissulle, ja tankki + jerry kannu täyteen, säästyy pilettiin kulunut raha pensan erotuksella, eikä tarvi muiden väistellä liukuportaissa kartonkista ulos kieriviä, ja ruiskuvia koffi tölökkejä.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.