Raportti: Nokia toimitti viime vuonna 600 000 N9-puhelinta

07.02.2012 13:38 | Sampsa Kurri

Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan Nokia toimitti viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 600 000 MeeGo Harmattan -käyttöjärjestelmää käyttävää N9-puhelinta. Nokia ilmoitti osavuosikatsauksensa yhteydessä toimittaneensa loppuvuonna yli miljoona Lumia Windows Phone -puhelinta ja Canalys arvoi todellisen määrän olevan noin 1,2 miljoonaa. Nokia ei itse ole kommentoinut N9-puhelimien myyntiä mitenkään.

Jos Canalysin arvio 600 000 toimitetusta N9-puhelimesta pitää paikkaansa, voidaan saavutusta pitää kohtalaisen hyvänä. N9:ää ei julkaistu lainkaan Yhdysvalloissa, Nokia panosti lähes kaikki voimavaransa Lumia-puhelimien kehitykseen ja markkinointiin ja Lumiaa myytiin kahden mallin voimin.

Nokian uuden strategian mukaan MeeGoa käytetään jatkossa markkinoiden tutkimiseen, mutta mitään konkreettista tällä saralla ei N9:n julkaisun jälkeen ole kuitenkaan nähty:

”Nokia launched the Nokia N9, the outcome of efforts in Nokia’s MeeGo program. The Nokia N9 is a pure touch smartphone which introduces an innovative new design where the home key – typically located at the bottom of the device – is replaced by a simple gesture: a swipe. Under Nokia’s new strategy for smartphones, MeeGo will place increased emphasis on longer-term market exploration of next-generation devices, platforms and user experiences.”

The Nokia Blog, Report: 600,000 Nokia N9 Devices Shipped in Q4 2011

Keskustelu

Kovat on kyllä luvut Nokian tietoisesti hylkäämälle ja marginalisoimalle puhelimelle. Mutta kova on kyllä puhelinkin.

Terveisin N9:n omistaja.

tulosjulkistus kyllä löytyi, mutt enpä siitä(kään) löytänyt lukuja Lumian ja N9:n myynnistä

Luku on ihan hatusta.

Yli miljuuna oli jo myyty kun Lumian myynti alko. Kanattaa myös katsoa Nokian tulosjulkistuksen kohta muut käyttöjärjestelmät ja Lumia myynnin arviot ja Nokian kommentit.

4. Huoh…Jos siellä pedataan Nokiaa mikkisoftalle myytäväksi niin se on hallitus jolta Elop saa ohjeensa. Jos noin tulee tapahtumaan niin turha siitä Eloppia on syyttää. Se tekee työtä käskettyä.

En kyllä oikein ymmärrä Nokian suunnitelmaa meegon/harmattan vai mikä hemmetti tuo nyt sitten loppupeleissä on. Markkinoiden tutkimista? Mitä häh? Oma leikkikenttä missä testata ominaisuuksia jotka saa Nokia logon ja löytää itsensä appina wp:stä?

on niitä toisenlaisiakin myyntiarvioita esitetty N9:lle… Yleisimmin 1.4 milj

Ovat aina pantanneet Maemo puhelimen myyntiä, eivät ole tainneet vieläkään mitään virallista sanoa N900:n myynnistä.. Ilmeisesti Maemo on ollut aina vähän semmosen ruman ottolapsen asemassa johtoportaassa. Aikaisemmin puolustettiin Symbiania henkeen ja vereen, ja nyt vaihdettu sitten Windows phoneen samalla asenteella.

Joka tapauksessa, kyllä tuota 600k täytyy pitää hyvänä tuloksena kun mainostus on ollut aika marginaalista, hinnoteltu pilviin, julkastu vain muutamissa maissa ja joka hemmetin arvostelussa toitotetaan, että joo onhan se loistava puhelin, mutta ei sillä ole mitään tulevaisuutta eikä tule ohjelmia.

Nokia ei halua myöntää että kuollut puhelin myisi hyvin, etenkin kun samaan aikaan potkii väkeä pihalle ja lakkauttaa toimintojaa suomesta.
Eloppi tekee kaikkensa pedatakseen nokian mikkisoftalle ostettavaksi halvalla.

Eikös Murtazin väittänyt, että puhelimia tehtiin vain 92 000 kpl?

Murtazin väitti jotain 2.5 miljoonaa. Jälleen yksi naula Murtazinin fud-arkkuun.

Muropaketin uusimmat