Sapphiren näytönohjainpakkauksista entistä luontoystävällisempiä

Sapphiren ekopakkauksetNäytönohjaintoimittaja Sapphire haluaa kantaa oman kortensa kekoon vihreämmän maapallon puolesta ja on siltä pohjalta esitellyt uusia pakkausmateriaaleja tuotteilleen. Nyt päivänvalon näkivät paperimassasta valmistetut rasiat pakkausten sisälle. Paperimassa on tehty kierrätetystä paperista ja se on myös kierrätettävissä uudelleen, joten jätteeksi päätyvän pakkausmateriaalin määrä on minimaalinen. Ero on merkittävä muoviin tai styroksiin verrattuna. Ympäristöystävälliset pakkausrasiat otetaan aluksi käyttöön edullisen- sekä keskiluokan näytönohjaimien yhteydessä, mutta high-end-korttien kohdalla luontoa säästäviin paperimassapakkauksiin siirrytään vasta myöhemmin. Sapphire esitteli jo aiemmin ekologiset pakkausten ulkokuoret, jotka on printattu ympäristöystävällisellä musteella ja ovat täysin kierrätettävää materiaalia.

TechConnect, Sapphire introduces greener packaging for its graphics cards

Juha Kokkonen

Kommentit

2.

Hieno homma tämä!
Mä olen alkanu säästämään luontoa peliostoissa ja ostan pelkän sarjanumeron sähkösesti

Vastaa tähän
3.

@31: Jep, mutta itsellä bulk-dvd polttimen sai jo ihan vaan suojapussissa. Mun mielestä näissä pakkauksissa todellakin yliammutaan, ei sillä että ite olisin mikään viherpiiperö, mutta näissä toi luontoystävällisyys on helposti parannettavissa. Vitunko väliä sillä on minkälaisessa pakkauksessa komponentti tulee, kunhan ehjänä tulee.

Vastaa tähän
4.

Kaikista huvittavimpia näyttiksen laatikoita on ne jotka on isompia kun emo-laatikot.

Vastaa tähän
5.

Jep, kananmuna paketti.. No joo iha jees tuo on et tulee pienemmässä paketissa kamat.. Tosin ei näytä kovinkaan kestävältä paketilta

Vastaa tähän
6.

Näyttää ihan kananmunapaketilta.. suunta on kuitenkin oikea. Muistan kun tilasin konepaketin nii prossu tuli 3x6x4cm tjsp pahvilootassa jonka sisällä oli jotain eristävää höskää, ei mitään turhuuksia, näin pakkaukset pitäisi tehdä. Kuitenkaan kukaan ei mene sitä pakkausta ostamaan vaan itse tuotetta.

Vastaa tähän
7.

Erittäin hyvä juttu. Sitten kun vielä tulisi näytönohjain mistä saisi selkeää alennusta jos toisi omat pakkausmateriaalit mukana tai esim. bulkkina ostaisi sen.

Aikoinaan esim. polttavissa CD-asemissa tuo oli yleistä, jos halusi maksaa huomattavasti enempi sai ties mitä oheistarviketta ja pahvista härpäkettä mukana. Mikäli halusi pystyi ostamaan myöskin bulkin joka tuli pelkässä muovissa suoraan käteen.

Vastaa tähän
8.

Oikea suunta oli jo omassa Sapphiren 3850 laatikossa, hieman korttia isompi laatikko eikä mikään high-end emolevyn kokoinen boksi. Yleensä en näistä luonnonsäästöjutuista ole innostunut, mutta tämä on asia joka ei ole ainakaan meille kuluttajille haitaksi. 🙂

Vastaa tähän
9.

@28
Nii pakkauksen seksikkyys saadaan aikaan sillä et laitetaan sen varsinaisen laatikon ympärille se väritetty ja kuvitettu pahvilaatikko.

Mulle kelpais kans jos pakkais vaan sen näyttiksen, monesti tulee kaikkee turhaa kuten pelejä, ohjekirjoja ja vanhat ajurit mukana. Ohjekirja nyt pitää tietenki olla, mutta luulis jokunku suunnittelija suunnittelevan sellasen et sitä ohjekirjaakin voisi käyttää pehmusteena. Aika paljo just tälläset auttaa kun näyttiksiä ostetaan kuitenkin niin paljon, vaikka se kosmeettiselta aluksi tuntuukin. Se on kuitenki sitte nii et 100g olis styroksia joka paketissa nii sen ku kertoo 100 000 nii alkaa olee aika läjä styroksia.

Silti harmittaa vieläkin että mcdonaldsia yms kiellettiin käyttämästä styroksisia hampurilais rasioita. Nyt on sitte vähäki pidemmällä matkalla hampurilaiset kylminä ku pääsee kotiin =(.

Vastaa tähän
10.

Juuri tuli ostettua Sapphiren HD 4670. Oli mukavan pieni ja simppeli pakkaus silläkin, vain hieman aaltopahvia taiteltu tukemaan isoa jäähdytysrivaa. Paljon kätevämpi hävittää tuollaiset kun ei ole mitään ylimääräisiä muoveja sun muita. Lisäksi jos pakkaus on kovin hieno (kuinka hieno pakkaus nyt edes voi olla?), tekee se mieli säästää… vaikka eihän sillä kuitenkaan mitään tee.

Kyllä on oikea suunta. Tuotteen pitäisi ratkaista menekki, ei pakkauksen seksikkyys.

Vastaa tähän
11.

@21: Mikään ei estä laittamasta näyttistä ESD-suojatun pussin sisään eikä suoraan sinne laatikkoon. Toki tässä vähän menetetään taas sitä ekologisuutta mutta…

Ihan oikea suunta on. Joidenkin pieneen maailmaan ei mahdu sellainen tieto että kun sadat tuhannet ihmiset ostavat tuotteen ja jokaisesta tulee esim. 30×40 kokoinen ongelmajätepakkaus niin se niiden yhteistilavuus / massa on melkoinen. Ne ei ihan yhden venytän-penistä-tuhoan-luontoa-muron takapihalle mahtuiskaan.

Vastaa tähän
12.

Onhan tämä ihan hyvä asia. Ei voi sanoa että sappahire olisi mikään ympäristösankari, sillä nykyään kun tuo on PR keino millä myydä paremmin. Mutta hyvähän se niin. Onhan se parempi että ei tarvitse moisiin tekoihin pakottaa.

Vastaa tähän
13.

Laatikon hinta on täysin mitätön verrattuna halppisnäyttiksenkin hintaan.

Mutta tietysti silloin se laatikko on riittävä, kun se suojaa korttia s.e. se saadaan ehjänä perille. Kaikki ylimääräinen onkin sitten täyttä turhuutta.

Vastaa tähän
14.

eikös tuo ole rutkasti halvempaa tehdä tuommoisia eko laatikoita kun niitä muovi uber styroksi paketteja? taitaa sapphire säästää tuossa rahaakin kun tekee noin?

Vastaa tähän
15.

Komponentit ovat niin heikkolaatuisia ja halpoja, jotta niiden irroittelu ja kierättely ei juuri kannata. Sitten voisi kannattaa, jos näyttis olisi modulaarinen. Tosin esim muistit vanhenevat liian nopeasti, joten ei kannata ja poweriosa tukehtuu heikkouteensa jokatapauksessa kortin elinaikana, joten eipä kertakaikkiaan kannata. Edes liittimet eivät näköjään oikein kestä jos näytön (dvi) johtoa vähänkään irroitellaan ja kiinnitellään / väännellään enemmän.

Vähän kestävämpiä saisivat tehdä, jotta kestäisivät 3 vuoden sijasta sen 10 vuotta, niin ne voisi sitten heitää 10V:n päästä surutta murskaimeen.

Vastaa tähän
16.

#7.
Kuka haluaa käytetyn komponentin omaan korttiinsa?
Sähköromuilla on jo nyt keräys.

Vastaa tähän
17.

En lulenut alkuperäistä juttua, mutta mainittiinko jossain, että kierrätyspahvi on ESD-suojattua?

Vastaa tähän
18.

Mitä väliä miltä paketti näyttää kun vaan sisällä on sitä mitä on ostanut. Turhan vaikeita paketteja on esim. hiirien pakkauksissa. Toivottavasti nekin uusiutuisi.

Vastaa tähän
19.

Paras asiahan tässä on se ettei huone ole näyttiksen paketin purkamisen jälkeen täynnä sitä kamalaa styroksisilppua.
Toinen hyvä seikka on se että paperimassan alkuraaka-aine on myös täällä pohjolassa varsin yleinen puu. Jippii, sanovat paperitehtailijat ja suomen metsäkansantalous pelastuu.

Vastaa tähän
20.

No hyi saatana on ruma. en osta vaikka maksettas kehtaa tollasta näyttää naapurin pekallekaa.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.