Sonyltä kaksi uutta vedenkestävää Xperia-mallia

31.05.2012 18:37 | Juha Kokkonen

Xperia go & Xperia acro S

Sony esitteli eilen kaksi uutta Xperia-älypuhelinta, jotka ovat suojattu vettä ja ulkoista rasitusta vastaan. Laitteissa on pölysuojaus ja ne kestävät upottamisen matalaan veteen. Lisäksi näytöt on suojattu naarmuttamista sietävällä mineraalilasilla.

 Xperia acro S on kaksikosta suurempi ja täyttää IP57-tason suojausvaatimukset. Käytännössä tämä tarkoittaa suojausta useimpia pölyjä vastaan sekä puolen tunnin upotuskestävyyttä metrin syvyiseen veteen. Xperia acro S:stä löytyy 4,3 tuumainen HD Reality -näyttö 720p-tarkkuudella. Näytön lasi on rikkoontumissuojattu ja tukee wet finger tracking -ominaisuutta. Lisäksi Xperia acro S tarjoaa Snapdragon MSM8260 -järjestelmäpiirin kahdella 1,5 GHz Scorpion-prosessoriytimellä ja Adreno 220 GPU:lla, gigatavun RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, A-GPS ja GLONASS -tuen, NFC-tuen, HDMI-liitännän sekä 12 megapikselin Exmor R -kuvasensorilla ja F2.4-optiikalla varustetun kameran 1080p videotallennuksella. Akun koko on 1910 mAh. Käyttöjärjestelmänä on Android ICS. Laite tulee saataville mustana, valkoisena ja pinkkinä.

 Xperia go on pykälää pienikokoisempi puhelin ja se täyttää IP67-standardin vaatimukset. Käytännössä sen kuoret ovat täysin pölytiiviit ja vesiupotuksen kestävät. Xperia gon näyttö on kooltaan 3,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320×480 pikseliä. Viiden megapikselin kamera tallentaa 720p-videoa. Lisäksi sisältä löytyy gigahertsin tuplaydinsuoritin, 512 Mt RAM-muistia ja kahdeksan gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akku on kooltaan 1305 mAh. Käyttöjärjestelmäversio on aluksi Android 2.3, mutta se päivittyy myöhemmin Ice Cream Sandwichiin. Värivahtoehtoja ovat musta, valkoinen ja keltainen.

Molemmat uudet Xperia-mallit tulevat saataville kolmannen vuosineljänneksen aikana. Hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Sonyn digitaalinen lehdistötiedote

Sony Xperia acro S -tuotesivu

Sony Xperia go -tuotesivu

Keskustelu

Hmm.. Eli valita voi seuraavasta joukosta
sony Xperia go
sony Xperia acro S
motorola Defy +
samsung Xcover
samsung Rugby Smart

Ihan hyvä, että tälläiselle tumpelollekkin löytyy jonkinlaista valinnanvaraa puhelimista.
Ulkokäyttöön mielenkiintoisin näyttö on tuossa Rugbu Smartissa, kun siinä on AMOLED, mutta yltääkö mikään noista muista edes lähelle näytön laadussa? Xperia acro S? Se vain on niin turkasen kookas ulkoilmapuhelimeksi…

2. Villi veikkaus, että lämpö. Tekee kummia kun tulee edes pari astetta lisää kun paketti on suljettu tiiviiksi.

Olisipo hieno puhelin tuo Acro, mutta miksi vanha snapdragon? S4, niin olisi ollut varma ostos.

Muropaketin uusimmat