Suorituskykymittauksia AMD:n Llano-koodinimellisellä A8-3800 APU:lla

13.06.2011 16:27 | Sampsa Kurri

AMD on huhujen mukaan lanseeraamassa tällä viikolla 32 nanometrin SOI-prosessilla valmistettavat Llano-koodinimelliset APU-piirit ja Sabine-koodinimellisen alustan. Llanosta on tulossa markkinoille kahdella ja neljällä prosessoriytimellä varustettuja malleja, joihin on integroitu samalle piisirulle grafiikkaohjain.

Taiwanilainen Coolaler.com-sivusto on saanut käsiinsä Llanon neliytimisen A8-3800-mallin, jonka prosessoriytimet toimivat vakiona 2,4 GHz:n kellotaajuudella ja Turbo CORE -ominaisuuden avulla kellotaajuus nousee rasituksessa 2,7 GHz:iin. Jokaisella ytimellä on käytössä megatavun suuruinen L2-välimuisti ja käyttöjännite on 0,992 volttia.

Sivustolta löytyy runsaasti testejä ajettuna Gigabyten FM1-kantaisella GA-A75-UD4H -emolevyllä, johon oli asennettu neljä gigatavua DDR3-1600-muistia ja käytössä oli A8-3800:n integroitu grafiikkaohjain. Mukana on tulokset CPUmark99-, SuperPi 1M- & 8M-, AIDA64-, Nuclearus-, Cinebench R10- & R11.5-, 3DMark06-, 3DMark Vantage- ja 3DMark 11 -testiohjelmilla sekä Street Fighter-, HAWX-, HAWX 2- ja Resident Evil 5 -peleillä. Suuntaa antavat tulokset on listattu Coolalerin sivuilla ilman vertailutuloksia muihin prosessoreihin tai näytönohjaimiin.

Lopusta löytyy ylikellotustestejä, joissa Llano A8-3800 APU:n prosessoriytimet näyttäisivät toimivan jopa 5,5 GHz:n kellotaajuudella, mutta kyseessä on ilmeisesti bugi ja todellisuudessa kellotaajuus on noin 3 GHz.

NordicHardware, Llano A8-3800 pictured – benchmarked

HardwareCanucks, Llano Benchmarks Found Online

Keskustelu

@ 22. Ei ole, kaikki Fusion APU:t, niin Llano kuin Ontario/Zacatekin, ovat puhtaita yhden piirin ratkaisuja, joissa CPU, GPU ja Northbridge ovat yhtä ja samaa kokonaisuutta ja piiriä.

Intelillä oli muutamia MCP-paketteja joissa oli CPU ja GPU erillisllä piilastuilla samassa paketoinnissa.

Kenties huomionarvoista on myös se, että huolimatta siitä että Intelinkin nykyprossuissa on samalla piilastulla se GPU, ainakin Jon Peddie’s tekee selvän pesäeron näiden ja AMD:n APUjen välille.
Heidän mukaansa Intelin nykypiirit ovat ”Embedded Processor Graphics” tyyppisiä, joka viittaisi että ne nyt vaan on pistetty samalle piilastulle, kun taas AMD:n ovat ”Heteregenenous Processing Uniteja”, joissa piiri on suunniteltu käyttämään sekä CPU että GPU osiaan yhdessä

@20 taisi olla Ontario ja Zacate noita mcp piirejä… väistin muurin.

Tämä sopii varmaan hyvin esimerkiksi työasemaratkaisuihin. Voisin kuvitella, että tämän prosessorikombon sisällyttämällä saa suhteellisen vähävirtaisen ja kompaktin työasema aikaiseksi.

@19 kyllä ne samalla sirulla on molemmat, revikoista sitten nähdään miten pelittää, toivottavasti :P

mielenkiintoista olisi tietää miten GPU:n kellot ja voltit sekottavat kellotusta. eikö Llano ole MCP eikä SoC? Luulisi ’hieman’ haittaavan kellottamista saman virran- ja lämmönhallinnan alla.

@ 14. Tuunattu K10.5 eli Phenom II. Ensi vuonna tulee sitten Bulldozer Fusionit.

Oliko näissä nyt tuo CPU vaan vähän tuunattu Phenom-pohjainen vai kokonaan uusi?

Siis jos tuo oikeasti tarvii noin paljon voltteja 3.8GHz kelloille.. Voihan tuo olla joku tumpelokin mutta..

Kyllähän tuolla kortilla pelailee varmasti mukavasti vanhempia pelejä ja prossu vaikuttas ihan ok:lta. Ihan kelpo wateillakin tuo homma luultavasti hoituu.

~2.9GHz menee 0.99V
~3.8GHz menee 1.52V

Ei ”välttämättä” ihan sinne 5GHz hujakoille olla menossa :(

@10 erittäin mielenkiintoinen artikkeli kyseessä. Näistä kasaa varmaan edullisia koneita, joilla ei ole tarkoitus pelailla mitään kummoista. :) Pakettikoneisiin varmaan ihan passeleita nuo näytönohjaimet.

Jos saisivat näihin Linux-tuen nopsakkaan niin voisin hankkiakin. SB:llä kun on vieläkin paskaa toi Linux-tuki.

@6,7
No joo toimistokoneissa en ole keksinyt käyttöä tuhnuille amd dx11 ohjaimille.
Melko vaatimaton suorituskyky noilla vs. halppis i3 ;)

@3
Nuo on tarkoitettu halppiskoneisiin ja toimistokoneisiin ym. Eli olisi siis hyvä nähdä testejä SB23xx ja halvempia vastaan.

Tai hintahan sen osittain määrää, mitä vastaan nuo käytännössä kilpailevat.

Näytä kaikki kommentit

@3.
Käsittääkseni juuri noihin nimenomaisiin halpismasiinoihin nuo on suunnattu? :)

Suorituskyvyttömyydestä päätellen nää kelpaa ainoastaan markettien halppiskoneisiin.

NDA raukeaa huomenna, joten sillon saadaan ihan virallisia testejä ja varmaan useammaltakin sivustolta.

Muropaketin uusimmat