Suorituskykymittauksia AMD:n Llano-koodinimellisellä A8-3800 APU:lla

AMD on huhujen mukaan lanseeraamassa tällä viikolla 32 nanometrin SOI-prosessilla valmistettavat Llano-koodinimelliset APU-piirit ja Sabine-koodinimellisen alustan. Llanosta on tulossa markkinoille kahdella ja neljällä prosessoriytimellä varustettuja malleja, joihin on integroitu samalle piisirulle grafiikkaohjain.

Taiwanilainen Coolaler.com-sivusto on saanut käsiinsä Llanon neliytimisen A8-3800-mallin, jonka prosessoriytimet toimivat vakiona 2,4 GHz:n kellotaajuudella ja Turbo CORE -ominaisuuden avulla kellotaajuus nousee rasituksessa 2,7 GHz:iin. Jokaisella ytimellä on käytössä megatavun suuruinen L2-välimuisti ja käyttöjännite on 0,992 volttia.

Sivustolta löytyy runsaasti testejä ajettuna Gigabyten FM1-kantaisella GA-A75-UD4H -emolevyllä, johon oli asennettu neljä gigatavua DDR3-1600-muistia ja käytössä oli A8-3800:n integroitu grafiikkaohjain. Mukana on tulokset CPUmark99-, SuperPi 1M- & 8M-, AIDA64-, Nuclearus-, Cinebench R10- & R11.5-, 3DMark06-, 3DMark Vantage- ja 3DMark 11 -testiohjelmilla sekä Street Fighter-, HAWX-, HAWX 2- ja Resident Evil 5 -peleillä. Suuntaa antavat tulokset on listattu Coolalerin sivuilla ilman vertailutuloksia muihin prosessoreihin tai näytönohjaimiin.

Lopusta löytyy ylikellotustestejä, joissa Llano A8-3800 APU:n prosessoriytimet näyttäisivät toimivan jopa 5,5 GHz:n kellotaajuudella, mutta kyseessä on ilmeisesti bugi ja todellisuudessa kellotaajuus on noin 3 GHz.

NordicHardware, Llano A8-3800 pictured – benchmarked

HardwareCanucks, Llano Benchmarks Found Online

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

Mitä osia käytetään yhdessä?
Välimuisteja?

Vastaa tähän
3.

@ 22. Ei ole, kaikki Fusion APU:t, niin Llano kuin Ontario/Zacatekin, ovat puhtaita yhden piirin ratkaisuja, joissa CPU, GPU ja Northbridge ovat yhtä ja samaa kokonaisuutta ja piiriä.

Intelillä oli muutamia MCP-paketteja joissa oli CPU ja GPU erillisllä piilastuilla samassa paketoinnissa.

Kenties huomionarvoista on myös se, että huolimatta siitä että Intelinkin nykyprossuissa on samalla piilastulla se GPU, ainakin Jon Peddie’s tekee selvän pesäeron näiden ja AMD:n APUjen välille.
Heidän mukaansa Intelin nykypiirit ovat “Embedded Processor Graphics” tyyppisiä, joka viittaisi että ne nyt vaan on pistetty samalle piilastulle, kun taas AMD:n ovat “Heteregenenous Processing Uniteja”, joissa piiri on suunniteltu käyttämään sekä CPU että GPU osiaan yhdessä

Vastaa tähän
4.

@20 taisi olla Ontario ja Zacate noita mcp piirejä… väistin muurin.

Vastaa tähän
5.

Tämä sopii varmaan hyvin esimerkiksi työasemaratkaisuihin. Voisin kuvitella, että tämän prosessorikombon sisällyttämällä saa suhteellisen vähävirtaisen ja kompaktin työasema aikaiseksi.

Vastaa tähän
6.

@19 kyllä ne samalla sirulla on molemmat, revikoista sitten nähdään miten pelittää, toivottavasti 😛

Vastaa tähän
7.

mielenkiintoista olisi tietää miten GPU:n kellot ja voltit sekottavat kellotusta. eikö Llano ole MCP eikä SoC? Luulisi ‘hieman’ haittaavan kellottamista saman virran- ja lämmönhallinnan alla.

Vastaa tähän
9.

@ 14. Tuunattu K10.5 eli Phenom II. Ensi vuonna tulee sitten Bulldozer Fusionit.

Vastaa tähän
10.

Paskankyntäjän renki lapioi laiskasti.

Vastaa tähän
11.

Tuleepas kyllä samantien Socket 754 mieleen tuosta. 😀

Vastaa tähän
12.

Oliko näissä nyt tuo CPU vaan vähän tuunattu Phenom-pohjainen vai kokonaan uusi?

Vastaa tähän
13.

Siis jos tuo oikeasti tarvii noin paljon voltteja 3.8GHz kelloille.. Voihan tuo olla joku tumpelokin mutta..

Vastaa tähän
14.

Kyllähän tuolla kortilla pelailee varmasti mukavasti vanhempia pelejä ja prossu vaikuttas ihan ok:lta. Ihan kelpo wateillakin tuo homma luultavasti hoituu.

~2.9GHz menee 0.99V
~3.8GHz menee 1.52V

Ei “välttämättä” ihan sinne 5GHz hujakoille olla menossa 🙁

Vastaa tähän
15.

@10 erittäin mielenkiintoinen artikkeli kyseessä. Näistä kasaa varmaan edullisia koneita, joilla ei ole tarkoitus pelailla mitään kummoista. 🙂 Pakettikoneisiin varmaan ihan passeleita nuo näytönohjaimet.

Vastaa tähän
17.

Jos saisivat näihin Linux-tuen nopsakkaan niin voisin hankkiakin. SB:llä kun on vieläkin paskaa toi Linux-tuki.

Vastaa tähän
18.

@6,7
No joo toimistokoneissa en ole keksinyt käyttöä tuhnuille amd dx11 ohjaimille.
Melko vaatimaton suorituskyky noilla vs. halppis i3 😉

Vastaa tähän
19.

plevalle iso peukku hienosta idealampusta.

Vastaa tähän
20.

@3
Hyvä pleva, onneksi olet kartalla.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.