Tältä näyttää Nokia Lumia 900 uudella Windows Phone 7.8 -päivityksellä

Vasemmalla Nokia Lumia 900 nykyisellä Windows Phone 7.5:llä, oikealla 7.8-versio

Microsoft vahvisti eilen, että uutta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää ei voi päivittää nykyisiin Windows Phone -puhelimiin, kuten Nokian nykyiset Lumia-mallit. Saataville tulee kuitenkin Windows Phone 7.8 -päivitys, joka tuo mukanaan muun muassa uudistetun kotinäkymän ja käyttöjärjestelmän kerrotaan näyttävän ja tuntuvan samalta kuin WP8.

Engadget-sivusto pääsi näkemään Windows Phone Summit -tapahtumassa Nokian Lumia 900 -puhelimen kotiruudun, johon oli päivitetty tuleva Windows Phone 7.8 -versio. Valitettavasti kyseessä oli varhainen beeta-versio, joten uutta kotiruutua ei saanut kokeilla käytännössä, vaan Engadget joutui tyytymään pelkkään valokuvaamiseen.

Engadget, Visualized: Nokia Lumia 900 running Windows Phone 7.8

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

Jep jep… “mahtavan innovatiivisesta” tiiliskivikäyttöliittymästä on poistettu surureunus ja tiiliskivistä saa tehtyä mukavasti normi-ikonin kokoisia “tiilejä”.

WP9 esittelee varmaan uuden mullistavan innovatiivisen käyttöliittymän ikoneilla ja widgeteillä. Taustakuvankin saa ehkä laitettua.

PR-propagandan nielleet winpojat hurraavat taas innoissaan.

Vastaa tähän
3.

52: Totta turiset. Uskoisin myös, että valo- ja videokuvauspuolella moniytimestä on hyötyä. Elopin kommentti olikin tarkoitettu kilpailijoiden aliarvioimiseksi, kun omat laitteet eivät vielä siinä vaiheessa moniydintä tukenut. Käykö tässä nyt niin, että Elop haukkui omat tuoteensa?

Vastaa tähän
4.

41: Olisikohan kyse siitä, että nykyiset Windows Phone 7.5 -laitteet toimivat hyvin yksiydinsuorittimella, mutta tulevat WP8-puhelimet ovat aivan oma uusi lukunsa? WP8-puhelimet käyttävät esim. HD-tarkkuuden näyttöjä, joiden kaverina tuo yksiydinsuoritin ei yksinkertaisestin riitä.

Vastaa tähän
5.

Ihme ininää täällä, minulla on android 2.2 7″ tabletissa ja android 4 uudessa lenovon tabletissa… ja about samat softat toimii molemmissa, pelkästään osa peleistä ei toimi kun vanhassa 7″ vehkeessa ei ole multitouchia.

Se mikä estää vanhemman tabletin ns. pro käytön on se ettei siinä ole paineen tunnistusta jos graffaa ammatikseen tekisi, kaikki emailit/ssh/web/kalenteri/ toimii ihan yhtä hyvin.

ja mitä tulee kakkoskännykkään, siinä oli pitkään android 2.1 ja nyt 2.2’n aikaan se varmaan vielä 3+ vuotta toimii vaikka on “vanha käyttis” :p

Vastaa tähän
6.

Eipä ole kyllä kaksinen kuva jutussa, sillä esim. jo tuo värin vaihto saa itseni kiinnittämään tarpeettoman paljon huomiota tuohon vanhempaan versioon (koska pidän sinisestä keltaista enemmän) vaikka käytännössähän tuon värin pitäisi olla kaikkien vähäpätöisin asia tuossa (koska se on tietääkseni molemmissa vielä vaihdettavissakin).

Paljon paremman vertailukuvan olisi siis saanut, jos olisi lyönyt molempiin luureihin saman väriset tiilet.

Vastaa tähän
7.

Outoa että noita uusia käyttöjärjestelmiä ei saa halpoihin kännyköihin. Luulisi että moniydinprosessorit ym. ei enää paljon maksa, onhan niitä ollut saatavilla kohta jo vuosia. Piirivalmistajiakin on jo useita joten esim. 5 vuoden päästä luulisi että nykyisen tasoiset piirit kaikkine wlan/bt/nfc ominaisuuksineen olisivat halpoja. Toisaalta kuka ostaisi kalliimpia laitteita jos halvoissa pyörisi esim. uusin ios. Tuskin rautaominaisuudet enää kallistuu näyttöä ja koteloa lukuunottamatta.

Vastaa tähän
8.

toinen mielenkiinnon kohteeni on, mitä tapahtuu tangon tarkoituksena tuoduille halpisluureille. tukeeko wp8 ollenkaan enää rupurautaa, jota nokia halusi markkinoille. yleinen käsitys on kyllä, mutta itseä epäilyttää esim single coren tuen olemassaolo näiden nykypuheiden jälkeen. luurikäyttis ei taida tukea edes nvidia tegraa.

Vastaa tähän
9.

@6 http://dl.dropbox.com/u/16255677/2012-05-02%2009.32.48.jpg

muulle nillitykselle ei mielestäni ole tarvetta, mutta jos uusi softa ei toimi vanhassa, niin devaajien tuki loppuu jossain vaiheessa tätä vuotta. tietty nokia ja mahdollisesti muut valmistajat saattavat pitää yllä omia vanhoille luureille suunnattuja softia ja jo marketissa olevat pysyy toimintakykyisinä, jos niitä ei vedetä kokonaan pois syystä tai toisesta. tämän kaiken jälkeen windows phone 7 on lähempänä sitä featurephonea joka se oli jo syntyessään. 8 on sitten se oikea älyluuri. se joka osti 7:n kalliina älyluurina on varmasti vihainen. itse maksoin 150e ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen ja olen edelleen.

Vastaa tähän
10.

Kaamee sekasotku on saatu aikaiseksi.

Tuliterään kapulaan ei saa ohjelmapäivityksiä kun kaupasta kerkiää kotiin on jo vanhaa rautaa.

Tuo firma saa vielä harjoitella vuoden verran ja sinä aikana menettävät asiakkaita koko ajan.

Vastaa tähän
11.

On se kyllä luotaan työntävä.

Vastaa tähän
12.

Onpa kyllä surkeata jos tämä on paras mihin Microsoft pystyy budjetillaan.

Vastaa tähän
13.

42. Jokuhan täällä joskus sanoi (vuosi tai kaksi sitten), että ei pitänyt iPhonen käyttöjärjestelmästä kun siinä on vain applauncheri, eikä käyttöjärjestelmää. En edelleenkään tajua, että jos puhelimen päämäärä on käytää ohjelmia (jos kuvitellaan, että puhelin-toiminto on myös ohjelma) niin miksi hemmetissä edes pitäisi joutua selailemaan jotain valikoita? Kyseinen henkilö kait halusi “käytää” käyttöjärjestelmää, eikä itse laitetta.

Veikkaan, että MS:llä ja Nokialla huomattiin jossain “point of no return” kohdan jälkeen, että W8 ei pysty iskemään lumioihin kiinni ja ennen sitä olivat siinä ajatuksessa, että onnistuu. Nyt kun se ei onnistu niin lausunnot ja mainospuheet menee sotkuun.

Vastaa tähän
14.

Joskus ihmettelen puhelimen käyttötarkoitusta. “Ruma aloituanäyttö” pidetäänkö puhelinta puhuttaessa kädessä ja tuijotetaan näyttöä?
Käsittääkseni ohjelmistoa päivitetään tarvittaessa, ohjelmistovirheen , tietosuojan, ym. takia, ei huvikseen.
Tähän “vapaaseen” (Googlen tekele) ei Suomessa operaaattorin tai valmistajan tukea moneenkaan merkkiin löydy, itse saa harhailla Kiinalaisilla sivuilla. ZTE, Huawei.
Kaikissa teknisissä laitteissa ilmenee jokin toiminnallinen häiriö jossakin vaiheessa.
Kieltämättä tämä Nokian touhu meni männikköön, mutta eihän tuosta toisesta käyttiksestä tullut ajoissa valmista, vaikka oli satoja suunnittelijoita.
Erittäin isot firmat kompastuu omaan jäykkyyteensä ja uuden pelkoon joskus. Esim. Kodak oli alallaan markkinajohtaja (kehitti digikameran mutta ei ollut rohkeutta rynnätä markkinoille). Muutamat ohjelmistoyritykset kokeneet myös häipymisen.
Aplehan oli fiksu, laitetaan kunnon hinta niin luullaan että on huippurautaa. Suljettu käyttis (tietokoneissa, helpompi toteuttaa kun rauta pidetään vakiona. Nykyisin samaa kuin normi PC, vai tuplaten kalliimpaa.

Vastaa tähän
15.

Hauskaahan tässä on myös se, että pari päivää sitten WP-puhelimet olivat niin hyvin optimoituja, ettei moniydinprosessoreita siinä tarvittu.

“Nokia CEO Stephen Elop thinks that dual-core and quad-core processors are just a waste of battery, and that to the consumers they aren’t all that useful.”

Ja nyt kun niitä on tulossa niin ne ei olekkaan enää yhtään turhia? 😀

Ja joo, useimmissa jopa alle 100e android puhelimissa on tuo sd-paikka jo löytynyt yli 2vuoden ajan, mitä ei vieläkään Nokian lippulaivapuhelimesta löydy. Toki niissä on sitten puutteita mitä tuosta taas löytyy, mutta kuitenkin. Ei muuta ku lisää väkeä vaan pihalle niin … eiköhän ne siitä sitten parane.

Nyt alkaa valottua tämä Elopin näkemys: “Consumers really don’t care which OS powers their handsets”, siis kun kyse on WP-käyttäjistä.

Vastaa tähän
16.

@38 Juuri näin! Jos Lumia 900 olisi multiporssa laite… Mutta sehän taas ei olisi toiminut wp 7.5:lla, joten…
Wp 7.5 on nopea ja sulava, ja jos sen haluaa päivittää 7.8 niin se on mahdollista. Jos haluat multiprosessori tuen ja paremman resoluution ja vaihdettavan micro-sd kortin, niin joudut joka tapauksessa vaihtamaan puhelimen. Pelkkä käyttiksen vaihto ei riittäisi.

Vastaa tähän
17.

38. Pointtina on se, että Nokia myy lippulaivamallia joka on käytännössä poisjatkettu malli. Ostappa joku Galaxy kolmonen nyt niin uskoisin Androidiversioita tulevan sille vielä jokunen…

Lumia 900 meni yhdessä yössä elinkaarensa loppupäähän näin markkinallisesti. Eli käytännässä sai don’t buy leiman kun uutta tulee ihan just. Puhumattakaan siitä, että aika monet noista W8:n ominaisuuksista on sellasia, joita ihmiset vaatii/haluaa lippulaivamallista. Eihän tuossa olisi mitään ongelmaa jos Lumia 900 olisi tullut oikein kunnolla myyntiin vuosi sitten (kunnolla).

Vastaa tähän
18.

Kyllä nyt monella tuntuu jäävän huomaamatta se pointti että ei Lumia 900 speksit muutenkaan riittäisi tuolle wp8:lle.

Mitä teet WP8:lla puhelimessa jos ei rauta jaksa sitä pyörittää?

Vastaa tähän
19.

Mahtaa harmittaa niitä jotka ovat ostaneet Nokian microsoft kakkoja.

Vastaa tähän
20.

Itse ainakin pärjännyt hyvin työkäytössä Wphonella (HTC 7 Pro). Tähän asti tarvitut sovellukset kuten: Kalenteri, Kartat(navi), Office, PDF reader, Email (Outlook, Imap ja gmail) ja PC remote ovat toimineet erittäin hyvin PDF readeria lukuun ottamatta.

Suurin osa ns. Heavy / power usereiden käytöstä on hyvinkin muuta kuin hyötykäyttöä, tyyliin “teen näin kun näin voi tehdä”. Miksi valittaa ettei tuota WP 8 tule saamaan Gen1 tai Gen2 puhelimiin, jos se ei siinä toimi yhtä hyvin, kuin WP 7,5 (7,8). Se vaan on parempi vaihtoehto, kuin pilata puhelimen käytettävyys uusimmalla käyttiksellä, joka ei siinä toimi kunnolla.

Itselle puhelimen yleinen käytettävyys tärkeämpää kuin se että siinä on viimeinen versio käyttöjärjestelmästä ja uusimmat enemmän tai vähemmän huonosti toimivat ominaisuudet. Virtuaalikikkeli kutistuu kylläkin aivan olemattomiin, jos ei ICS tai WP 8 pyöri puhelimessa ja tämähän on power usereiksi itseään tituleeraville elämän ja kuoleman kysymys, keskivertokäyttälle ei juurikaan merkitystä.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.