Toimitus suosittelee

UUTISET

 • 23.01.2017 11:22 | 566 |8

  Samsungin Note 7 -selvitys valmistui – akuissa kaksi eri vikaa

  Galaxy Note 7

  Samsung on saanut valmiiksi selvityksensä Galaxy Note 7 -puhelimien räjähtävistä akuista. Tutkimuksissa paljastui erillinen vika alkuperäisessä akussa ja sen korvikkeeksi kiireellä alihankkijalta tilatussa versiossa.

  Note 7:n alkuperäisessä akussa syy oli suunnittelussa: vika liittyi akun oikeaan yläkulmaan ja teki johtimista herkät taipumaan. Tämä aiheutti joissain tapauksissa oikosulun. Korvikeakussa vastaavaa suunnitteluvikaa ei ollut, vaan ongelma löytyi valmistusprosessista. Tämäkin vika aiheutti akuissa oikosulun.

  Samsung painottaa, että itse Galaxy Note 7:n suunnittelussa ei ollut vikaa. Alkuperäisen akun ongelmat olisi löydetty, jos sitä olisi tutkittu röntgenin avulla. Korvikkeessa vain akun täysi purkaminen olisi paljastanut valmistusvian.

  Samsung

  Kumpikaan näistä prosesseista ei kuulunut Samsungin akkujen laadunvalvonnan piiriin vielä Galaxy Note 7:n julkaisun aikoihin. Nyt laadunvalvontaa on kuitenkin uusittu ja jatkossa sekä läpivalaisu että akkujen purkaminen on osa prosessia.

  Samsung on kertonut Galaxy Note 7:n tutkimuksiin osallistuneen 700 henkilöä. Yhteensä 200 000 puhelinta ja näiden lisäksi 30 000 ylimääräistä akkua tutkittiin. Itsenäiset tutkimusyritykset UL, Exponent ja TUV Rheinland ovat vahvistaneet Samsungin löydöt.

 • 21.01.2017 11:07 | 4262 |13

  Samsung Galaxy S7 -puhelinten oletusresoluutio putosi Nougat-päivityksen myötä

  Samsung Galaxy S7 ja S7 Edge saivat vastikään päivityksen Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään. NextPowerUp-sivusto uutisoi käyttäjistä, jotka ovat valittaneet puhelimiensa toimivan päivityksen jälkeen vain 1080 FullHD-resoluutiolla. Aikaisemmin Samsungin Galaxy S7:ssa ja S7 Edgessa oli oletuksena Quad HD -resoluutio eli 2560 x 1440 pikseliä.

  Samsung on nyt vahvistanut tiedon siitä, että puhelimet vaihtoivat Nougat-päivityksen myötä automaattisesti pienempään resoluutioon. Tarkoituksena on parantaa puhelinten akunkestoa. Resoluution voi kuitenkin palauttaa takaisin mieluisekseen puhelimen asetuksista.

  Samsung Galaxy S7 -puhelimet muistavat käyttäjän valitseman asetuksen myös käynnistyessään uudelleen.

 • 20.01.2017 15:36 | 935

  Huhu: Apple aikoo julkaista kolme iPadia vuonna 2017

  Digitimes on uutisoinut huhusta, jonka mukaan Apple on tänä vuonna tuomassa markkinoille kolme uutta iPadia. Pienin tabletti on tiettävästi 9,7 tuuman näytöllä varustettu ja hinnaltaan odotetusti kolmikon edullisin. Keskimalli on 10,5 tuuman iPad, kallein ja isoin taas 12,9 tuuman iPad Pro.

  Digitimesin mukaan tuotteet ovat vielä suunnittelupöydällä. Pienin iPad etenee kuitenkin massatuotantoon vielä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja kaksi muuta tablettia vuoden toisella neljänneksellä. Tuotteet julkaistaan vuoden 2017 toisella puoliskolla.

  10,5- ja 12,9-tuumaiset tabletit saavat Digitimesin mukaan ytimekseen tulevan A10X-järjestelmäpiirin. Nämä kaksi kalliimpaa iPadia käyttävät Applen ensisijaisten yhteistyökumppaneiden laadukkaita komponentteja. Edullisempaan 9,7 tuuman iPadiin komponentit taas ostetaan muilta.

 • 20.01.2017 14:28 | 688

  Uusi kuvavuoto vahvistaa Moto G5 Plus -puhelimen tekniset tiedot

  TaskuMurossa kerrottiin pari viikkoa sitten erikoisesta tavasta, jolla Moto G5 Plus vuoti verkkoon. Nyt puhelimen tekniset tiedot näyttävät saavan vahvistusta uusista kuvavuodoista.

  CpuZ-ohjelmaa ajavista puhelimista saadut kuvat vahvistavat tiedot siitä, että G5 Plus -mallista löytyy Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua keskusmuistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja 3100 mAh akku.

  CpuZ kertoo puhelimen FullHD-näytön kooksi 5,46 tuumaa. Takaa löytyy 13 megapikselin ja edestä viiden megapikselin kamera. Puhelin on varustettu Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä.

  Samainen tietovuoto valottaa myös pienemmän Moto G5 -mallin tietoja. Siinä on kolme gigatavua keskusmuistia ja eri kamerat kuin Plus-versiossa. Muuten tekniset ominaisuudet ovat saatujen tietojen perusteella samat kuin Plus-mallissa. Järjestelmäpiirin identtisyydelle on saatu Motog3-sivuston mukaan vahvistus indonesialaisten viranomaisten asiakirjoista.

 • 19.01.2017 17:56 | 636

  Huawei Mate 9 sai muistipäivityksen

  Huawei Mate 9 julkaistiin vasta viime vuoden lopulla. Julkistuksen yhteydessä kerrottiin ainoastaan 4 gigatavun keskusmuistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla varustetusta versiosta. Uusia, laajemmalla muistilla ja tallennustilalla varustettuja malleja on kuitenkin nyt ilmestynyt lukuisiin eri nettikauppoihin, huomasi Gadgets360.

  Jo ennen julkistusta huhuttiin suurempimuistisista versioista, mutta niiden sijasta Huawei julkisti laitteen Mate 9 Pro -version kuuden gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla. Sen näyttö on kuitenkin Pro-merkinnästä huolimatta pienempi kuin emomallissaan.

  Nyt tarjolla on 6 gigatavun Huawei Mate 9 ilman Pro -lisäystä ja 5,9-tuumaisella näytöllä. Tallennustilaa puhelimessa on 128 gigatavua, ja hintaa Amazon.comissa sillä 899 jenkkidollaria (noin 845 euroa). TO2C.comissa hinta on tosin vain 765 dollaria eli noin 720 euroa.

  Muistipiirien lisäys on ilmeisesti ainoa muutos, muuten puhelimen ominaisuudet eivät poikkea perusmallista. Järjestelmäpiirinä on HiSilicon Kirin 960, käyttöjärjestelmä on Android 7.0 -pohjainen EMUI 5.0 ja selkäpuolelta löytyy 20 megapikselin mustavalkokennon ja 12 megapikselin värillisen kennon yhdistävä tuplakamera. Akun kapasiteettikin on säilynyt samana ollen 4000 milliampeerituntia.

 • 19.01.2017 13:26 | 3151 |7

  Nokia P1 -huippumalli esitellään luultavasti Mobile World Congressissa

  Nokian nimellä nykyään puhelimia valmistava HMD Global aikoo NDTV:n tietojen mukaan julkaista Nokia P1 -huippumallin Mobile World Congress -tapahtumassa. Laite perustuu ilmeisesti Japanissa jo viime vuonna nähtyyn Sharp Aquos Xx3 -puhelimeen.

  Hintaa Nokian uudella huippumallilla on noin 800 euroa, mikäli tallennustilaa on 128 gigatavua tai 950 euroa, mikäli tallennustilaa tarvitsee 256 gigatavua. Laitteessa on Gorilla Glass 5 -suojalasi 5,3-tuumaisen näytön suojana. Näytön tarkkuus on joko FullHD tai QHD. Järjestelmäpiiriksi on valikoitunut Snapdragon 835. Keskusmuistia puhelimessa on ennakkohuhujen mukaan 6 gigatavua.  Takakamera on “Zeiss-sertifioitu” 22,6 megapikselin malli, etukamerasta ei vielä ole tietoa. Pikalatausta tukevan akun kapasiteetti on 3500 milliampeerituntia.

  Puhelimen pitäisi olla IP57-standardin täyttävä eli suojattu pölyltä ja hetkellisen upotuksen veteen kestävä. Sormenjäljenlukija on sijoitettu harvemmin nähtyyn paikkaan, nimittäin puhelimen oikeaan kylkeen.

  Vaikka tuotteista ei ole varmuutta, Mobile World Congressissa julkistetaan Nokialta varmuudella jotain. HMD Global on nimittäin lähettänyt kutsuja MWC:ssä 26. helmikuuta järjestettävään omaan julkistustapahtumaansa. Oletettavasti luvassa on Nokia P1:n lisäksi ainakin uusia paljastuksia Kiinan markkinoille tänään saapuvan Nokia 6:n tuomisesta Eurooppaan.

 • 19.01.2017 12:28 | 814

  Sonyn uusi puhelin “Sony G3211” esillä AnTuTussa

  Sony

  AndroidPure-sivusto on havainnut AnTuTu Benchmarkin sivuille ilmestyneen mielenkiintoisen mittaustuloksen. Testiohjelmistolla on mitattu Sonyn uutta, toistaiseksi nimetöntä puhelinta. Tulokset eivät viittaa huippumallin suuntaan, vaan pikemminkin Android-puhelinten keskiluokkaan.

  Toistaiseksi vain nimellä “Sony G3211” tunnetussa puhelimessa on Android 7.0 -käyttöjärjestelmä, Mediatek Helio P20 MT6757 -järjestelmäpiiri ja Mali-T880 GPU sekä 4 gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa laitteesta löytyy 64 gigatavua. Lisäksi AnTuTun kautta selviää, että puhelimen näytön tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Kameroiden resoluutiot ovat sen mukaan 23 ja 16 megapikseliä.

  Helmikuun lopussa järjestettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa odotetaan tuotejulkistuksia myös Sonylta. Uutuuden testaaminen AnTuTulla antaa odottaa suhteellisen pikaista julkistusta, joten kenties G3211 saa nimen, julkaisupäivän ja hinnan jo lähiviikkoina.

 • 19.01.2017 10:20 | 542

  Huawein entisiä pomoja pidätetty – väitetään vuotaneen tietoja LeEcolle

  Huawein johtoportaan entisistä työtekijöistä on pidätetty peräti kuusi ihmistä tietojen vuotamisesta kilpailija LeEcolle, uutisoi GizmoChina. Asiaa ei ole vielä virallisesti vahvistettu, mutta sivuston mukaan pidätettyjen joukossa on ainakin Huawein suunnittelijoita. Johtajista kukaan ei työskennellyt Huaweilla enää pidätysajankohtana.

  LeEco on ilmoittanut, ettei se ole saanut mistään pidätyksistä tietoa, mutta heidän ja Huawein välillä on käynnissä useita riitoja patenteista. LeEco on myös ilmaissut aikeensa ryhtyä patenttiasioissa oikeustoimiin. GizmoChinan mukaan kyseessä ovat ilmeisesti lasten älykelloa ja antennisuunnittelua koskevat patentit.

  LeEcon hieman erikoisen lausunnon mukaan Huawein työntekijät eivät lähteneet yhtiöstä “kansiot tai piirustukset kainalossaan”. Vaikka mikään asiassa ei ole vielä varmaa, saattaa kommentti viitata siihen, että entiset johtohahmot siirtyivät jossain vaiheessa Huaweilta LeEcon palvelukseen.

 • 19.01.2017 08:53 | 302

  Geekbenchin testituloksia julki Xiaomin uudesta puhelimesta

  Xiaomi

  Xiaomi Mi Mix -puhelin on kerännyt huomiota lähes reunattomalla näytöllään ja melkoisella hintalapullaan. Monista halvoista kiinalaitteista poiketen Mi Mixille napsahtaa Suomeen tilattuna hintaa veroineen lähemmäs tuhat euroa.

  Geekbenchiin on nyt ilmestynyt testituloksia uudesta, Mix Evo -nimisestä puhelimesta. Uusi versio nappasi yhden ytimen testistä 1918 pistettä ja useaa ydintä käyttävässä testissä 5689 pistettä.

  Laitteen kahdeksanytiminen prosessori käy 1,9 gigahertsin kellotaajuudella. Keskusmuistia Evossa on 4 gigatavua. Gizmochinan mukaan puhelimen emolevy MSM8998 on Snapdragon 835 -järjestelmäpiirillä varustettu, joten kyseessä on jälleen uusi 835-sirua hyödyntävä puhelin.

  Xiaomin johtaja Li Wanqiang kertoi yrityksen julkaisevan uuden puhelimen maaliskuussa, mutta ei tarkentanut onko kyseessä Mi 6, uusi Mix Evo vai jotain aivan muuta.

 • 18.01.2017 18:44 | 509

  Uusi Play X -malli on Elephonen uutuus tuplakamerapuhelinmarkkinoille

  Tuplakamerat tuntuvat olevan älypuhelinvalmistajien kuumin trendi tällä hetkellä. Esimerkiksi Elephone on julkaisemassa uuden Play X -mallin, josta löytyy tuplakamera.

  Siinä missä Apple iPhone 7 ja esimerkiksi Asus ZenFone 3 Zoom käyttävät toista kameraa zoomin aikaansaamiseen,  Elephone seuraa Huawein jalanjälkiä tuplakameransa kanssa. Valmistaja on istuttanut Play X:n taustapuolelle mustavalkoisen ja värillisen kennon, joiden yhdistetystä informaatiosta lopulliset kuvat koostuvat. Paljon laskentatehoa vaativalla ratkaisulla kuvien yksityiskohdat toistuvat tarkemmin. Myös herkkyys ja dynamiikka parantuvat.

  Puhelimen molempien kennojen megapikselilukema on 12, eli saman verran kuin esimerkiksi Honor 8 -puhelimessa. Juuri muuta Elephonen uutuudesta ei vielä tiedetä.

  Elephonen omalta Twitter-tililtä löytyy lisätietoja odottaville esimerkkikuvia siitä, mihin Play X:n kamerat pystyvät.

Lataa lisää Juttuarkisto