Toimitus suosittelee

UUTISET

 • 29.04.2017 15:21 | 188

  Lenovo hylkää ZUK-alabrändinsä

  Lenovon ZUK Mobile -brändi aiotaan ajaa alas vain pari vuotta sen perustamisen jälkeen. Analyytikko Pan Jiutangin Weibo-palvelussa julkaisemien tietojen mukaan ZUKin lyhyt tarina oli menestys, ja brändi ehti kerätä laajan fanijoukon. ZUKin emofirma Lenovo kertoi kuitenkin muutamia kuukausia sitten aikovansa yhdistää kaikki mobiililaitteet yhteisen Moto-brändin alle.

  Androidheadlinesin mukaan tarkoitus on ratsastaa vielä Motorolan nimellä. Ensimmäisenä Motorolasaation kohteeksi joutuvat Lenovon Vibe -sarjalaiset, mutta seuraavaksi vuorossa ovat huhujen mukaan ZUKin tuotteet. Huhut aiheesta lähtivät laukkaamaan pian sen jälkeen, kun Lenovon Alex Chen Yu paljasti joidenkin tulossa olevien Moto-puhelimien hyödyntävän ZUKin ZUI-käyttöliittymää. Ilmeisesti kyseessä ovat kuitenkin vain Kiinassa julkaistavat mallit, Euroopassa ja Yhdysvalloissa julkaistavissa puhelimissa ZUI loistanee poissaolollaan.

  Aivan täyttä varmuutta brändin lopullisesta tappamisesta ei ole. Esimerkiksi tulossa olevasta ZUK Edge 2 Special Edition -mallista on jo nähty renderöityjä kuvia, ja on epäselvää tuleeko puhelin ulos ZUK-merkillä vai jollain muulla.

 • 29.04.2017 10:12 | 221

  Turvallinen kasvojentunnistus on vielä kaukana tulevaisuudessa

  Turvallisen, vaikeasti huijattavan kasvojentunnistuksen kehittämiseen kuluu vielä useita vuosia, raportoi Android Authority. Nimettömän, Samsungilla työskentelevän lähteen arvion mukaan kasvojentunnistusta voidaan käyttää esimerkiksi pankkipalveluissa aikaisintaan vasta neljän vuoden kuluttua, mikäli nykyinen kameroiden ja koneoppimisen kehitys jatkuu tulevaisuudessa samankaltaisena.

  Aiemmin uutisoimme, kuinka uusien Samsung S8 ja S8 Plus -mallien kasvojentunnistukseen perustuva lukitus on helppo murtaa. Testissä lukitus aukesi, kun testaaja näytti älypuhelimen kameralle kuvaa omista kasvoistaan. Samsung itse korostaakin sormenjälkiin ja silmän iirikseen perustuvien tunnistusmenetelmien olevan paljon turvallisempia kuin kasvojentunnistus. Sormenjälkitunnistuksella on myös se etu, että sitä voi käyttää myös pimeässä ympäristössä.

 • 28.04.2017 17:40 | 357 |1

  Uusi WeLoop Hey S3 on edullinen Apple Watch -klooni

  Kiinalainen WeLoop on julkaissut uuden, edullisen Hey S3 -älykellon, raportoi Android Authority. Varsinkin liikkuville ihmisille kohdennettu Hey S3 tarjoaa käyttäjälleen 1,23 tuuman kosketusnäytön ja laite painaa ainoastaan 38 grammaa. Sen lisäksi älykellosta löytyy tuki GPS- ja GLONASS-paikannuksille. Hey S3 -mallin luvataan myös olevan vesitiivis 50 metrin syvyyteen saakka.

  Hey S3 -älykellon voi yhdistää Android-älypuhelimeen älykellon oman sovelluksen sekä Bluetooth 4.1 -yhteyden avulla. Ulkoisesti laite muistuttaa hyvin paljon Apple Watchia, mutta Hey S3 on paljon Apple Watchia edullisempi. Älykello maksaa Kiinalaisessa Mi Home -joukkorahoituspalvelussa 539 yuania eli noin 70 euroa. Laitetta myydään toistaiseksi ainoastaan Kiinan markkinoille, eikä laitteen mahdollisesta myöhemmästä kansainvälisestä saatavuudesta ole vielä tietoa.

 • 28.04.2017 13:13 | 1505 |13

  Samsung Galaxy S8 -puhelimen pudottaminen voi käydä kalliiksi

  Samsung Galaxy S8 -puhelimen upeimpia ominaisuuksia on sen näyttö. Laitteen molemmille puolille kaartuvaa paneelia kelpaa ihastella, mutta siitä kannattaa pitää myös erittäin hyvää huolta. Uuden näytön vaihtaminen maksaa nimittäin GSMArenan mukaan peräti 250 euroa.

  Galaxy S7 Edge -malliin verrattuna nousua on tapahtunut 25 prosenttia. Edgen pudottamisesta ja näytön hajoamisesta joutui nimittäin pulittamaan noin 200 euroa. Suomessa on nähty näitäkin merkittävästi korkeampia hintoja, joten suojakuoren tai jopa näyttölasin rikkoutumisen korvaavan vakuutuksen hankkiminen puhelimeen ei S8:n kohdalla kuulosta kovin huonolta ajatukselta.

 • 28.04.2017 09:20 | 391

  Casiolta Pro Trek Smart WSD-F20 -älykello

  Casio julkaisi uuden, luonnossa liikkuville ihmisille suunnatun Pro Trek Smart WSD-F20 -älykellon, raportoi Android Authority. WSD-F20 on aiemman WSD-F10-mallin seuraaja. Uuden mallin tärkein uudistus on älykellon sisään rakennettu, vain vähän akkuvirtaa käyttävä GPS-sensori.

  Alhaisen virrankulutuksensa ansiosta GPS on tarkoitettu työkaluksi eränkävijöille, jotka viettävät paljon aikaa luonnossa. GPS:n lisäksi WSD-F20 tarjoaa käyttäjälleen ilman nettiyhteyttä toimivat maastokartat.

  Uudessa Pro Trek Smart -älykellossa on 1,32 tuuman kosketusnäyttö sekä 512 megatavua RAM-muistia. Tallennustilaa laitteessa on neljä gigatavua ja älykello käyttää Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmää. Uuden mallin käytettävyyteen ulkoilussa on panostettu, sillä laite noudattaa MIL-STD-810G-standardia, eli se on vesitiivis 50 metrin syvyyteen asti. Laitteen akun luvataan kestävän valmiustilassa jopa kaksi päivää, mutta navigointia akku kestää vain noin kuusi tuntia.

  WSD-F20 on saatavilla mustana sekä oranssina. Laitteen hinnaksi Isossa Britanniassa on ilmoitettu 450 puntaa eli noin 530 euroa, mutta älykellon saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tarkempaa tietoa.

 • 27.04.2017 16:24 | 286

  Moto E4- ja E4 Plus -mallien lopulliset tiedot vuotivat julki

  Moto E4 -puhelimista on vuotanut aiemmin erilaisia huhuja, nyt julkisuuteen ovat livahtaneet lopulliset tiedot saksalaisen Winfuture-sivuston ansiosta.

  Perusmalli Moto 4:n speksit ovat seuraavanlaiset:

  • Näyttö: 5,0 tuumaa, 720p-resoluutio
  • Järjestelmäpiiri: MediaTek MT6767M
  • Keskusmuisti: 2 gigatavua
  • Tallennustila: 16 gigatavua
  • Kamerat: 8 megapikseliä takana, 5 megapikseliä edessä
  • Akku 2800 milliampeerituntia
  • Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1 Nougat
  • Värit: Harmaa, kultainen ja sininen
  • Mitat 144,7 x 72,3 x 8,99 mm
  • Paino: 151 grammaa
  • Hinta: noin 150 euroa

  Rinnakkaismalli E4 Plus on olennaisilta osiltaan samanlainen, mutta eroja löytyy ainakin seuraavissa ominaisuuksissa: Näyttö: 5,5 tuumaa

  • Kamerat: 13 megapikseliä takana, 5 megapikseliä edessä
  • Keskusmuisti: 2 tai 3 gigatavua mallista riippuen
  • Akku: 5000 milliampeerituntia
  • Värit: Harmaa ja kultainen
  • Mitat: 155,0 x 72,3 x 9,55 mm
  • Paino: 198 grammaa
  • Hinta: alkaen noin 190 euroa 2 gigatavun muistilla

  Kumpikin malli on tulossa myyntiin Euroopassa, mutta tarkka ajankohta ei vielä ole selvillä.

 • 27.04.2017 12:13 | 1570 |1

  Applen uuden iPhonen huhutut testitulokset pistävät ennätykset uusiksi

  Applen tulevasta iPhonesta ei tiedetä vielä mitään varmasti. Ei edes sitä, onko sen nimi iPhone 8, iPhone Edition vai jotain muuta. Applen älypuhelimen kymmenvuotista taivalta juhlistava malli on kuitenkin monien huhujen ja etukäteisveikkailujen mukaan vallankumouksellinen. Uuden testitulosvuodon mukaan ainakin sen teholukemat lyövät laudalta kaikki aiemmat mobiililaite-ennätykset.

  Kiinasta levinnyt kuvankaappaus esittää Avinastechin mukaan uuden iPhonen GeekBench-tulosruutua. Maaliskuun lopussa ajetussa testissa puhelin on saanut yhtä suoritinydintä käyttäessä tuloksen 4537, ja useampaa hyödyntävissä testeissä 8975. Vertailun vuoksi Android-maailman kovin yhden coren GeekBench-tulos on Samsung Galaxy S8:n nimissä 1945 pistettä. Multicore-tuloksissa ennätys on S8+ -mallilla 6338 pisteellä. Uusi iPhone vetäisisi siis näillä lukemilla selvääkin selvemmän kaulan Samsungin laitteisiin.

  Kaappauksesta selviää myös muutamia teknisiä tietoja. Apple A11-suorittimen kellotaajuudeksi kerrotaan 2,74 gigahertsiä, selvästi enemmän kuin seiskasukupolven 2,34 gigahertsiä. L1-välimuisti puolestaan on seiskasta kasiin siirtyessä tuplattu 64 kilotavusta 128 kilotavuun. Erikoisinta on kuitenkin puhelimen näytön resoluutio, tai pikemminkin laitteen kuvasuhde. Mikäli lukemat 2800 x 1242 pikseliä pitävät paikkansa, muodostuu kuvasuhteeksi todella erikoinen 20,2:9. Näyttö on siis vielä korkeampi kuin Galaxy S8:n 18,5:9 -suhteen paneeli.

  Mitään varmuutta kuvan todellisesta lähteestä ei ole, joten sen välittämiin tietoihin kannattaa vielä tässä vaiheessa suhtautua suurella varauksella.

 • 27.04.2017 09:21 | 636 |5

  Samsung ja LG työstävät neljään suuntaan kaartuvia näyttöjä

  Puhelimen molemmille reunoille kauniisti kaartuvat näytöt ovat valtaamassa alaa yhtä aikaa tuplakameroiden kanssa. Aluksi vain kalliissa lippulaivalaitteissa käytettyjä reunanäyttöjä alkaa näkyä jo huippuhalvoissa kiinalaismalleissakin.

  Androidheadlinesin mukaan sekä Samsung että LG ovatkin viemässä taipuisaa näyttötekniikkaa sen seuraavaan loogiseen pisteeseen, nimittäin puhelimen joka reunalle taittuvaan sukupolveen. Joka reunan päälle jatkuva näyttöpaneeli täyttäisi todellakin sataprosenttisesti laitteen etupinta-alan, jolloin ulkomitoiltaan pienempään puhelimeen mahtuisi aiempaa suurempi näyttö.

  Tällä hetkellä suurin ratkaisemista vaille oleva ongelma on näyttöjen valmistukseen olennaisesti liittyvässä laser-leikkaamisessa. Näytön OLED-kerrosta suojaava kerros saattaa sulaa ja tämä tuottaa suuria ongelmia etenkin joka suuntaan kaartuvan näytön kulmien valmistamisessa. Lopputuloksena on näyttö, jonka nurkkiin muodostuu kuolleita pisteitä, jotka eivät tunnista sormen kosketusta.

  Seuraava askel ovat luonnollisesti taipuisat näytöt. Samsungin taittuvanäyttöinen puhelin esitellään huhujen mukaan vielä tämän vuoden lopulla, mutta kauppoihin sitä saadaan aikaisintaan vuonna 2018, ehkäpä vasta 2019.

 • 26.04.2017 17:27 | 627

  Samsung tuo kunnostetut Note 7-puhelimet myyntiin Koreassa, hintakin selvisi

  Samsung pyrkii vielä paikkaamaan Note 7 -puhelimien akkukriisin aiheuttamia jättitappioita. Kunnostettujen Note 7-puhelinten myyntiin saapumisesta on huhuiltu jo pitkään, ja nyt Androidheadlines kertoo hintalapunkin olevan jo valmiina kauppoihin palaaville puhelimille.

  Alunperin Note 7-puhelinten hinta Etelä-Koreassa oli noin 800 euroa, nyt hintaa on pudotettu reilusti ja remontoidun yksilön voi huhun mukaan lunastaa itselleen noin 570 eurolla. Aivan samanlaisia kunnostetut laitteet eivät alkuperäisen Note 7-version kanssa ole. Vähemmän yllättäen laitteisiin on vaihdettu uudet akut. Räjähdyksistä kärsineissä malleissa akkujen kapasiteetiksi ilmoitettiin 3500 milliampeerituntia, uusissa puhtia riittää 3200 milliampeeritunnin verran. Myös käyttöjärjestelmä on päivitetty uudempaan Android 7.0 Nougatiin viime vuonna käytetyn Android 6.01 Marshmallowin asemasta.

  WiFi-sertifioinnista vastaava WFA on sertifioinut useita eri versioita Note 7-puhelimesta, niiden mallimerkinnät ovat SM-N930FD, SM-N930X, SM-N930S, SM-N930L, SM-N930K, SM-N930F ja SM-N935S. Todennäköisesti kyseessä ovat eri maihin tarkoitetut versiot, mutta virallista tietoa asiasta ei vielä ole.

 • 26.04.2017 13:15 | 4142

  OnePlus 5 esillä vuotokuvassa

  OnePlus on onnistunut mainiosti nousemaan täydestä tuntemattomuudesta suureen suosioon edullisten lippulaivapuhelimien valmistajana. Kiinalaisen taikauskon vuoksi 3-sarjasta hypätään suoraan OnePlus 5 -malliin jättäen huonoa onnea tuova numero neljä välistä. Nyt julkisuuteen on väitetysti putkahtanut ensimmäinen kuva tulevasta vitosmallista, kertoo AndroidHeadlines.

  Pelkästään puhelimen takapuolta esittelevästä kuvasta ei voi aivan hirveän paljon päätellä asioita. Selvästi esillä on kuitenkin kaksoiskamera. Mikäli kuvissa todellakin esiintyy oikea OnePlus 5, kumoaa tämä aiemmin nähdyn vitosen suojakuoreksi mainostetun kuvavuodon. Siinä tuplakameran linssit olivat vierekkäin, eivät allekkain.

  Kuvan perusteella laitteesta löytyy edelleen kiivaasti mielipiteet jakava kolmiasentoinen kytkin sekä perinteiset äänenvoimakkuuden säädin ja virtakytkin. Pienenpieni kuoppa puhelimen alareunassa saattaa olla 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, tai sitten jotain aivan muuta. Latausliitäntää tuskin on lähdetty vaihtamaan muuksi jo aiemmin nähdystä USB-C-liitännästä.

  Puhelimen teknisistä tiedoista on liikkunut jo aiemmin huhuja. Niiden mukaan laitteen järjestelmäpiiri olisi Snapdragon 835, keskusmuistia olisi peräti kahdeksan gigatavua (kuusi gigatavua OnePlus-puhelimessa on nähty jo aiemmin), QHD-näytön koko olisi 5,5 tuumaa ja käyttöjärjestelmäversioksi olisi valittu Android 7.0 Nougat.

Lataa lisää Juttuarkisto