Yhteenveto

11.01.2017 12:20 | OP Komonen | 2430 | 6

Yhteenveto

Kokonaisuutena kokemus Huawei MediaPad M3:sta on hieman ristiriitainen. Erittäin tyylikäs ja viimeistelty ulkokuori antaa odottaa paljon, mutta valitettavasti ohjelmisto-ongelmat syövät laatuvaikutelmaa merkittävästi. Tosin ohjelmiston päivittäminen jälkikäteen on helpompaa kuin muovikuorien korvaaminen metalliosilla.

Superkirkas näyttö ja äänekkäät kaiuttimet puoltavat laitteen hankkimista videotoistokäyttöön. Pelkän äänentoiston perässä ei kuitenkaan kannata juosta. Edullisemmin saa kelpo laitteita ja rahaa jää laukussa mukana kulkevaan Bluetooth-kaiuttimeenkin, jonka kanssa bassotoisto nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin. Yhtä hyvää näyttöä saa sitten hakeakin jo kissojen ja koirien kanssa.

Mikäli laitteen 399 euron hinnalla ei ole suurta väliä ja samaan pakettiin haluaa myös 4G-yhteydet, Huawei Mediapad M3 on kelpo valinta. Hintatietoinen puolestaan miettii hankintaansa vielä useamman kerran.

Hyvää

  • Erinomainen näyttö
  • Äänenvoimakkuus
  • Metallirunko

Huonoa

  • Ohjelmisto-ongelmat
  • Heikkolaatuiset kamerat
  • MicroUSB-latausliitäntä

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Ulkonäkö ja tekniset ominaisuudet
  3. Käyttöjärjestelmä & suorituskyky- ja akkukestomittaukset
  4. Yhteenveto
Keskustelu
Muropaketin toimitus

Ärsyttävä asia muilta osin erinomaisessa näytössä ovat yllättävän paljon silmiin osuvat mustat surureunat näytön ja sitä ympäröivien valkoisten reunojen välissä. Kun asiaan kerran kiinnittää huomiota, sitä on myöhemmin vaikea olla havaitsematta. Erityisen kiiltävä näyttö myös heijastaa helposti valoa, mikä esimerkiksi toimistokäytössä saattaa olla hyvin ongelmallista loisteputkien vilkkuessa näytöltä, vaikka laitetta pitelisi miten päin tahansa.

Mielenkiintoisia toteamuksia, mihinkähän näitä verrataan? Lienee mainitsemisen arvoista, että heijastavuus ja mustat "surureunat" ovat hyvin pitkälti identtiset rinnatusten Samsungin Tab S2:n kanssa vertaillessa loisteputkien alla ja nuo reunat kokonaisuudessaan varsin mininalistiset. Vertailun vuoksi Samsungin halvemmassa Tab E:ssä näyttäisi olevan puolestaan huomattavasti suuremmat "surureunat".

Muropaketin toimitus

Erityisen rasittava ominaisuus on pitkä viive suljinnäppäimen painamisesta kuvan varsinaiseen ottamiseen.

Myös tämän osalta olisi mielenkiintoista tietää vertailukohde. Viive on tableteissa yleisesti puhelimia pidempi eikä tabletteja liene suunniteltu kamera edellä, mutta pitkäksi en tuota edes puhelimiin verrattuna sanoisi. Jälleen Samsungin kärkimalliin, Tab S2:een verrattuna kameran viive vaikuttaisi olevan samalla viivalla, ei mielestäni erityisen hidas kummassakaan.

Jep ja ainainen emuin haukkuminen ottaa myös päähän. Ipadissa ylistetään helppokäyttöisyyttä ja sitä ettei ole ohjelmien käynnistysvalikkoa mutta huaweissa se onkin puute….ohhoh!

Ilmeisiä lastentauteja tässä laitteessa on! Huawei Mediapad M3 ei osaa näyttää tablettitilaa, niissä Android sovellutuksissa missä se on saatavilla.

Toinen vika, mikä käyttöönoton jälkeen ilmeni oli näytön hidastelu selailutilanteissa. Tähän löytyi ratkaisu pienentää akunhallinta-asetuksista näytön tarkkuutta (Ota ROG-virransäästö käyttöön).

itsellä ei kumpaakaan em ongelmaa ilmaantunut 10pv käytön aikana ja tabi oli käytössä kaikkina päivinä 5 tunnin paikkeilla per pv

seiluri

itsellä ei kumpaakaan em ongelmaa ilmaantunut 10pv käytön aikana ja tabi oli käytössä kaikkina päivinä 5 tunnin paikkeilla per pv

Mikä ohjelmistoversio sinun laitteessasi on? Omassa on BTV-DL09C100B006. Tähän on OTA-päivitys BTV-DL09C100B009 olemassa, mutta oma laiteeni ei vielä löytänyt sitä.

Oma laite ostettu gigantista, eikä tässä ainakaan ole mukana kuulokkeita.
Edit: Kuulokkeet on vain 64G mallin mukana.

Muropaketin uusimmat