Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

28.04.2017 18:00 Juha Uotila

Suorituskyky ja akkukesto

Moto G5 vietti TaskuMuron testattavana noin kahden viikon ajan ja sitä käytettiin testijakson aikana pääasiallisena puhelimena. Testijaksomme aikana ei laitteen suorituskyvyssä ollut kertaakaan tilanteita, ettei laite olisi suoriutunut kiitettävästi. Lenovon puhdas Android tarjoaa vanhemmalla Snapdragon 430 -piirilläkin sulavan ja hyvän käyttökokemuksen. Puhelin ei osoittanut minkäänlaisia hitauden merkkejä, eikä ylimääräisiä mietintätaukoja tullut testijakson aikana eteen.

Puhelimelle ajettiin myös normaalit synteettiset testisovellukset. Verrokkilaitteeksi otimme melkein samassa hintaluokassa liikkuvan Huawein uuden Honor 8 Liten.

Ensimmäisenä testinä ajoimme Androidbench 5 -version, joka testaa laitteen sisäisen tallennustilan nopeutta.

Tallennustilan nopeuksien osalta Moto G5 on omassa luokassaan Honor 8 Liteen verrattuna, jota vaivaa oudot hitaudet sisäisen tallennustilan nopeuksissa.

Laitteiden graafista suorituskykyä mittasimme tutuilla Antutu sekä GFXBench -grafiikkatestisovelluksilla.

Honor 8 Liten oma Kirin-piirisarja on testeissä tehokkaampi niin grafiikan kuin myös prosessorin osalta, ja Honor 8 Lite ottaakin voiton tehokkaampien piirien ansiosta. Erot eivät kuitenkaan ole suuria, ja raskaiden pelien pelaaminen ei ole kummankaan laitteen paras käyttötarkoitus.

Snapdragon 430 prosessorin tehoja testattiin Geekbenchin nelosversiolla. Sovellus antaa tulokset niin yksittäiselle ytimelle kuin myös useamman ytimen käytölle.

Myös prosessorin osalta Honor 8 Liten oma Kirin vie voiton. Honor 8 Liten korkeamman kellotaajuuden Cortex A53 -ytimet tarjoavat sille myös paremman suorituskyvyn prosessoria rasittavissa testeissä.

Javascript-suorituskykyä mitattiin vielä lopuksi SunSpider -testillä, jossa pienempi tulos on parempi.

Myös Sunspider testissä Honor 8 Lite suoriutui nopeammin, kiitos nopeampien kellotaajuuksien.

Moto G5:n sisältämä 2800 milliampeeritunnin akku ei asettanut akkukestolle mitään erityisiä odotuksia.  Testijakson aikana normaalina arkipäivänä (noin klo 6 – 23) tapahtuneen käytön jäljiltä akku oli ehtinyt laskea noin 30 prosentin paikkeille, ja näytön päällä oloaika liikkui noin 2,5 – 3 tunnin välimaastossa. Testijakson normaaliin päivän käyttöön kuului muutamia puheluita, viestittelyä Whatsapp- sekä Telegram-sovelluksilla, nettiselausta, musiikin striimausta Spotifystä, Twitterin käyttöä sekä sähköpostien lukemista ja lähettämistä.

Puhelin pääsi myös hiukan raskaampaan käyttötestiin, johon ylläolevien lisäksi kuului paljon GPS:n käyttämistä Google Maps -sovelluksella. Puhelin vietti myös useita kertoja Lontoon metrotunneleissa, jolloin puhelin tippui kokonaan pois matkapuhelinverkosta. Päivän aikana akkukesto koki pienen romahduksen ja noin klo 18 olivat akun prosenttilukemat tippuneet 15 – 20 prosentin tuntumaan ja näytön päällä oloaika oli noin kaksi tuntia.

Normaalilla käytöllä Moto G5:n akkukesto riittää kyllä normaaliin työpäivään, mutta raskaammalla käytöllä kannattaa varautua lataamaan puhelinta jo alkuillasta. Puhelimen mukana toimitettava kahden ampeerin laturi ei tue pikalatausta, vaikka itse piirisarjassa onkin tuki Qualcommin Quick Charge 3.0 -pikalataukselle. Akun täyteen latautumiseen kannattaakin varata reilusti aikaa, jos käytössä ei ole pikalatausta tarjoavaa laturia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto