TeliaSoneralta multimediaviestit iPhoneen lisäsovelluksen avulla

20.11.2008 20:59 | Juha Kokkonen

Vaikka monet eivät pidä multimediaviestejä merkittävänä ominaisuutena matkapuhelimessa, on Applen iPhone saanut risuja muiden muassa myös tämän taidon puuttumisesta. Koska Applella itsellään ei tunnu olevan kiinnostusta MMS-viestituen lisäämiseen iPhoneen, on ulkopuolisten osapuolien ollut pakko ryhtyä toimiin. Toissapäivänä TeliaSoneran huhuttiin valmistelevan omaa MMS-ohjelmaansa iPhonelle ja sen julkaisun uumoiltiin tulevan ajankohtaiseksi parin kuukauden sisällä. Tänään Engadget arveli uutisessaan TeliaSoneran MMS-sovelluksen olevan Mobispinen tekemä. Ruotsalainen Mobispine julkisti eilen oman MMS-sovelluksensa iPhonelle ja mainitsi sitä levitettävän App Storen kautta sekä mobiilioperaattoreille brändättynä. Suomessa Soneralta iPhonensa hankkineet voivatkin hyvin suurella todennäköisyydellä odottaa saavansa MMS-tuen puhelimeensa lähiaikona.

Engadget, MMS-capabilities coming soon to a Swedish iPhone?

Engadget, Mobispine’s iPhone MMS application… for the entire universe?

Keskustelu

Hups, jäi mainitsematta että sehän on vaan ”cool” dissata Applen tuotteita ja ennen kaikkea niin ettei asiasta välttämättä mitään tiedä. Jos tuotteessa on omppulogo niin se on automaattisesti kallis ja paska. Minäkin haluan olla cool. iPhone on paska, Macit on paskoja ja se käyttis vasta paska onkin. Mitäköhän paskaa se paskafirma seuraavaksi julkaisee? Jotain todella paskaa?

Siksihän sinä, TunTuri, olet varmaankin valinnut sellaisen luurin jossa se ominaisuus on valmiina. Miksi kukaan ostaisi itselleen puhelinta jossa ei ole niitä ominaisuuksia joita itse tarvitsee? Itse en ostanut iPhonea juuri siitä syystä että ominaisuudet eivät riitä. Siitä huolimatta, iPhonellekin on käyttäjäkuntansa, uskokaa tai älkää. Ja on siinä luurissa varmasti hyvätkin puolensa puhumattakaan siitä että muut luurit olisivat jotenkin täydellisiä.

Humm.. ite lähettelen multimediaviestejä semmoset tusinan verran kuukaudessa.. Ärsyttäis suunnattomasti, jos tuota mahdollisuutta ei olis luurissa.

[[email protected]_5]
Minäkään en ole lähettänyt multi media viestejä kuin ehkä pari kappaletta, mutta sitäkin vähemmän olen kirjoittanut yhdys sanoja oikein yhdessä postauksessa
[/]
…Ja asiaan:
#2 osui asian ytimeen.

Ihan turhia koko MMS-viestit. En muista lähettäneeni niitä ku korkeintaan 5kpl koko kännykän käyttö historiani aikana ja nekin lähinnä testi mielessä.

Tottahan se on, mitä enemmän ihmiset käyttää sähköpostia/meseä yms. niin se on suoraan pois tekstiviesteistä/mms-viesteistä jotka tuottaa rahaa. Lähetäppä muutama mms-viesti ja vertaa hintaa esim. kiinteähintaiseen dataliittymään.

Puhumattakaan siitä, että eivät voi enää markkinoida 1000kpl tekstareita ilmaiseksi yms. koska niitä ei käytetä. Itsekkin lähettelen useimmat viestit jo fring:n kautta kavereiden icq/mese/skype, joilla useilla on myös se jo luurissa. Tekstarit nyt ei kuole vielä vähään aikaan, mutta mms on jo hyvää vauhtia menossa kuoppaan.

Kansa vaatii dataliittymien hintoja pieniksi ja kun se alenee menettää operaattorit muitakin tienestejä. Saas nähdä mikä hinnoittelu tuohon tulee :)

Onhan iPhoneen ollut kauan MMS viestinlähetysohjelm(i)a.

Muropaketin uusimmat