Tietoja Intelin Bay Trail-T -Atom-alustasta

19.11.2012 18:07 | Ville Suvanto

Mobile Geeks -sivusto on julkaissut diakuvia, joista selviää tietoja Intelin tulevasta Bay Trail-T -koodinimellisestä Atom-alustasta. Vuonna 2014 julkaistava alusta on kohdistettu kilpailemaan ARM-arkkitehtuurillisia ratkaisuja vastaan ja samalla se on ensimmäinen Intelin alusta, joka hyötyy 22 nanometrin valmistusprosessista.

Bay Trail-T:n lippulaiva on Valleyview-järjestelmäpiiri, jossa on käytössä neljä maksimissaan 2,1 GHz:n kellotaajuudella toimivaa Silvermont-prosessoriydintä, kaksikanavainen LPDDR3-muistiohjain, päivitetty videodekooderi ja uusi DirectX 11 -rajapintaa tukeva grafiikkaohjain. Prosessoriytimien mainostetaan tarjoavan 60 prosenttia enemmän suorituskykyä Clover Trail -piireihin verrattuna ja grafiikkaohjaimen olevan peräti kolminkertaisesti suorituskykyisempi.

Vertailuna käytetyn taulutietokoneen mainostetaan kykenevän yli 11 tunnin videotoistoon, 20 päivän akunkestoon virransäästötilassa ja laitteiden olevan varustettu 32-bittisellä Windows 8 -käyttöjärjestelmällä.

Mobile Geeks, Leaked Intel Atom Tablet Roadmap – Bay Trail-T & Valley View-T Detailed

Keskustelu

Tässä uutisessa ei mainita asiasta mitään, mutta ilmeisesti bay trail on ensimmäinen out of order arkkitehtuurilla varustettu atom alusta, joten ei ihme, jos suorituskyky on merkittävästi parempi. Sen takia sitä on aika vaikea verrata vanhempiin atomeihin, joita taas on ollut lähes mahdoton verrata työpöytäprossuihin.

@3

Sitäpaitsi ensimmäisen sukupolven Atomit tuntuivat olevan paljon hitaampia kuin Athlon/Pentium III 1GHz prossut, vertailin noita netistä löytyviin Atom tuloksiin.

@3

Kyllä tuntuu tuo kakkoskoneen Sempron 3000+ (S754) antavan 6-0 turpaan tolle muijan miniläppärissä oleilevalle 1.66GHz Atomille (N455).

@1. Pelkään pahoin, että suorituskyky ei ole Core2 suorittimien tasolla ellei core2 suorittimeksi lasketa core 2 duo t5200 suoritinta
Kts: http://ark.intel.com/products/27252

Meinaan notta noiden ensimmäisen sukupolven atomien suorituskyky oli yhden säikeen ohjelmissa S754 kantaisen sempron 3000 mallin tasoa.

[email protected] nykyinen clover trail on suurinpiirtein yhtä tehokas kuin pöytämallinen pentium 4 3 ghz. voi olla että toi bay trail on alhaisimpien core2duo prossujen tasolla.

grafiikkakykyä olisi hyvä saada lisää, mutta kai se clover trailkin riittää peruskäytössä.

eipä ole pahemmin ole videoita youtubessa z2760 prossusta, mutta tehoilta on n2600 ja n2800 atomin välissä. myös graffoissa.

Clover Trail pystyy näköjään vain HDMI 1.3a @ 1080p videoon, kun taas tuo Bay Trail pystyy HDMI 1.4 @ 2560×1600

Paljonkohan on tehonkulutus noissa? Entä nopeus, jotain Core2Duo tasoa?

Muropaketin uusimmat