Uusimmat

Loppusanat

23.11.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Loppusanat

Testin asetelma oli todella mielenkiintoinen. Vastakkain olivat Abitin ensimmäinen SFF-kokoonpano ja Shuttlelta puolestaan varmaan 20. malli. Molemmista tuotteista löytyi omat hyvät ja huonot puolensa, eikä varsinaista voittajaa pysty selvästi nostamaan esiin.

Abitin DigiDice on hieman suurempi ja samalla myös miellyttävämpi asentaa. Toisaalta muutamat ongelmat, kuten näytönohjaimen asentamisen hankaluus sekä Serial ATA -kaapeleiden ja asennusruuvien puuttuminen jäivät hieman kaivelemaan. Ylikellotusominaisuuksia on DigiDicen yhteydessä hehkutettu ehkä hieman turhaan, koska näin pienessä tilassa lämpö muodostuu jo vakiokellotaajuuksillakin ongelmaksi. Henkilökohtaisesti haluaisin nähdä tavallisten emolevyjen yhteydessä esimerkiksi 5,25″-paikkaan asennettavan nupin, jota säätämällä prosessorin väylätaajuutta voidaan korottaa (TurboPLL). LCD-näyttö oli todella mukava lisä ja siinä pyörivä kello jopa hyödyllinen ominaisuus. Myös kantolaukku ja kaukosäädin olivat iloisia yllätyksiä.

SB65G2 jatkaa puolestaan samaa linjaa, mitä on aikaisemminkin totuttu näkemään Shuttlen SFF-kokoonpanoilta. Iloisin yllätys oli musta ulkoasu ja mukana toimitettu 802.11b WLAN -moduuli. Lisäksi prosessorin jäähdytystä on parannettu asentamalla jäähdytyssiilin kuparinen pohja. Oheisvarustelu oli varsin niukka, mutta tarvittavat kaapelit ja ruuvit olivat sentään mukana.

Abit DigiDice maksaa tällä hetkellä Suomessa hieman yli 300 euroa. Shuttlen SFF-kokoonpanoja tuo maahan Dacco Corporation ja hintaa SB65G2:lla on myös hieman yli 300 euroa.


 

Abit DigiDice:

+ LCD-näyttö & ”nuppi”
+ Tilava
+ Kantolaukku
+ Kaukosäädin

– Äänekäs
– Ei Serial ATA -kaapelia
– Ei asennusruuveja kiintolevyille / CD-asemille
– Muutamia asennusvaikeuksia

Abit DigiDice -tuotesivu

Shuttle SB65G2:+ WLAN-moduuli
+ Jäähdytysratkaisu ja kiinnitys
+ Musta ulkoasu ..- … ”Vaatii” mustan CD-aseman
– Äänekäs
– Ahdas

Shuttle SB65G2 -tuotesivu

Sampsa Kurri 23. marraskuuta 2003 (sampsa.kurri@https://muropaketti.com)

Sisältö

  1. Abit DigiDice & Shuttle SB65G2
  2. DigiDicen LCD-näyttö, nuppi ja BIOS-ominaisuudet
  3. Shuttle SB65G2
  4. WLAN-yhteys kokoonpanoihin sekä lämpötila- ja meluvertailua
  5. Testitulokset
  6. Loppusanat