Uusimmat

Logitech Wireless Touch Keyboard K400

13.09.2012 15:08 Muropaketin toimitus

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 on pakattu brändille tyypillistä vihreä-valkoista värimaailmaa noudattavaan pahvipakkaukseen. Kantta koristaa suuri värillinen tuotekuva ja taustapuolelle on printattu eri kielillä tietoa tärkeimmistä ominaisuuksista – myös suomeksi. Suomessa K400:n saatavuus on hyvä ja sen suositushinta on 39 euroa. Halvimmillaan sitä on saatavilla 33-35 euroon.

Pakkauksen sisältä kuoriutuu näppäimistön lisäksi kaksi AAA-kokoista paristoa, ohje-, takuu- ja mainoslappuset, langaton USB-vastanotin sekä jatkopala vastaanottimelle.

Logitech käyttää K400:n kaverina pienikokoista USB-liitäntäistä Unifying-vastaanotinta, joka on yhteensopiva lukuisien Logitech-tuotteiden kanssa. Unifying-tekniikka mahdollistaa parhaimmillaan viiden erillisen laitteen liittämisen samaan vastaanottimeen. Langattomassa yhteydessä käytetään 2,4 GHz radiotekniikkaa ja 128 bittistä AES-salausta. Kantomatkaksi kerrotaan jopa 10 metriä. Pienikokoisen vastaanottimen ohessa toimitetaan jatkopalaa, jolla lähettimen saa ulommas esimerkiksi kotelon takapaneelista.

Logitech K400 on vertailukolmikon suurikokoisin näppäimistö 355 x 140 x 12-20 mm ulkomitoilla. Sen muotoilu on pyöreälinjaista ja melko yksinkertaista. Rakenne on kokonaan mattapintaista muovia – etupuoli mustaa ja taustapuoli valkoista. Vaikka rakenne ei sinällään tunnu erityisen helposti rikkoontuvalta, on näppäimistön runko melko vempula. Kulmista väännellessä näppäimistö taipuu melko reilunpuoleisesti. K400:n ilmoitetaan olevan yhteensopiva Windows XP, Vista ja 7 -käyttöjärjestelmien kanssa. Logitech lupaa tuotteelleen kolmen vuoden takuun.

Näppäinasettelu on skandinaavinen ja layout on varsin perinteinen, lukuun ottamatta oikeaa reunaa, jossa askelpalauttimen, enterin ja shiftin kokoa on kavennettu ja alakulmaan on tehty tilaa nuolinäppäimille poistamalla toinen Windows-näppäin. Kaventaminen tuntuu hieman turhalta, sillä muutamasta lisämillistä leveydessä ei olisi ollut mitään käytännön haittaa. Näppäimistöosan oikealle puolelle on sijoitettu kosketuslevyhiiri ja yläpuolelle pikanäppäimiä.

Oikeassa reunassa sijaitseva kosketuslevyhiiri on kooltaan 3,5 tuumaa (76 x 48 mm) ja pari milliä muuta pintaa alempana. Yläkulmistaan pyöristetyn kosketuslevyn pinnassa on harmaista viivoista koostuvaa koristekuviointia, jonka tyylikkyydestä voi olla montaa mieltä. Kosketuslevyn alapuolelle on sijoitettu kookkaat hiiripainikkeet, joista vasemmanpuoleinen on hieman oikeanpuoleista leveämpi.

Painikkeiden liikerata on melko lyhyt, mutta tuntuma etäinen ja tahmeahko. Näppäinten ääni on melko hiljainen – pehmeä naksahdus painaessa ja nostaessa. Painamiseen tarvittava voima riippuu painamiskohdasta – yläreunasta painaessa liike on terävämpi ja raskaampi – alareunasta painaessa liike on pidempi ja löysempi. Painikkeita ei onneksi ole pakko käyttää, sillä klikkaaminen onnistuu myös kosketuslevyä napauttamalla.

Näppäinhatut ovat matalaprofiilisia ja hyvin miedosti koveraksi muotoiltuja. Näppäimet ovat lähes kiinni toisissaan, mutta niiden reunoille on muotoiltu pieni porras, joka luo illuusion suuremmasta näppäinvälistä. Näppäimissä käytetään kumikuvullista kalvokytkintekniikkaa, joten painallus on hiljainen, mutta tuntumaltaan hieman pehmeämpi ja epämääräisempi saksimekanismillisiin näppäimiin verrattuna. Näppäinten merkinnät on toteutettu printtaamalla ja niissä on käytetty myös sinistä, punaista ja vihreää väriä.

Näppäimistön vasemmassa yläreunassa on rivi pienempiä painikkeita, joilla voi säätää äänenvoimakkuutta sekä palata kotisivulle. Vasemmassa yläkulmassa sijaitseva pyöreä pikkupainike toimii hiiren vasempana painikkeena. Multimedian hallintanäppäimiä, kuten play ja pause, ei K400:stä löydy jostain syystä edes F-näppäinten takaa Fn-näppäimen kautta toteutettuna.

K400:n pitkä takasivu on tasainen, joten näppäimistön voi halutessaan nostaa säilytykseen pystyasentoon. Toisessa reunassa Logitechin logon takana sijaitsee pieni virtakytkin, josta näppäimistön saa pois päältä. Kytkimen tausta on värikoodattu ja se näyttää vihreää tai punaista asennon mukaan.

Taustapuolelta K400 on kauttaaltaan valkoista muovia. Takaosassa on korotettu kaistale, jonka keskellä on paristokotelon luukku. Keskellä pohjaa on pieni tyyppitarra, jossa oleva oranssi logo kertoo K400:n olevan Unifying-yhteensopiva. Pohjan joka kulmassa on kumitassut, jotka estävät tehokkaasti näppäimistön liukumisen kovalla tasolla.

Paristokotelon kansi avautuu taakse liu’uttamalla ja alta paljastuu paikat kahdelle AAA-paristolle. Lisäksi paristojen vieressä on pieni syvennys, jossa on mahdollista säilyttää USB-vastaanotinta. Logitech lupaa K400:lle yksillä paristoilla jopa vuoden toiminta-aikaa.

Logitech K400:n käyttö sylissä on vertailukolmikon helpointa näppäimistön ulkomittojen ansiosta. Kosketuslevyn tuntuma on kohtalainen, vaikkakin kursori saisi liikkua vielä hieman terävämmin ja nopeammin. Hiiren painikkeita tulee harvemmin käytettyä, sillä kosketuslevyn napauttaminen on mukavampaa. Hiirtä voi myös käyttää näppäimistöä molemmista reunoista kannatellen niin, että vasemman käden peukalo operoi yläkulman klikkauspainiketta ja oikean käden peukalo liikkuu kosketuslevyllä. Kymmensormijärjestelmän käytössä ei ole ongelmia, sillä näppäimistö on vertailun suurin ja näppäimet sijaitsevat oikeilla paikoillaan. Pieni huomautus tulee kuitenkin enteristä, joka on hieman turhan kapea. Langattoman yhteyden kanssa ei esiintynyt ongelmia testiympäristössä 42 tuumaiselle televisiolle tyypillisiltä käyttöetäisyyksiltä.

Sisältö

  1. Alle 50 euron HTPC-näppäimistöt testissä
  2. Deltaco TB-109E
  3. Logitech Wireless Touch Keyboard K400
  4. Rapoo E2700
  5. Yhteenveto