UUSIMMAT

AMD Radeon HD 7990 (Malta)

26.04.2013 12:54 | | 50

AMD sai vihdoin julkaistua markkinoille kahden grafiikkapiirin Radeon HD 7990 -näytönohjaimensa. Julkaisua on odotettu pitkään, sillä esimerkiksi Powercolor julkaisi jo viime vuoden elokuussa itse suunnittelemansa Devil 13 HD7990 -näytönohjaimen, joka on varustettu kolmen korttipaikan korkuisella jäähdytysratkaisulla ja kolmella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Myös Asus esitteli omien insinööriensä taidonnäytteen tammikuussa, kun se julkaisi nestejäähdytetyn ARES II -näytönohjaimen, joka testattiin helmikuussa myös Muropaketissa.

AMD:n Radeon HD 7990 -näytönohjain on koodinimeltään Malta ja siinä käytettävät Tahiti XT -grafiikkapiirit on käsinpoimittu tuotantolinjalta. AMD on kiinnittänyt erityistä huomiota jäähdytysratkaisun suunnitteluun ja saanut pidettyä sen kahden korttipaikan korkuisena ja 8-pinnisiä PCI Express -lisävirtaliittimiä on vain kaksi kappaletta. Radeon HD 7990:n suositushinta Yhdysvalloissa on 999 dollaria ja hintansa puolesta se kilpailee NVIDIAn GeForce GTX Titan- ja GeForce GTX 690 -näytönohjaimien kanssa.

AMD:n piti alun perin julkaista kahden grafiikkapiirin New Zealand -koodinimellinen huippunäytönohjain jo vuoden 2012 alussa, mutta aikataulusta myöhästyttiin lopulta reilulla vuodella. Yrityksellä riitti Radeon HD 7990:n kanssa ongelmia laajalla rintamalla. Suurimmat ovat olleet korkea lämmöntuotto, tehonkulutus ja ongelmat ruutujen epätasaisissa renderöintiajoissa kahden Radeon HD 7000 -sarjan grafiikkapiirin konfiguraatioissa, jotka ovat näkyneet käyttäjille pelien nykimisenä.

Radeon HD 7990:n avainominaisuudet ovat kaksi 950 MHz:n kellotaajuudella toimivaa Tahiti XT -grafiikkapiiriä, joiden Boost-kellotaajuudeksi on ilmoitettu lämpötilan ja tehonkulutuksen sallimissa rajoissa 1 GHz. Kahden grafiikkapiirin myötä käytössä on yhteensä 4096 stream-prosessoria, 256 tekstuuriyksikköä ja näytönohjain kykenee suorittamaan 64 rasterioperaatiota kellojaksossa. Molemmilla grafiikkapiireillä on 384-bittisen muistiväylän jatkeena kolme gigatavua 1,5 GHz:n kellotaajuudella toimivaa GDDR5-muistia. Radeon HD 7990:n TDP- eli Thermal Design Power -arvo on 375 wattia.

AMD on panostanut viimeisen vuoden aikana aggressiivisesti Gaming Evolved -pelikehitysohjelmaansa, minkä ansiosta se on onnistunut haalimaan lähes kaikki julkaistut hittipelit tarjolle näytönohjaimiensa kylkiäisiksi houkuttelemaan ostajia. AMD onkin paketoinut Radeon HD 7990:n mukaan jopa kahdeksan peliä, jotka ovat Crysis 3, Far Cry 3, Tomb Raider, Bioshock Infinite, Hitman Absolution, Sleeping Dogs, Deus Ex: Human Revolution ja toukokuussa julkaistava Far Cry 3: Blood Dragon.

Tutustumme tässä artikkelissa Radeon HD 7990 -näytönohjaimen ominaisuuksiin, ajamme suorituskykymittaukset 2560×1440- ja 5760×1080-resoluutiolla sekä tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset, joissa vertailukohtina ovat GeForce GTX 690 ja GeForce GTX Titan. Mukana ovat myös ruutujen renderöintiaikojen tarkastelua ja ylikellotustestit.

Sisältö

  1. AMD Radeon HD 7990 (Malta)
  2. Näytönohjaimen esittely
  3. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset 2560x1440-resoluutiolla
  4. Suorituskykymittaukset 5760x1080-resoluutiolla
  5. Ruutujen renderöintiaikojen mittaus Frapsilla
  6. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  7. Ylikellotustestit
  8. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Ei taida olla mitään syytä ostaa tätä 690 sijaan kun sama hinta ja isompi tehonkulutus sekä frametime ongelmat eikä amd taida tukea lightboostiakaan! Hyvin kyllä huomaa myös että 1440p resolla GTX690 näyttäisi olevan paljon parempi ostos kuin titan, monessa pelissä fps juuri siellä 60 kipurajan alla titanilla kun 690 porskuttaa reilusti sen yli eikä frametimeissa paljon eroa.

Artikkeliin olisi voitu pistää vertailun vuoksi myös Titanin ja GTX 690:n ylikellotustulokset

Kiitos loistavasta revikasta! Enemmän järkeä taitaisi olla ostaessaan 2 7970:llaa ja siitä lunastaa itselle 16 peliä joista vielä osan myydä pois huokeaan hintaan. Jos arviolta peleistä saa sen 100e kaikista niin sijoitus on jo siinä mielessä kannattava, että itselle saa 8 peliä ja näytönohjaimet halpenee sen 50e kpl. Mutta kyllä tehonkulutuksen puolesta jo itse käännyn 690:n puolelle ja hiljaisuus yllätti totaalisesti, että 2:lla grafiikkapiirillä ja yhdellä tuulettimella jäähytysteho samaa luokkaa ja myös melutaso pysyy kohtuullisen alhaisena.

Päivitys vielä, että muropaketin hintaseurannan mukaan Club3D malli maksaa sen 1129e jimmsillä. http://hintavertailu.muropaketti.com/164598/club3d-radeon-hd-7990-dual-gpu

3: Ei 7970:n mukana saa 8 peliä. 700e hintalapulla tämä olisi saattanut kiinnostaa, ja mielummin kunnon 3 korttipaikan jäähyllä.

kyllähän tämä taitaa gpgpu laskentaan sopia paremmin kuin nvidiat. olis ollut kiva nähdä jotain tuloksia siihen liittyen.

ihan kiva että tulee pelejä noinkin paljon mukana, propsit siitä. itse ehkä kuitenkin valitsisin 2kpl 7970 korttia ennen tätä, mutta toisaalta ymmärrän kyllä jos joku haluaa crossfireen laittaa kaks 7990:iä, lienee parempi ratkaisu kuin 4×7970.

@5

Eikä aina emolevyyn saa kiinni kahta näytönohjainta jne. Onhan tuo hemmetin tykki kortti, varsinkin kolmella näytöllä kunhan AMD saa tuon frametime-ongelman fiksattua. Nvidian kortit on kyllä hienompia, vaikka ei niitä kyllä sen asennuksen jälkeen enää näe. ;)

Jahas, eli eri testien perusteella.
Keskimäärin vähäsen 690:ä nopeampi, mutta frametimen paha sahaaminen tiputtaa käytännön sulavuuden 690:n alapuolelle.

Ei juuri ylikellotella, AMD on pistänyt aika maksimikellot, mihin nuo kykenee kun on 2 piiriä samalla kortilla.

Piirit on ilmeisesti valkattu vähävuotovirtaisista yksilöistä, joten kortti on kalliimpi, kuin 2 erillistä korttia.

Tuottaa hyvin lämpöä!

Aika turha kapistus näin harrastelijoille.

Jos 7990 kiinnostaa niin menee ostamaan tuon powercolorin mallin ja saa paremman PCBn, paremmin kellottuvan kortin ja niin edelleen.

Ja taas paskaa AMD:lta…. alkaa tulla aika tutuks tuo asia jo että vain " Paskaa " saa AMD:lta >_> Onneks ei tarvii tyytyä vain yhteen vaihtoehtoon.

Nyt on helppo olla kiitollinen itselleen siitä, että päätyi Titaniin :)

Tässä näkee hyvin näyttiksen ylikellottelun hyödyt, framet laskee tai nousee jopa parilla. Turhaa hommaa.

@13 Eiköhän ensi kuussa gtx 780:n ostavat ole tyytyväisimpiä. Noin 5% vähempi suorituskykyä puolella titanin hinnasta.

En tiedä pitääkö yhtään paikkaansa mutta jotenkin sellainen fiilis että nuo frametime ongelmat johtuu siitä että fps lukemat eivät ole olleet haluttuja ja optimoinnissa on sitten otettu oikoreittejä että testitulokset saadaan hyviksi. Sitten jos joskus saavat single ja multigpu frametimet korjattua (tuskin kunnolla), en yhtään ihmettelisi jos keskimääräinen fps peleissä tulee laskemaan amd korteilla.

Mane-

Tässä näkee hyvin näyttiksen ylikellottelun hyödyt, framet laskee tai nousee jopa parilla. Turhaa hommaa.

Tässä kyseissä testissä kortin powerlimitit iski kellottaessa päälle ja kortti ei toiminut kunnolla ylikellotettuna eli eipäs yleistetä, normikorteista saa helposti sen 10-20% lisää pelitehoa ilmaiseksi ;)

Toms hw:n puolella olivat saaneet proto ajurit testiin ja ne korjaa frametimeja kohtuu paljon, mutta vielä senkin jälkeen on nvidiaa jälessä ja osan peleistä fps:ät tippuu vähän. Amd:n nykyiset kortit ovat näköjään kulutuksen ja lämmöntuoton osalta samoissa ongelmissa kuin nvidian 4xx sarja.

Ihmetyttää kovasti, miksei muron testeissä prossua ylikelloteta koskaan mahdollisen pullonkaulan poistamiseksi/minimoimiseksi?

Toisekseen, miksi kellottelut hoidettu CCC:llä, kun varmasti moni joka tällaisen ostaa, kellottaisi tätä esim. Afterburnerilla tai muulla vastaavalla?

250 eurolla ilmasia pelejä. Pelitkin halvemmalla jälleenmyynti arvolla. Bravo!

Näytä kaikki kommentit

Hieno ohjain, mutta samalla se kertoo missä vaikeuksissa Amd tällä hetkellä on.
Eli tehokasta piiriä eri saada aikaiseksi muuten kun keräämällä puolen vuoden aikana varasto näytönohjainta varten.
Vaikuttaa että tuotantoprosessi on todella äärajoilla laadun puolesta.

Pelien arvo tänä päivänä tosin 126,67€. (G2Play.net ja Farcry 3: Blood Dragon Greenmangamingista) Mukavempihan tuo tieten on kun vertaa nvidian Metro: Last Light peliin (39,99€).

Forgiven12

@13 Eiköhän ensi kuussa gtx 780:n ostavat ole tyytyväisimpiä. Noin 5% vähempi suorituskykyä puolella titanin hinnasta.

Ai se tulee jo ens kuussa. No perskuta.

Forgiven12

@13 Eiköhän ensi kuussa gtx 780:n ostavat ole tyytyväisimpiä. Noin 5% vähempi suorituskykyä puolella titanin hinnasta.

Veikkauksesi että 780 tulee häviämään vain 5% suorituskyvyssä ja on puolet halvempi kuin Titan voi mennä metsään varsinkin kun GTX 680 maksaa suomessa 460-500eur.
Toki nVidialla on varaa tarkistaa vanhan sarjan hintoja reilusti alaspäin

@16, 18: ne proto ajurit pohjautuu johonkin 13.2 versioon niin niissä ei ole mukana niitä viimeisimpien ajuriversioiden parannuksia, verrokkinahan oli 13.5 betat. Ja jos aattelee että frametimet saadaan kuntoon sillä että 'present' kutsuun laitetaan säätyvää viivettä joka tahdistaa perättäiset ruudut näkymään yhtä pitkään niin ei fps:n pitäisi mihinkään laskea koska saman työn se gpu tekee ja on tehnyt tähänkin saakka, nyt vaan molempia ruutuja näytetään yhtä pitkään eikä sillain että toinen näkyy 95% ajasta ja toinen sen 5%.
En näkisi mitään ongelmaa näissä kun saavat ne whql versioon asti säädettyä ja yhdistettyä näiden muiden ajuri-haarojen kanssa.

ja gpgpu puolella tämä kortti on ihan parasta, ja näistä vermeistähän se suurempi virrankulutuskin johtuu pääosin.
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7990-review-benchmark,3486-16.html

Voi vitun amd,kun piti mennä yrittään matkia nvidiaa ja laittaa tommonen ihan susipaska ''boosti'' joka sitten nostaa voltit taivaisiin ja hakkaa tdp-rajaa vasten. Itse en ees harkinu asentavani boost-biosia omaani,tdp-rajankin ohitin msi afterburnerilla,aivan turhaa paskaa sekin.

No nuo boostithan on IMO ylipäätään aivan helvetin turhia, miksei voida asettaa sitä boost clockia oletuskelloiksi, ilman tuollaista turhaa perseilyä? Tai no, kaipa tuosta markkinointiosasto hyötyy. Ihmettelin tota jo sillon ku S1366 i7:t tuli markkinoille.

Nvidian GPU boost 2.0(?) hyötyy paremmasta jäähdytyksestä, eli ei ihan jokaisessa kokoonpanossa toimi samanlailla, jonka takia sitä ei voi laittaa suoraan oletuskelloiksi?
Eli kiteytettynä, riippuen kokoonpanosta ja muista asioista, kortti käyttäytyy erilailla, eri kokoonpanoissa, saattaa olla näin myös AMD:n puolella, vaikkakin taitaa toimia powerlimitin mukaan.

Oliko muropaketin testikappaleessa "coil whine" -ominaisuutta havaittavissa? Arvostelussa ei mielestäni mainittu asiaa.

-> 30. Heti kakkossivun lopussa (Virransyötössä käytettyjen komponenttien laadussa olisi parantamisen varaa sillä 3D-rasituksessa oli selvästi kuultavissa kelojen korkeataajuista sirinää. Kokoonpanon tehonkulutus 3D-rasituksessa oli 426 wattia.)

Itseäni ketuttaa tämä nykyinen Boost-pelleily. Päivitin juuri hyvin palvelleesta 4870×2:sta Gigabyten 7950:seen ja ketuttaa, kun boostin "ansiosta" hertzit pomppii peleissä edestakaisin. Olisin paljon mieluummin ottanut kortin, jossa olisi ollut ne vakiokellot. Em. kortin revikka 2:ssa (joka itsellänikin on) on voltit lukittu boostissa järkyttävään 1.25v. Kotelossa ilmoitetaan normikellot, mutta todellisuus on toista. Mitä järkeä on "boostata", jos rajat lämäävät kortin alemmalle tasolle kesken pelien? Mieluummin olisin sitten itse vääntänyt noita voltteja sen mukaan, jos tekisi mieli kellotella… Tuota yksityiskohtaa lukuunottamatta olen kyllä pirun tyytyväinen korttiin. Jäähy on hiljainen ja tehokas, joka ilmeisesti onkin ainoa ero näillä korteilla…

7990 voisi olla hyvä kortti jos hinta 600-700e oikein hyväkin…toivoen ajureiden parantavan menoa joskus.

noi pelitkään tuskin tulee Pal dvd koteloissa joten noille en edes laske isoa arvoa (ei jälleen myynti oikeen onnistu)

7990 ongelmat:

Teho voisi olla parempi hintaansa nähden,
Keskeneräinen tuotos

"Far Cry 3 oli pelikelvoton Radeon HD 7990:llä "

vie hurjasti virtaa

Lähinnä tuota suorituskykyvertailua lukiessa mieleen tulee, että on tuo Titan aikamoinen menijä. Melkoinen monsterikortti olis kun noita laitettais kaks samalle piirilevylle (= suorituskyky, virrankulutus, melu ja hinta).

Mitähän kenttää on pelattu crysiksessä jos on minimi fps ollut 40fps tienoilla, itse 7950 CF setillä samoilla asetuksilla VSYNC päällä (SMAA) 60fps ollut koko pelin ajan, tosin on kyllä 1200/1500 kelloja ja prossu 2700K @ 4.8Ghz. Jarruttaa kahen näyttiksessä toi prossu varmaan (kannattaisi kellotettuna testata), itselläni rasitus ollut näyttiksillä 50-80%. Ensimmäinen kenttä tosin on hyvin buginen, siellä jotkut narut bugailee fysiikoissa. Mutta joo on kyllä aika kuuma kortti, itselläni kaksi 3-slotin DCII korttia ei yllä noihin lämpöihin.

Odotin kortin jäähyltä (ja kortilta muutenkin) kyllä PALJON enemmän. Liekkö sitten tehonkulutus vai mikä mutta on aika kumma että noinkin suuren epä-referenssijäähyn näköinen jäähy ei pärjää paljoa vanhaa 6990 -sirkkeliä paremmin.

Meinaan siis että jos kortin päälle olisi lyöty samankokoinen ja näköinen gigabyten windforce X3 tai asuksen directCU -jäähy, niin silloin joko lämpötilat tai äänentaso olisi ollut 20 yksikköä alhaisempi. ;)

AMD jatkaa siis äänekkäiden reffijäähyjen perinnettä, jonka luulin tämän jäähyn kohdalla rikkoutuvan.

Minua tässä hämää AMD:n turhat mokat. Miksi julkaista kortti ennen frametime fixejä kun kaikki arvostelijat niitä testaavat silmät tarkkoina? Eikö korttia testata lainkaan valmistajalla ennen vai eivätkö ennakoi kaikkea kommentteja täysin? (Kelojen sirinä, wtf?).

Plus sitten ilmeinen kellottamattomuus. Oma GTX690 kellottui yllättävän kivasti, en näe mitään syytä miksi hankkia HD7990 tämän sijaan. Paitsi ehkä pelien määrä.

Computeenhan tämä kortti olisi aika pirun kova, mutta tuntuu että AMD ei sitäkään puolta oikein handlaa vaikka kunnon skaba siinä Nvidian kanssa tekisi vain hyvää.

Tjaa… ilmeisesti emme lue samaa artikkelia, kun mielipiteet heittelevät näinkin vahvasti.
Griffin ehkä tiivisti homman parhaiten. 7990 on noista korteista pienellä erolla se nopein, mutta kellotusvaraa ei kummoisesti ole.
Luulen tosin, että ongelma ei ole kelloissa, vaan kokonaisvirrankulutuksessa, kuten artikkelissakin sanotaan. 7970 panosti laskentatehoon graffatehon kustannuksella ja sillä saatiin aikaa suhteessa iso virrankulutus. Ei siitä yhtälöstä saa virtapihiä tragsteria oikein millään. Se on sitten valintakysymys onko tuolle hulppealle laskentateholle käyttöä vai ei. Näin asiakkaan toivoisi, että sitä voisi hyödyntää vaikka sitten fysiikkamoottorin pyörittämiseen. Nyt välillä olo on, kuin osallistuisi rekalla usrheiluautokisaan. Tehoalöytyy kyllä ja yllättävää kyllä nopeuttakin, mutta ei ihan kaikki asiakkaat tarvitse tuollaista määrää vääntöä. Toisaalta AMD odotti Nvidian pistävän ylpäähän 580:n tapaisen laskentahirmun, jota ei sitten tullut ennen Titania. Oli varmaan tarkoitus tarjota jälleen edukkaampaa korttia jonkun verraan kevyemmillä spekseillä. Jos nyt vertaa 7970:aa Titaniin, niin tilanne olisi ollut juuri sellainen, jota AMD olisi toivonut. Titan huipputehokas, mutta kallis. 680 vain yllätti AMD:n ja muutkin aika tavalla. Hieno veto Nvidialta sen suhteen :-)

Kyllä tämä ihan hyvä kortti on, jos ei halua jostain syystä kahta 7970:llaa ottaa. Vie vähemmän virtaa kuin kaksi 7970:llaa binnauksen ansiosta ja on äänitarostaaan samaa luokkaa 690:n kanssa. Ei ole kotvaan aikaan ollut AMD kortti vakiona Nvidian kanssa samalla linjalla joten edistymistä sillä puolella.
Moni varmaan odottelee niitä uusia crosfire ajureita. Beetat vaikuttavat yllättävän hyviltä ennakkotestien perusteella, joten kyllä ne ottaa homman tosissaan siltä osin. Tuosta voisi varmaan sanoa, että tämä todistaa seuraavan asian: "Juornalismi toimii!"
Katsotaan mihin hinta oikeasti asettuu kun kortteja isosti alkaa saamaan markkinoille. Varmasti kalliimpi kuin kaksi 7970:llaa mutta voipi tippua lähemmäksi, jonka jälkeen tämä kyllä on taas kovasti kilpailukykyinen Nvidian vastaavia vastaan, varsinkin jos saavat kesän aikana edes jonkin sortin release versiot ulos uudistetuista ajureistaan. Sen jälkeen alkaa optimointivaihe, joten vuodenvaihteeseen mennessö ajuripäiviykset tulnevat tuomaan taas melkoisia hyppäyksiä eri versioiden välille, kunnes tilanne taas tasoittuu.

9700 Pro

No nuo boostithan on IMO ylipäätään aivan helvetin turhia, miksei voida asettaa sitä boost clockia oletuskelloiksi, ilman tuollaista turhaa perseilyä? Tai no, kaipa tuosta markkinointiosasto hyötyy. Ihmettelin tota jo sillon ku S1366 i7:t tuli markkinoille.

Ei ole ihan sama asia kun puhutaan GPU boostista vs CPU boost.

Tege

Ei ole ihan sama asia kun puhutaan GPU boostista vs CPU boost.

Joo ei, mutta turhia ominaisuuksia silti mielestäni molemmat, miksei vaan voi se boost-kello olla se vakiokello ilman turhia sahaamisia edestakaisin.

Mikähän poweri sopisi minimissään 7990 lle ?
XFX 750W XXX Edition Semi Modular ATX-virtalähde, +80 Bronze sopisko toi ?

Kun usein näyttää teillä tuo muun laitteiston kokoonpano olevan kokolailla vastaava/sama, niin voisiko johonkin tiedostoon hiukan kerätä sellaista vertailua, jossa olisi mukana laitteita vaikka tuolta 1-3 vuodenkin takaa? Sitten vaan jos ei ole testattu jollakin pelillä, jätettäisiin se GPU pois. Tyhmä idea? Voisihan siihen kirjoittaakin että "ei täysin vertailukelpoinen", jos vaikka SSD tai emolevy on ollut eri.

@39
No johan tuli tekstiä kaverilta, jos se noin koville ottaa..

@37 Vedä happea välillä ja etsi itsellesi nainen ;)

ttaure

Kun usein näyttää teillä tuo muun laitteiston kokoonpano olevan kokolailla vastaava/sama, niin voisiko johonkin tiedostoon hiukan kerätä sellaista vertailua, jossa olisi mukana laitteita vaikka tuolta 1-3 vuodenkin takaa? Sitten vaan jos ei ole testattu jollakin pelillä, jätettäisiin se GPU pois. Tyhmä idea? Voisihan siihen kirjoittaakin että "ei täysin vertailukelpoinen", jos vaikka SSD tai emolevy on ollut eri.

Ajurit päivittyy tiuhaan tahtiin, uusia pelejä ilmestyy ja pelit päivittyy..

Muropaketin artikkeleissa lähtökohtaisesti tuoreet testit eli ne on aina ajettu uusimmilla ajureilla ja peli päivitettynä. Monilla ulkomaalaisilla saiteilla esim. Guru3D, techPowerUp! jne copy&pastetetaan kuukausien tai yli vuodenkin vanhat tulokset taulukoihin..

Sampsa Kurri

Ajurit päivittyy tiuhaan tahtiin, uusia pelejä ilmestyy ja pelit päivittyy..

Muropaketin artikkeleissa lähtökohtaisesti tuoreet testit eli ne on aina ajettu uusimmilla ajureilla ja peli päivitettynä. Monilla ulkomaalaisilla saiteilla esim. Guru3D, techPowerUp! jne copy&pastetetaan kuukausien tai yli vuodenkin vanhat tulokset taulukoihin..

TPUlla ajetaan uudet testit joka kortilla aina kun ajurit ja/tai pelivalikoimaa vaihdetaan (eli varmaankin se 3-5 kertaa vuodessa). Tämän vuoksi sitten tietenkin tulee näitä revikoita joissa juuri testattavalla kortilla (ja mahdollisesti parilla muulla lähiaikoina julkaistulla kortilla) on eri ajurit kuin suurimmalla osalla kortteja.

Pystyykös tässä disabloimaan toisen GPU:n ajureista, jotta noita ongelmallisimpia pelejä (FC3) pystyisi pelaamaan edes auttavasti?

WanhaPatu

Pystyykös tässä disabloimaan toisen GPU:n ajureista, jotta noita ongelmallisimpia pelejä (FC3) pystyisi pelaamaan edes auttavasti?

Ei ainakaan mitään suoraa vaihtoehtoa ole, ehkä noita peliprofiileita muokkaamalla tämä onnistuu.

Nytönohjaimen tehonkulutus nousi ylikellotettuna todennäköisesti niin korkeaksi, että Power control setting -asetuksen +20 % lisäys ylittyi jatkuvasti. Tämän seurauksena toinen grafiikkapiiri toimi 3D-rasituksessa suurimman osan ajasta 950 MHz:n kellotaajuudella ja käväisi vain satunnaisesti 1100 MHz:ssä.

NYTÖNOHJAIMEN^^^^

gtx 780 menee ostoon (sitten kun se ilmestyy)
ihan ok kortti tuo HD 7990, mutta tehonkulutus kyllä vähän arveluttaa. Varmempaa laittaa 2X 7870 Crossfireen ja ostaa sitten erikseen ne seitsemän peliä. Ihan OK julkaisu, paitsi kyllä GTX 790 ja GTX TiTAN ULTRA menevät ohi tehoissa.

Muropaketin uusimmat