UUSIMMAT

AMD Radeon R7 260X & R9 270

11.02.2014 21:26 | | 23

AMD uudisti viime vuoden lopulla näytönohjainmallistonsa julkaisemalla joukon Radeon R7- ja R9-sarjan näytönohjaimia. Suurin osa on uudelleennimettyjä Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjaimia ja suorituskykyisimmät mallit perustuvat täysin uuteen Hawaii-grafiikkapiiriin. Testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan Radeon R9 270X-, 280X, 290- ja 290X-mallit, mutta nyt vuorossa on katsaus edullisempiin alle 200 euron Radeon R7 260X- ja Radeon R9 270-malleihin.

Näytönohjaimia testeissä edustavat MSI:n omaan piirilevysuunnitteluun ja jäähdytysratkaisuun perustuva Radeon R9 270 Gaming 2G -malli ja AMD:n referenssisuunnitteluun perustuva Radeon R7 260X. Vertailukohdaksi testeihin otettiin mukaan Muropaketissa aiemmin testatusta Radeon R9 270X:stä XFX:n Double Dissipation Black Edition -malli.

 • XFX Radeon R9 270X Double Dissipation Black Edition: alkaen 206 euroa
 • MSI Radeon R9 270 Gaming 2G: alkaen 180 euroa
 • AMD Radeon R7 260X: alkaen 124 euroa

Hintatiedot: Muropaketin Hintavertailu (10.2.2014)

Tutustumme tässä artikkelissa pikaisesti näytönohjaimien ominaisuuksiin ja testaamme suorituskykyä 1920×1080-resoluutiolla. Lisäksi mukana on tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Sisältö

 1. AMD Radeon R7 260X & R9 270
 2. AMD Radeon R7 260X
 3. MSI Radeon R9 270 Gaming 2G
 4. XFX Radeon R9 270X Double Dissipation Black Edition
 5. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset 1920x1080-resoluutiolla
 6. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
 7. Ylikellotustestit
 8. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Vaikuttais olevan hyvää vastinetta rahalle vaikka koottaessa ~600€ pelikonetta, kunnollisella jäähyllä olevaan malliin vielä kellotuksella vähän lisää. Saako noita crossfire tilaan Kaveri apun kanssa? Jos alkais rakentelemaan pelikelpoista mediakonetta olohuoneeseen:think:

Korkein dual graphics kortti taitaa olla R7 250, joten ei saa CrossFireen APU:n kanssa ellei pelikehittäjä tee jotain asynkronista ratkaisua Mantlen kautta peliin.

"MSI Radeon R9 270 Gaming 2G on varustettu erittäin hiljaisella ja tehokkaalla Twin Frozr IV -jäähdytysratkaisulla .."

Samaan johtopäätökseen tulin kys. jäähystä GTX:ään asennettuna. Mainio jäähy.

Ajoimme artikkeliin suorituskykymittaukset 1920×1020-resoluutiolla ja mukana on tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Mikäs vamma-resoluutio tämä on, vai onko typo?

Toivottavasti jatkossakin näemme Arma3:n näissä gpu (ja cpu) testeissä mukana. Vaikka Arma3:n suorituskyky muuttuukin patchista, skenaariosta, näköetäisyydestä ja tiesmistä johtuen välillä todellakin paljon niin silti kiinnostaa suhteellinen suorituskyky eri komponenttien välillä ko. pelissä.

260x hinta varmaan laskee gtx750ti myötä.
ihmeellistä noi 260x nykimiset, tapahtuukohan kaikilla ajureilla?
mulla ei meinaan nypi kuva yhtään 260x, mutta ei ole uusimpia ajureitakaan.

Miksi tähän testiin ei voi sisällyttää esim. nVidian näytönohjaimia tai AMD:n tehokkaampia, jotta näkisi näiden mallien tehoerot muihin?

Jos vertaa vastaavanlaisia testejä muihin hardissivustoihin, siellä on aina eri malleja antamassa sitä vertailukohtaa.

Toivottavasti näitä vertailukohteita tulisi edes sitten jatkossa?

Joo, vertailukohdat olis kivoja. Muuten kiitos kaunis testistä, tulinkin juuri katsomaan 260X tehoja ja hintoja, jos sellaisen hankkisi ja vaihtaisi myöhemmin 280X malliin, kunhan hinta laskee satasen verran. On meinaan 300 euroa melko suolaista eikä saa edes True Audiota.

kloever

Miksi tähän testiin ei voi sisällyttää esim. nVidian näytönohjaimia tai AMD:n tehokkaampia, jotta näkisi näiden mallien tehoerot muihin?

Jos vertaa vastaavanlaisia testejä muihin hardissivustoihin, siellä on aina eri malleja antamassa sitä vertailukohtaa.

Toivottavasti näitä vertailukohteita tulisi edes sitten jatkossa?

Ainakin 280x -artikkelissa kokoonpano näyttäisi olevan eriävä tähän verrattuna AMD Radeon R9 280X & 270X ? Muropaketti. Joka tarkottais sitä, että samat testit ajettas uudelleen muuten samalla kokoonpanolla, mutta näytönohjainta vaihtaen.

Tosin kyllä tuosta em. linkistä vähän osviittaa saa eroista. Vastaava varmaan löytyy myös nvidian korteista.

Jorsepower

Vaikuttais olevan hyvää vastinetta rahalle vaikka koottaessa ~600€ pelikonetta, kunnollisella jäähyllä olevaan malliin vielä kellotuksella vähän lisää.

Juuh, R9 270x toimii erittäin hyvin fx-6300:n kanssa. Kohtuu hintaan saa tehokkaan pelikoneen esim. BF4:sen pelailuun.

Hienoa että nuo frametime graaffit on saatu nyt mukaan.

Ilmeisesti myös samalla on myös palattu vanhaan käytäntöön minimi-FPS:n määritelmässä, kun se ei Mantle-testin tavoin ole enää pisimmästä frametimesta laskettu vaan on "hihavakiolla otettu keskiarvo" ja "muutettu testituloksia" niinkuin kuuluukin. Saisiko tiedon tuosta Mantlen poikkeavasta mittaustavasta vielä siihenkin Mantle-testiinkin päivitettyä?

Olisi kiva jos tässäkin olisi ollut mukana jotain "vastaavan" luokan kortteja kilpailijalta graaffeina.

270x tulos jopa yllärri. Hyvin näemmä jaksaa tuon budjettiluokan kortti kyseisessä pelissä. Onnistuuko 270x:llä myös mantlen käyttäminen?

Mut hirveetä ääntä pitää 270x, kuka semmosta jaksaa? :O

Muuten asiallinen artikkeli, mutta vertailtavuus on kaiken A ja O. Eli pitäisi olla samalla viivalla testissä ainakin pari tuttua vanhaa korttia, joista tulee hyvä vertailupohja, johon nämä uudet kortit suhteutetaan. Nyt ei aivan täysin saa "otetta", että missä oikein mennään. Varmaan moni näyttiksen vaihtoa miettivä jää vähän ihmettelemään, että onko nämä uutukaiset nyt sitten nopeampia (tai kuinka paljon nopeampia) kuin se oma vanha kortti. Eli ei välttämättä tule juuri apuja ostospäätöksen tekoon.

Testiyksilöä vaivasi pienet ongelmat virransäästötilojen kanssa sekä satunnainen kaatuilu.

Jahas. Mulla oli suspend/sleep ongelmia jo ekan Radeonin kanssa, eivät ole näköjään vieläkään saaneet/vaivautuneet laittamaan virransäästötiloja toimimaan luotettavasti. Viimeisin radeoni oli HD3850 jonka kanssa suspendi ei yhdellä emolla toiminut, toisella toimi. GTX260 toimi molemmissa, samoin muut käyttämäni Nvidian kortit (GT7700 tjsp ja GTX570).

Moni ei varmaan edes tiedä miten näppärää koneen nukuttaminen on kun microsoft jostain syystä pitää sitä vammaista "away modea" päällä oletuksena vielä 8.1 windowsissakin.

Todellakin (vanhempia) vertailukortteja olisi voinut laittaa testin yhteyteen mutta hyvä testi jokatapauksessa.
Nyt sitten vain R9 270:stä (aito)single slot -versio kohtuu hiljaisella jäähyllä. Nopeus näyttäisi olevan 150 watin TDP:hen ja yhteen 6-pinniseen PCI Express -lisävirtaliittimeen nähden mallillaan.

Vertailukortteja pyritään ottamaan testeihin mukaan aina kun moisia on käytettävissä. Tässä tapauksessa kortit ovat kaikki hyvin pitkälti uudelleennimettyjä vanhoja malleja aavistuksen ylikellotettuna.

260X:ltä loppui puhti niin ei pystynyt käyttämään samoja Ultra grafiikka-asetuksia kuin R9 280X vertailussa.

Suorituskyky verrattuna vanhoihin malleihin on siis tässä tapauksessa aika helppo verrata:

R9 270X = aavistuksen ylikellotettu HD 7870 GHz Edition
R9 270 ~= HD 7870
R7 260X = aavistuksen ylikellotettu HD 7790

NVIDIA:n GTX 760 olisi sopinut kilpailijan verrokiksi hyvin, mutta sitä ei tähän artikkeliin mukaan saatu. GTX 750 -sarja vielä itseään odotuttaa.

Jonkinlaista käsitystä GTX 760 suhteessa AMD:n tuotevalikoimaan saa, kun lukee muita Muropaketin näytönohjaintestejä, joissa GTX 760 on mukana.

Sitten oli kysytty:

Kyllä, mantlen pitäisi toimia 270x:llä.

jpjantti

Sitten oli kysytty:

Kyllä, mantlen pitäisi toimia 270x:llä.

Ei vain pitäisi, vaan toimii, kuten kaikilla muillakin GCN-näytönohjaimilla

Näytä kaikki kommentit

Olisko mahdollista saada kolmen näytön tuloksia… toi normi testi on aika turhaa, kun näyttikset heittää yli 30fps… mitä silmä ei oikeesti havaitse

Oksa65

Olisko mahdollista saada kolmen näytön tuloksia… toi normi testi on aika turhaa, kun näyttikset heittää yli 30fps… mitä silmä ei oikeesti havaitse

Voisi jo todeta että muualle siitä trollaamaan. Ehkä konsoleilla tuollainen menee juuri ja juuri kun ohjauskin on jähmeetä paskaa.

Oksa65

Olisko mahdollista saada kolmen näytön tuloksia… toi normi testi on aika turhaa, kun näyttikset heittää yli 30fps… mitä silmä ei oikeesti havaitse

Filthy peasant.

Muropaketin uusimmat