AMD vähentää RX Vegan myötä panostuksiaan CrossFire-teknologiaan

02.08.2017 16:47 Muropaketin toimitus

AMD:n uudet Radeon RX Vega 64 ja Radeon RX Vega 56 -mallit tulevat tukemaan yhtiön CrossFire-teknologiaa, mutta AMD:n on merkittävästi vähentämässä panostustaan pelikäyttöön suunniteltuun, usean näytönohjaimen teknologiaan.

Mikäli AMD toteuttaa suunnitelmansa, seuraa se kilpailijansa NVIDIAn aloittamaa suuntausta. AMD:n edustajat kertoivatkin Vegan julkistustilaisuudessa pidetyissä mediakeskusteluissa, että pelikäyttöön valmistettujen näytönohjainten markkinat ovat kokonaisuudessaan siirtymässä pois useiden näytönohjainten konfiguraatioista.

Siirtymä on AMD:ltä sinänsä äkkinäinen, kun vielä Polaris-arkkitehtuuria markkinoidessaan yhtiö mainosti kahden Radeon RX 480 -näytönohjaimen haastavan GeForce GTX 1080:n. Vertailun vuoksi Vegan julkistusmateriaaleissa ei mainittu CrossFire-teknologiasta mitään. AMD:n mukaan harva pelinkehittäjäkään panostaa optimoitiin usealle näytönohjaimelle, joten myöskään näytönohjainvalmistajan ei ole järkevää käyttää siihen liikaa resurssejaan. Aiheesta uutisoi GamersNexus.