Asus G70S -pelikannettava

31.08.2008 23:50 |

Muropaketti on testaillut pelikannettavia pariinkin otteeseen, mutta viimeisimmästäkin artikkelista on vierähtänyt pian jo vuoden päivät. Viime lokakuussa Suvannon Villen testattavana oli MSI:n GX700 ja runsas puolitoista vuotta takaperin testissä käväisi Asuksen G2-pelikone. Nyt kahden kesällä julkaistun miniläppärivertailun jälkeen testipenkkiin istutettiin jälleen järeämpää lähestymistapaa edustava Asuksen pelikannettava, tällä kertaa mallinimeltään G70S. Tämän järeän pelimyllyn kehutaan sisältävän lähes kaikkea tuplana – näytönohjaimet, kiintolevyt, prosessoriytimet sekä tuulettimet. Tämä kuulostaa pelaajan korvaan hyvältä, mutta koneen todellisen luonteen paljastamiseksi kävimme läpi perinteisen testikaavan, sisältäen katsauksen ominaisuuksiin, suorituskykyyn, akunkestoon, tehonkulutukseen, lämpötiloihin ja meluun.

Pakkaus ja oheistarvikkeet

G70S toimitetaan ruskeassa pahvilaatikossa, jonka sisältä paljastuu näyttävä tummasävyinen myyntipakkaus fantasiatyylisellä kuvituksella varustettuna. Näyttävän kuvituksen ohella pakkaus ei tarjoa juuri mitään informaatiota sisältä löytyvästä koneesta, vaan toteaa vain iskulauseen avulla koneen olevan ”Double-Barreled Rig for Ultimate Gameplay”. Suomennettuna ”kaksipiippuinen” viittaa mitä ilmeisimmin koneen kahteen näytönohjaimeen.

Myyntipakkauksen ohella ruskeasta pahvilaatikosta löytyy musta-puna-harmaata teemaa mukaileva kookas selkäreppu. Repun materiaali sietää vesisadetta ja rakenne on laadukkaan ja erittäin tukevan oloinen. Ulkoa ja sisältä löytyy lukuisia erityyppisiä taskuja ja lokeroita mukana kulkevien tavaroiden pitämiseksi järjestyksessä. Repun päätaskusta löytyy luonnollisesti kookas suojattu kuljetustasku itse G70S-koneelle mitoitettuna.

Pakkauksen sisälle sijoitetusta pahvirasiasta löytyi perinteinen valikoima ohjelmistolevyjä, käyttöoppaita ja takuuohjeita. Paksu käyttöopus on kattava, mutta vain englannin kielellä. Yksi DVD-levyistä sisältää palautustiedostot Vistaa varten.

G70S:n oheistarvikevalikoima on varmasti useimpien mielestä vähintäänkin riittävä. Mukaan on pakattu mm. johdon sidontatarra, näytön puhdistusliina, antenni digi-TV-korttia varten, antennisovitin digi-TV-kortille, puhelinjohto, virtalähde ja verkkovirtakaapeli, multimediakauko-ohjain vastaanottimineen, paristot kauko-ohjaimelle, mystiseksi jäänyt pieni IR-vastaanotin, TV-ulostulosovitin sekä Razer-pelihiiri. Kuten tarvikevalikoimasta saattaa päätellä, on kone suunnattu pelikäytön ohella myös multimediajuhdaksi. Pienenä puutteena jotkut pelaajat olisivat varmasti arvostaneet kuulokkeiden kuulumista pakettiin.

Hiiri on pelaajalle aina hyvin henkilökohtainen väline, eikä sama malli sovi varmastikaan kaikille, mutta G70S:n mukana toimitettavan hiiren kohdalla on tehty onnistunut valinta. Kyseessä on nimittäin asuksen logolla koristeltu johdollinen Razer Copperhead 2000 Tempest Blue -laserhiiri, joka on suunniteltu erityisesti pelikäyttöön. Laser-sensori kykenee 2000 dpi:n tarkkuuteen, 1 ms:n vasteaikaan sekä 7800 ruutua/s näytteenottonopeuteen. Päänäppäinten lisäksi molemmista kyljistä löytyy kaksi painiketta, joista kaikki on erikseen ohjelmoitavissa. Myös hiiren herkkyyden säätäminen onnistuu lennosta. Kookkaat päänäppäimet ovat saaneet päälleen mustan kumimaisen pinnoitteen ja hiiren reunoja kiertää kuminen valaistu kehä, joka parantaa hiiren liikuteltavuutta.

Koneen verkkovirtalaturi on melkoinen mötikkä. Sen ulkomitat ovat noin 165x80x40 mm ja se kykenee tarjoamaan 19V jännitettä maksimissaan 9,5 ampeeria. Käytännössä tämä tarkoittaa siis 180 watin maksimitehoa, joka on noin tuplat tavalliseen kannettavan laturiin nähden.

Sisältö

  1. Asus G70S -pelikannettava
  2. Ulkoista tarkastelua
  3. Sisuskalujen tarkastelua ja valojen leikkiä pimeässä huoneessa
  4. Testit ja mittaukset
  5. Loppusanat

Muropaketin uusimmat