Uusimmat

Ulkoista tarkastelua

31.08.2008 23:50 Muropaketin toimitus

 

Asus G70S:n kuorissa leikittelevät hunajakennokuvioinen musta muovi, hopeanvärinen muovi sekä harmaat harjatut metallipinnat, jotka tekevät koneesta näyttävän ja arvokkaan näköisen. Koneen kansi- ja pohjaosa eivät ole muotoilultaan lähellekään symmetriset, joten erityisesti koneen sivuilta sekä takaa on löydettävissä tavallisuudesta poikkeavia muotoja. Kantta on koristeltu Asuksen logon ohella taustavalaistulla ”Republic of Gamers”-logolla sekä reunoille ja keskelle poikittain sijoitetuilla siniseksi valaistuilla viiruilla.

433x314x49 mm ja 4,8 kilogrammaa kertovat omaa kieltään siitä, kuinka massiivinen kone oikeastaan onkaan kyseessä. Aiemmin testattu MSI:n GX700 on pinta-alaltaan Asus G70S:ään verrattuna yli 20 % pienempi ja tilavuudeltaan lähes puolta pienempi. Myös painoltaan Asus on 1,2 kg MSI:tä raskaampi. Näistä lukemista voikin päätellä, ettei Asus G70S ole missään nimessä reissaajan kone, vaan on ennemminkin loistava esimerkki raahattavasta tietokoneesta. Mukana toimitettava jämäkkä reppu onkin tarpeellinen apuväline koneen siirtelyyn paikasta toiseen.

Käännettäessä näyttö pystyyn silmien eteen avautuu näkymä, joka jatkaa ulkokuorien teemaa. Musta muovi sekä harjatut metallipinnat rytmittävät kokonaisuutta ja kosketushiiren molemmin puolin on liimailtu hurja määrä erinäisiä ominaisuuksista kertovia tarroja. Kuten koneeseen liimatut tarrat osaavat kuoria purkamattakin kertoa, löytyy G70S:n pellin alta kannettavien mittapuulla melko järeää rautaa. Suorittimena toimii Intelin Core 2 Duo T9500, jonka 2,6 gigahertsin vakiokellotaajuus on nostettavissa nappia painamalla 2,8 gigahertsiin. Näytölle kuvaa puskevat kaksi SLI:hin kytkettyä GeForce 8700M GT -näytönohjainta 512 megatavun DDR3-muistilla. Tallennustilaa on varattu kahden kiintolevyn voimin yhteensä 640 gigatavua ja keskusmuistia löytyy riittävät neljä gigatavua. Muita maininnan arvoisia ominaisuuksia ovat 802.11a/b/g- ja Draft N -WLAN, Bluetooth , Blu-ray-asema sekä SD-muistikortinlukija.

Näyttö on saranoitu mielenkiintoisesti niin, että kannen ja rungon väliin jää sormen mentävä rako. Näytön taittuminen on rajoitettu noin 20 asteen takakenoon pystysuoraan nähden. 17 tuuman kokoinen näyttö kykenee vakuuttavaan 1920×1200 pikselin teräväpiirtotarkkuuteen ja sen vasteajaksi kerrotaan 8 ms. Pintaansa näyttö on saanut kiiltävän ”Color Shine”-kerroksen, jonka tarkoituksena on parantaa väritoistoa ja kontrastivaikutelmaa. Ruutu toistaakin kuvan kylläisenä sekä terävänä, ja ainoastaan pystysuunnan katselukulmissa olisi vielä hieman petraamisen varaa. Näytön yläreunaan on integroitu kahden megapikselin kamera, joka on koristevalaistu sinisellä sekä varustettu vihreällä merkkivalolla.

G70S:n näppäimistö on täysikokoinen ja varustettu oikean reunan numeronäppäimistöllä. Näppäinten tuntuma on hyvä ja vaste tarpeeksi jämäkkä, joten koneella on mukava kirjoitella pidempiäkin pätkiä. Pelikoneen luonteesta muistuttavat WASD- sekä numeronäppäimiin merkityt punaiset nuolet. Näppäimistöä reunustaa kiiltävä musta muovikaista, joka kerää melko helposti sormenjälkiä.

Näppäimistön yläpuolelle jäävästä kaistaleesta löytyvät siniset merkkivalosymbolit kiintolevyjen aktiivisuudelle, numlockille sekä capslockille. Valojen vasemmalle puolelle jää noin 8×1 cm kokoinen sinisellä taustavalaistu infonäyttö, jonka sisältöön käyttäjä voi vaikuttaa Direct Console -sovelluksen kautta. Näytölle saa pyörimään kellonajan ja akkumittarin ohella vaikkapa prosessorin kuormituksen tai hälytykset saapuneista Messenger-viesteistä. Testikoneen kanssa näyttö lopetti yhteistyön ja ruutuun jäi palamaan kiinteästi käynnistyksessä näkyvä ”Republic of Gamers”-logo ja teksti.

Merkkivalojen oikealta puolelta löytyy neljä sinisellä valaistua hipaisunäppäintä sekä virtapainike. Hipaisunäppäimistä vasemmanpuolimainen vaihtaa näppäimistön vasemmalta puolelta löytyvien pikanäppäinten profiilia, seuraava vaihtaa koneen virranhallintaprofiilia, seuraava kytkee kosketushiiren pois päältä ja oikeanpuolimainen vaihtaa näytön väriasetuksia valmiiden esiasetusten mukaisesti. Yläkaistan molemmilla reunoilla sijaitsevat Altec Lansingin kaiuttimet, jotka ovat osa neljästä kaiuttimesta koostuvaa kokonaisuutta.

Näppäimistön vasemmalta puolelta löytyy kirkkaasta muovista valmistetut viisi pikanäppäintä sekä nelisuuntainen nuolipainike. Kaikki nämä ovat saaneet taustalleen sinisen valaistuksen. Koneelta löytyvän Direct Console 2.0 -ohjelman avulla painikkeisiin voi ohjelmoida erilaisia näppäimiä tai näppäinyhdistelmiä, jotka voi tallentaa neljään eri profiiliin. Profiilia voi vaihtaa nopeasti näppäimistön yläpuolelta löytyvän Direct Console -näppäimen avulla.

Koneen kosketushiiri sijaitsee sivuttaissuunnassa lähes keskellä, mutta kuitenkin niin, ettei siitä ole haittaa kirjoittamisen kannalta. Tarvittaessa kosketuslevyn saa toki kytkettyä pois päältä pikanäppäimen avulla, jolloin levyn yläpuolelta löytyvä sininen koristevalo sammuu. Levyä ympäröivä harjattu teräslevy toimii alareunastaan löytyvän halkion ansiosta myös hiiren painikkeina. Näppäinten tuntuma on erittäin terävä ja jämäkkä.

Kosketuslevyn pinta-ala on noin 8×5 cm ja sen ”sisään” on piilotettu multimediatoimintoja, jotka heräävät henkiin levyn oikeassa ylänurkassa piilottelevaa mode-näppäintä näpäyttämällä. Tämä sytyttää kosketuslevyn taakse sinisen valon, joka paljastaa levyn pintaan piilotetut symbolit. Levyyn muodostuu ”näppäimet” kelaukselle, toistolle ja pysäytykselle, äänenvoimakkuuden säädölle, näytön kirkkauden säädölle, äänen vaimentamiselle, Windows Media Centerin käynnistämiselle sekä kaksi ohjelmoitavaa painiketta vapaavalintaisille ohjelmille.

Rungon vasemmasta reunasta löytyy kasa liitäntöjä, joista osaa peittää magneetilla kiinni pysyvä luukku. Kuvasta löytyy vasemmalta oikealle lueteltuna verkkoliitäntä ja modeemiliitäntä, kaksi USB 2.0 -porttia, firewire-liitäntä, SD-muistikorttipaikka, digi-TV-kortin antenniliitäntä, 3,5 mm mikrofoni- ja kuulokeliitännät sekä kytkin WLAN- ja Bluetooth-yhteyksien kytkemiseksi pois päältä.

Oikea reuna on vastakkaiseen puoleen nähden todella tylsää katsottavaa. Levypyöritin hallitsee DVD-levyjen ohella myös Blu-ray-levyjen lukemisen ja kirjoittamisen, joten 17 tuuman näytöltä on mahdollista katsoa aitoja teräväpiirtoelokuvia. DVD/Blu-ray-aseman yläpuolelta löytyy yksi ExpressCard-korttipaikka.

Edestä katsottuna keskellä sijaitsee krominen kannen lukituksen vapautuspainike ja sen ympärillä merkkivalot virralle, lataukselle, WLAN:ille ja Bluetoothille. Kummassakin reunassa sijaitsevat aukot ovat varustettu alaviistoon osoittavilla monivärisillä LED-valoilla, jotka on mahdollista ohjelmoida Direct Console -ohjelmalla vaikkapa vilkkumaan musiikin tahtiin. Kyseisten aukkojen takana sijaitsevat myös toinen pari koneen neljästä Altec Lansing -kaiuttimesta.

Koneen takapaneelia hallitsee suurella kromiritilällä koristeltu ilmanpoistoaukko, josta kone työntää ulos kaiken lämmenneen jäähdytysilman. Aukon vasemmalla puolella sijaitsevat VGA- ja virtaliitin ja oikealla puolella puolestaan kaksi USB 2.0 -liitintä sekä HDMI- ja E-SATA-liittimet.

Koneen pohjan kaksi huomiota kiinnittävimpää yksityiskohtaa ovat kromiset renkaat, joiden keskeltä löytyy kullanväristä verkkoa. Kyseessä on jäähdytyksestä huolehtivien tuulettimien ilmanottoaukot. Näyttävyys tuntuisi valitettavasti menneen käytännöllisyyden ohi, sillä aukkojen rakenne ahdistaa ilmavirtaa turhan paljon. Koneen akku sijaitsee pohjan etureunassa ja kaiuttimet löytyvät sen molemmin puolin. Kiintolevyt sijaitsevat oman huoltoluukkunsa takana, kun taasen muut komponentit löytyvät suuren kolmiosaisen luukun alta. Luukut ovat kiinni tavallisilla pienillä ristikantaruuveilla.

Koneen 5200 mAh Lithium-Ion-akku on mallimerkinnältään A42-G70 ja koostuu kahdeksasta kennosta. Antojännite on 14,8 volttia.

Sisältö

  1. Asus G70S -pelikannettava
  2. Ulkoista tarkastelua
  3. Sisuskalujen tarkastelua ja valojen leikkiä pimeässä huoneessa
  4. Testit ja mittaukset
  5. Loppusanat