Uusimmat

Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini

20.05.2013 22:51 Muropaketin toimitus

NVIDIA toi ensimmäisenä Kepler-arkkitehtuuria tukevana näytönohjaimena markkinoille GeForce GTX 680:n viime vuoden maaliskuussa ja samaisen vuoden toukokuun alussa se esitteli kahden grafiikkapiirin GeForce GTX 690:n, joka on edelleen yrityksen suorituskykyisin näytönohjain. Hieman myöhemmin Kepler-tarjonta laajeni GeForce GTX 670:llä, joka on karsittu versio GeForce GTX 680:stä. Edullisimpien GeForce GTX 670 -näytönohjaimien hinnat pyörivät tämän artikkelin kirjoitushetkellä noin 300 eurossa.

GeForce GTX 670 -referenssinäytönohjain on 24,5 senttimetriä pitkä ja sitä jäähdytetään koko etupuolen peittävällä kahden korttipaikan korkuisella coolerilla. Itse asiassa cooleri on pidempi kuin piirilevy, jolla on pituutta ainoastaan 18,0 senttimetriä. Vuoden aikana markkinoille on julkaistu reilusti eri valmistajien näytönohjaimia ja useat niistä ovat perustuneet valmistajien omiin piirilevy- ja coolerisuunnitteluihin. Asus on julkaissut markkinoille hieman erilaisen mallin, sillä GeForce GTX 670 DirectCU Mini on nimensä mukaisesti poikkeuksellisen pienikokoinen GeForce GTX 670 -näytönohjain.

Artikkelissa paneudutaan Asuksen GeForce GTX 670 DirectCU Mini -näytönohjaimeen ja sen ominaisuuksiin. Tehonkulutus-, melu- ja lämpötilamittauksissa vertailukohtana käytetään NVIDIAn GeForce GTX 670 -referenssinäytönohjainta. Tarkoituksena oli käyttää vertailuna Asuksen GeForce GTX 670 DirectCU II -näytönohjainta, mutta Asukselta saamamme testikappale oli kiertänyt ympäri Pohjoismaita useissa testeissä ja oli valitettavasti rikki. Aikataulusyistä jouduimme käyttämään NVIDIAn GeForce GTX 670 -referenssinäytönohjainta. Artikkelin lopussa testaamme näytönohjaimen ylikellottuvuutta. Testeissä käytetään BitFenixin Mini-ITX-standardin mukaista Prodigy-koteloa, joka asettaa omat haasteensa varsinkin lämpöjen suhteen, kun ilmankierto ei vastaa isokokoisten ATX-koteloiden tasoa.

Sisältö

  1. Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini
  2. Näytönohjaimen esittely
  3. Testikokoonpano, tehonkulutus, melu & lämpötila
  4. Ylikellotus & testit
  5. Loppuyhteenveto